Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм

20,2% от хората в страната ни съобщават за подобни прояви
10 мар 2021 21:30, Елка Василева
191
 Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм
Снимка: архив, БГНЕС

България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм в целия Европейски съюз. Това сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят, предаде БНТ.

Най-ниско е нивото на престъпления и вандализъм в Хърватия - 2,7%.

През 2019 г. 11% от населението на 27-те държави членки на ЕС са съобщили, че са изправени пред проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния местен район. Този дял намалява всяка година от своя връх през 2013 г. (14,1%).

Както може да се очаква, хората, живеещи в градовете, съобщават за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските райони през 2019 г. (21,3% срещу 6,9%).

Фокусирайки се върху състоянието на бедността, 13,4% от хората в риск от бедност в ЕС съобщават за появата на престъпления, насилие или вандализъм в техните райони, в сравнение с 10,6% от тези, които не са изложени на риск от бедност.

Делът на хората, съобщаващи за престъпления, насилие или вандализъм в техния район, варира в различните държави членки на ЕС. След "първенеца" България се нареждат Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

За разлика от тях, заедно с Хърватия на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е ЛЪЖА преди 3 години
евростат- ИНФОРМАЦИЯТА Е ОТ ЮЛИ 2020Г, ПРЕДВИЖДА СЕ ДА СЕ АКТУАЛИЗИРА НОЕМВРИ 2021Г- ДАННИТЕ СА ЗА 2016Г/2018Г, НЕ Е ИСТИНА ЧЕ БГ Е НА ПЪРВО МЯСТО- ЦИТИРАМ ОТ ТАБЛИЦА ГРАБЕЖИ- БЕЛГИЯ, ФРАНЦИЯ, ИСПАНИЯ- МЕЖДУ 140/160, БЪЛГАРИЯ- ОКОЛО 20, УБИЙСТВА- НИДЕРЛАНДИЯ- 119, БЕЛГИЯ 177, БЪЛГАРИЯ- 92, КРАЖБА НА МПС- ГЪРЦИЯ 270, БГ- 30. ВЛЕЗ В ЕВРОСТАТ И НАПРАВИ СПРАВКА.
154
3
 
6
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Логично, тук си га ните са най много и като процент и като бройка. След 50 ге сме първата индийска държава в ЕС... ТЖ ги беше очовечил със строителни войски и бой, а сега бах Сорос ни ги развъди като плевел на росна поляна.
153
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видял съм достатъчно свят за да знам че това е пълна глупост. В държави с много навлеци като Англия, Франция, Швеция мушкането с нож е ежедневно явление.
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да не е. Само тука може да има професия платен ***!!! А позитанските са най-активни
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си луд, света е по добро място без теб
150
3
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 166Пич, за ваксините има много неизвестни, всеки може да даде противоречиви мнение ...Факт е, че не са изпробвани много !Но понеже се бърза, искат да ваксинират всички !И аз смятам, че по-добре ваксина, отколкото опасността да го преболедуваш тежко или да не оцелееш !Никой не ни налага ваксината, все още е въпрос на личен избор !!!
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност в страницата на евро-стат България е на 14-сто място? Нали има доста повече държави членки? Ко? :))))
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кострукцията на системата така ни е направена , че да се краде и да се плаща на масови крадци ; като монополи дружества, акционери, оод,ад. С чиновници, бюрократи , пенсионери на служба от ченгесарниците.
147
2
 
13
 
! Отговори
:) преди 3 години
Да, ама имаме най-много куки на глава от населението... и още пари искат!
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРОнегА в частност за ваксините коректив ли е?
145
1
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименАми ЕС си е коректив за много неща !!!Но и без ЕС, ние си знаем проблемите, за които герП и останалите партии мълчат !!!
144
0
 
6
 
! Отговори
иВАН преди 3 години
Така ,най суровото наказание за тези престъпления в България е "задържане под стража"
143
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо учудващо предвид високия процент на преобладаващото малцинство в БГ и това, че в момента е затворено в страната, а не шета из ЕС. Друг голям проблем е, че хората по селата могат да се оплачат само на арменския поп от посегателства. А и както знаем в БГ ги хващат и ги пускат. Да допълним картината и с все по-селяндурския манталитет на голямо самочувствие съчетано с про*та глава.
142
2
 
6
 
! Отговори
Емо преди 3 години
НАЙ-СТРАШНО Е В ВЪВ ФРАНЦИЯ ,ИТАЛИЯ И УКРАЙНА...В ПЪРВИТЕ ДВЕ ДЪРЖАВИ ИМА МНОГО АФРИКАНЦИ,А УКРАЙНА ОЩЕ НЕ СА ИЗЖИВЕЛИ МУТРЕНСКИТЕ ГОДИНИ....
141
4
 
13
 
! Отговори
V преди 3 години
Ами кой управлява ? Не са ли герб и ЕС . А колко пари се откраднаха по техните схеми ? мидени ферми които са направени само за дасе усвоят парите от тяхното строителство и сега замърсяват морето ни изоставени ,къщи за гости ,пари за несъществуващи крави коне и насаждения .Всичко това е най голямата кражба в българската история .Кражба за 500 милиарда .Кражбата герб и ЕС .И не си мислете че не е с вашите пари .По голяма част от парите са точно вашите пари .Преди герб дълг 10 мил. след герб 30 мил
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДДРОнегА принципно последно ЕС някакъв коректив ли е или не е?Щото иначе чета пак от вас, че Европейската агенция по лекарствата била лоша, че ни съветвала да не бързаме с одобрение на ваксини, без да е проверено дали са безопасни.За един прЕател питам ...
139
5
 
8
 
! Отговори
Тиквун Ага преди 3 години
Земята е плоска и това е факт,както и факт е че няма КОВИД@@@А Бългхария цъфти и птоцъфтява,а клети европейци ни завиждат и затова сипят лъжи за нас!!
138
4
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
От герП пак ще кажат, че това не е официалната позиция на ЕС и ЕК, че тези изследвания не са верни, че управлкението на герП е най-цветущо и т.н. !!!Апропо, 'де е каскета, нали щеше да бори точно тези престъпления !!!
137
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите от край време се оплакват че Вуте им е виновен, така че нямя грам истина в тази статистика!
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 162Няма, обаче така виж колко приятно е да се говори за тикви, калинки и пр.