Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Гърция

Очаква се в страната да бъде въведена пълна карантина
3 мар 2021 11:48, Ния Христова
28
Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Гърция
Снимка: БГНЕС

Щабът по борба с коронавируса в Гърция обсъджа извънредно нови мерки заради рекордния брой новозаразени за денонощие. За последните 24 часа са регистрирани 2353 случая на заразени, съобщи БНР.

В цялата страна се очаква да бъде въведена пълна карантина.
 
Отрицателен рекорд отбелязват областите Атика, Солун и Ахаиа, които са в строга карантина вече повече от две седмици.
 
Според епидемиолозите увеличеният брой на заразените с COVID-19 се дължи на новия по-заразен вариант. Те настояват да се въведе поне за две седмици, а ако се наложи и за по-дълго време, национална пълна карантина.
Още по темата
 
Полицията получи заповед да извърши масови проверки за причината за излизане на хората, които се движат навън и масово се налагат глоби.
 
COVID отделенията на болниците в Атина нямат свободни легла. Хоспитализираните се настаняват в други отделения, където лекарите не са специалисти по коронавируса.
 
Опозицията отново призова за спешна мобилизация на частните клиники в цялата област Атика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строгата Карантина не е панацея!Тя е временно средства, за да се снижи темпа на разпространение на заразата и да не се претовари здравната с-***, дакато се намери и създаде лекарство или ваксина!От не по-малко и превантивно значение за забавянето на темпа на разпространяване на заразата е и съзнателното поведение на хората в такива случаи.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строгостта на мерките не е мерило за тяхната полезност и адекватност.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Ами чети бе ***...До сега мерките бяха много по-строги от при нас.Сега ги затягат още.Файда йок,ама важното е да се правим,че действаме.
19
1
 
5
 
! Отговори
Нали преди 3 години
Се ваксинират повече. Има и затегнат режим. Как така има увеличение? Нещо май имя преиграване
18
0
 
5
 
! Отговори
Млъкнете преди 3 години
бе не плюйте народа. Какво е виновен гр.народ за това,че правителството му ляга и на Меркел и на бай дън. По ТВ гърците се страхуват една дума да кажат против каубоите. А са казали , а посланика им влиза при Мицотакис без да *** и отваря вратата с крак. На всички им е ясно,че мерките не помагат и за това без много много да говорят хората си правят каквото искат. Освен това има и квичене от правителството пред ЕС за да изкопчат още някой млрд.
17
0
 
12
 
! Отговори
Феникс преди 3 години
Майкал Джесън живееше в барокамера навсякаде ходеше с маска и се самоуби на 50 години .
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се стигне прага от 70-80 % ( преболедували и ваксинирани) това няма да свърши !
15
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5В Китай и други части на Азия как проработиха Всичко опира до това , как се прави карантината , и какво се прави след нея Ясно е ,че европейскят вариант - затваряме , а след това юруш - няма как да стане така Отделен е въпросът , какво спазват хората Разправят в Гърция уж много строго , а като се затопли и всичко хуква по плажовете Затова после има хора , които разправят ,че карантината не дава резултат . Понякога мерките са само на хартия
14
0
 
25
 
! Отговори
Плъх преди 3 години
Едно въже колкото повече го стягаш в един момент се къса ..Едно същество колкото повече се крие толкова повече се десоциализира, демотивира и става апатично , деструктивно и ограничено. Във всеки един смисъл. Организма колкото повече седи стерилен далеч от нормалната среда губи защитни качества , губи имунитет и става лесна мишена за всички видове вируси и прочее атакуваща и агресивна среда. Говорете си за по - строги мерки , още по - строги , най - строги . Слагайте по две маски и се завивайте
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6И така като гледаш страхотна работа върши тази карантина.те са постоянно в карантина и постоянно броят на болните расте...според тях де.Дали не е само да изкопчат още пари от ЕС...
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много ме плаши, че буквално всеки път направо ни казват, че всичко е безсмислено и излишно, и пак има голямо количество хора, които не могат да го осмислят? Тук е написано " Строгата карантина не работи, затова се налага още строга карантина". В другите дописки, за ваксините, буквално пише "Ваксините не работят, затова ще си слагаме още". Не разбирам...
11
0
 
13
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Преди ~40 години, гърци идваха да купуват ел.печки и килимчета у нас.Пак бяха зле.Пак бяха фалирали.НО, гърците са хитри, мнооого хитри, а и колкото пъти да фалират - все се оправят.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали най-накрая на някой ще му хрумне, че мерките са абсолютно безполезни и само съсипват икономиките?
9
2
 
18
 
! Отговори
5 преди 3 години
Очевидно карантините, локдауните и другите глупости не работят, а пречат.
8
0
 
8
 
! Отговори
Забранен-Стак преди 3 години
До Анонимен - Гърците да фалират? Ха-ха-ха ... те са преки маши и роднини на едно племе известни с големи носове - за-пада нема как да даде тез да фалират - просто ще членуват още неколко дупки във толерасткия съюз и ще преразпределят кредити за да замаскират краха на перманенто неработещите мазни *** във Грция
7
1
 
9
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
да се радваме, че не живеем в гърция..
6
1
 
27
 
! Отговори
Мярка преди 3 години
То е ясно, че мерките не дават резултат, те са за да превърнат хората в послушно стадо овце, а маските са, за да мълчим. След цялата тази инквизиция от маски, смс-и, декларации, пср-и резултатът им е същият като у нас.Който иска да продължава да папка и да слушка!Следващата стъпка е 0 номер и бар код на челото!
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече се затраря и изолира един човек, толкова по-уязмин става към всеки вирус, защото имунитета отслабва. За това допринасят стресът, липсата на слънце и витамини, обездвижването. Все неща от които в момента хората са ллишени. В момента в който си подадът нос навън първия вирус ги е съборил.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са последователи на Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече. Или на Меркел, слушат и папката. Но накрая ще плачкат. Като си фалират икономиката за временни онлаги
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Отрицателен рекорд отбелязват областите Атика, Солун и Ахаиа, които са в строга карантина вече повече от две седмици."Отговорът - още повече строга карантина. Явно върши страхотна работа. Мда.