Сблъсък между полиция и протестиращи в Хага

Демонстранти недоволстваха срещу локдауна
14 мар 2021 20:38, Нели Христова
58
Сблъсък между полиция и протестиращи в Хага
Снимка: БГНЕС

Нидерландската полиция за борба с безредиците използва водно оръдие, за да разпръсне демонстранти, събрали се в Хага, за да протестират срещу локдауна, въведен заради Covid-19, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Стигнало се е до сблъсъци, извършени са арести, но не се съобщава за ранени.

В демонстрацията, организирана ден преди началото на парламентарните избори в Нидерландия, участваха около 2000 души, предаде Асошиейтед прес.

Няколко души държаха транспарант, на който пишеше "Свобода и демокрация: Не на диктатурата", имаше и плакатите с призиви да се гласува против управляващите.

Още преди началото на протеста в един от парковете на Хага, полицията предупреди чрез Туитър, че вече се е събрал максимално допустимият брой участници. Въпреки това дойдоха още стотици демонстранти.

Влаковете за Хага бяха спрени, за да се попречи на събирането на много хора.

В последните седмици и в Амстердам имаше няколко по-малки демонстрации, които са израз на все по-голямото недоволство сред част от обществото от локдауна.

И днес нидерландските политици използваха медиите, за да търсят подкрепа от онези избиратели, които още не са решили за кого да гласуват, и за да декларират с кого биха се коалирали.

Лидерът на християндемократите Вопке Хукстра каза по националната телевизия, че би предпочел да продължи да бъде част от сега управляващата коалиция начело с премиера Марк Рюте.

А Рюте отвърна, че християндемократите са най-естественият партньор на неговата консервативна Народна партия за свобода и демокрация.

Според анализатори след приключването на изборите в сряда (тази година заради пандемията те ще се състоят в три дни) предстои дълъг процес на формиране на нова коалиция.

За 150-те места в долната камара на парламента се борят 37 листи. Прогнозите са, че най-много депутати ще има партията на Рюте.

В понеделник и вторник ще бъдат отворени ограничен брой секции, в които ще могат да гласуват така наречените уязвими групи.

Основният ден за гласуване е сряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нидерландският крал веднага да подава оставка и абдикация, Урсула, Борис Джонсън, Меркел, Макрон - всички да подават оставка и да ги съди съдът в Хага по правата на человека.Народът иска демокрация, долу евродиктаторите, долу долардиктаторите.
26
0
 
24
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
До тези които имат грешни представи за Анти-Корона демонстрантите. Те са от всички прослойки на народа (беди, богати, млади и стари), определно не и комунисти. Комунистите и социалдемократите, както и част от Зелените са против тези демонстрации, а най-често като Антидемонстранти изпащат платената от тях терористична ляво-фашистка организация т.н. АНТИФА.
25
2
 
32
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
Вчера имаше демонстрации и в Берлин, Дрезден, Хамбург, Щутгарт, Maйнц и още много градове в Германия. На хората тук им писна от ограниченията и ПлаНдемията. В Дезден демонстрантире разкъсаха полицейския кордон и се сборичкаха с полицаите. Режимът на Меркел само това чакаше, за да оплюе демонстрантите (млади, възрасти и деца) като "нацисти".
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видя нашите овце как ще нарекат нидерландски борци за човешки права? И тях ли "***"?Единствените такива са бг овците - ковидиотени хипохондрици.Другите сме хора и се борим за човешките си права!
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейците взеха да се събуждат и да съзнават, че ги лъжат и ограбват яко.Българино, само ти ли пак ще спиш?
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заптиетата навсякъде по света са мpьcници!Заслужават си напълно омразата и презрението на обществото!
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А а не гласувайте, защото нямало смисъл!Тоеа е слогана на новата демокрация!А сега какво, не протестирайте, няма смисъл!Има имааа!Това се нарича - воюване за свобода и демокрация!
20
2
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До българинТака е бе разбира се Само не ми е ясно, що тоя полицая от снимката, ходи с тая тояга ,сигурно да се подпира ,а отзад гледам с вода ги ръсат ,светена ще да е,за здраве А в Русия е ясно ,там КБГ на тото играе и които му се падне името го арестуват ,а парите от залозите ги разпределя лично Путин Да не мислиш че тоя който е познал името на арестувания взима цялата печалба ,неее ,Путин каквото каже
19
1
 
28
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Когато полицията в Москва, Минск и Пекин бие протестиращи, това е мракобесие и тоталитаризъм.Когато полицията в Берлин, Париж, Хага и изобщо в целия ЕС бие протестиращи, това е демокрация.Не ви ли е срам вече от тия двойни стандарти?Да не забравяме и столицата на Кравария - Фашингтон. Там 30 000 въоръжени гвардейци пазят демокрацията в Капитолия от народа на САЩ, а протестиращите ги разстрелват на място!
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
полицаи облечени като роботи смилат на кайма мирен протестал, стрелят с оръдие по хората?! егати малоумието и тея тикви имат претенции за демокрация
17
0
 
27
 
! Отговори
Аз, Народът преди 3 години
Ще има патаклама. Нормално.На всеки 100 г лошата кръв трябва да се чисти, за да настъпят положителни промени.Някои хора пак си повярваха, че са господари на света. Време е да им покажем, че не са.
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А у нас се оплакват от полицията ...?!В Холандия и Белгия директно бият комунисстите!
15
17
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
До АнонименДиктатура ли? Българина само като види БСП и се сеща за диктатурата на Пиночет.
14
2
 
26
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
До Анонимен 15Точно така е, само че човешките права излиза, че се нарушават само в Москва и Минск. Другото е "прилагане на закона", "борба с безредици", "предотвратяване на екстремизъм" и какво ли още не с комични имена!И ако тези управляващи бъдат преизбрани, аз това ще нарека МАЗОХИЗЪМ!
13
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатурата в действие - спират влакове, заглушаване на мобилни телефони, насилие над цивилни- почти като в Китай и Саудитска арабия
12
29
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 10Виж какво, отворко русофилски! Ей сегичка ще ти обясня разликата набързичко че нямам излишно време за губене (мога много по-дълго и изчерпателно да обяснявам, ако имах свободно време):Арестите в Русия са произволни. Могат и тебе да арестуват, ако попаднеш случайно в калабалъка, въпреки че си голям фен на Путин!В цивилизована Европа арестуват: Хулигани, бандити, терористи, престъпници, нарушители на реда. Тези с леки провинения (нарушители) ги освобождават бързо.В Русия не!
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОФцете са едни и същи навсякъде...С егоисти и ***не се излиза никога на глава.
10
13
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
До АнонименНека буйстват комунистите, да има повод за законови действия срещу тях.
9
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече и повече нормални хора на които им е писнало да се отнасят към тях като към овче стадо ще протестират, буйстват, недоволстват, и ще им избият всичките чевии!!!Налаганите мерки са противоестествени дори за мрачното средновековие!!!
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Полицията в Холандия сигурно прави демократични арести, а не като в лошата Русия!"Даже ги пръска с топла вода, докато се раздават сапуни и бели хавлии