Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм

20,2% от хората в страната ни съобщават за подобни прояви
10 мар 2021 21:30, Елка Василева
191
 Евростат: България първа в ЕС по престъпления, насилие или вандализъм
Снимка: архив, БГНЕС

България е с най-високо ниво на престъпления, насилие или вандализъм в целия Европейски съюз. Това сочи ново изследване на Евростат, според което 20,2% от хората в страната ни съобщават за престъпления, насилие или вандализъм в района, в който живеят, предаде БНТ.

Най-ниско е нивото на престъпления и вандализъм в Хърватия - 2,7%.

През 2019 г. 11% от населението на 27-те държави членки на ЕС са съобщили, че са изправени пред проблем с престъпността, насилието или вандализма в техния местен район. Този дял намалява всяка година от своя връх през 2013 г. (14,1%).

Както може да се очаква, хората, живеещи в градовете, съобщават за тези проблеми над три пъти по-често от хората в селските райони през 2019 г. (21,3% срещу 6,9%).

Фокусирайки се върху състоянието на бедността, 13,4% от хората в риск от бедност в ЕС съобщават за появата на престъпления, насилие или вандализъм в техните райони, в сравнение с 10,6% от тези, които не са изложени на риск от бедност.

Делът на хората, съобщаващи за престъпления, насилие или вандализъм в техния район, варира в различните държави членки на ЕС. След "първенеца" България се нареждат Гърция (16,9%) и Нидерландия (16,3%).

За разлика от тях, заедно с Хърватия на най-ниска позиция се намират и Литва (3,2%) и Полша (4,4%).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боцко нали е полицайски генерал - това е резултатът.
114
3
 
0
 
! Отговори
Слушай внимателно 2: преди 3 години
Тоест натрошената глина е вече долу - това което трябва да се долее и напомпи долу са две неща - траен депозит на въглерод (есенни листа и листна маса) и трайни съединения на метан (оборски тор и фекалии - има и азот в него ама няма начин) - големият майтап е, че някакви псевдо инжинери казват, че сместта не е достатъчно здрава да изравни налягането и да извади водата отгоре. Да ама не - става биоцимент и се случва и химична реакция на изсъхване и спичане.Запушва дупката и подземните реки нагоре
113
5
 
0
 
! Отговори
Слушай внимателно: преди 3 години
Пояснения: Някога преди много вреем гледах един документален филм за мравуняк. Някакви учени умници искали да разберат какво точно се случва под земята в мравуняк на двеста години. Взели разрешително да очистят мравките и да излеят специална смес, която след изсъхването си да могат да разкопаят внимателно и да видят мравчия град. След десет цистерни се появява огромен град от тунели и пещери. Те това са шистовите щати - обаче долу е пълно с вода, цялото. Плюс натрошена шистова скала ...
112
4
 
5
 
! Отговори
Заслужавате си го! преди 3 години
И по Тиквопоклонничество :)
111
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай и Русия са най-лошите, а след това е България.
110
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Стаден принцип
109
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Без братята ще сме към последните места, и статистиката може да го докаже, само че ще стане расизан ако някой се заеме да сметне процента без братята ни. И точно това ненаказано беззаконие вбесява останалите и ни озлобява към тях. Но пък това е целта на правозащитните организации да ги държат необразовани и зависещи от тях, че да точат разни грантове най-вероятно перящи пари и да съдят държавата за нехуманно отношение. А всъщност нехуманните са те дондуркайки ги като домашни животни развъждани
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСТоТоИ от къде тая сила да обвиняваш другите в "тъпота" ,при положение че сам и доброволно ( защото явно се познаваш много добре ) си се нарекъл "Простото" ?
107
1
 
4
 
! Отговори
1w3 преди 3 години
Просто много шведи на хранилка...
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доларстат: България строи руски проекти и е пета колона на Русия.
105
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Е от кога Факултето стана България бре *** с мисирките !
104
7
 
1
 
! Отговори
до 117 преди 3 години
Чернобил е причината за започване на перестройката, така че демокрацията в социалистическите страни и Чернобил са неразделно свързани. Е Китай е изключение но те не са толкова били зависими от СССР.Докато България е силно зависима от събитията в СССР.
103
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЧернобил е цвете в сравнение с опустошенията от демокрацията.
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е казал - работа, работа и само работа :)) Тато е казал - снижаваме се, снижаваме се и само работа....добър ученик е Вожда :)))
101
2
 
6
 
! Отговори
до 111 Цеко преди 3 години
Не точно и САЩ подържат подобни групи за които е характерно че са N то поколение безработни и неграмотни.Системата е такава че създава такива групи има политическа изгода да има такива групи , ползват се при необходимост управляеми са.Така че в България просто дезинтегрирахме такава група, за да пасва на новата политика, обаче се оказа не е толкова елементарно и вече почнахме да се опитваме да ги интегрираме отново .
100
1
 
4
 
! Отговори
ПроСТоТо преди 3 години
Абе TРАBЕPС, TИ природно ли си толкова TЪП, или го тренираш усилено???
99
7
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"рибата се вмирисва откъм главата"..След като "Главата но държавата" вече 12 години е ДОКАЗАН престъпник и вандал,какво да очакваме от "раята",на която и без това не й трябва много агитиране за да върши престъпления..Трагичното е ,че както гледам,СВЕСТНИТЕ така и няма да успеят да се ОБЕДИНЯТ срещу Престъпната Шайка...И тя ще продължи да дерибейства.....Така че тая година на първо място в ЕС по престъпления и вандализъм,а след следващите три години на "Борисоглу 4"-и първи В СВЕТА!
98
3
 
1
 
! Отговори
asd преди 3 години
Работа работа работа тая година в европа догодина в света але але але
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вандализма не трябва да се брои за България това е тест за здравина.Виждаш например една нова пейка или кошче за *** които изглеждат паянтови и отвътре ти идва да ги строшиш все пак ние сме хуни и така казваш или ги правете здрави или не ми ги слагайте тука да ме ядосвате
96
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102"Според редовните тро*ове, всеки които пише против бодигарда е мързелив и некадърен :)))"Тоя па, щото писал против бодигарда. Щото писа, че живееш зле и мизерстваш. Аз не знам кадърни хора с читави професии да мизерстват или да живеят зле, тъй че това няма нищо общо с "бодигарда".Ахахахаххааа, как веднага си търси оправдания!