Сблъсък между полиция и протестиращи в Хага

Демонстранти недоволстваха срещу локдауна
14 мар 2021 20:38, Нели Христова
58
Сблъсък между полиция и протестиращи в Хага
Снимка: БГНЕС

Нидерландската полиция за борба с безредиците използва водно оръдие, за да разпръсне демонстранти, събрали се в Хага, за да протестират срещу локдауна, въведен заради Covid-19, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Стигнало се е до сблъсъци, извършени са арести, но не се съобщава за ранени.

В демонстрацията, организирана ден преди началото на парламентарните избори в Нидерландия, участваха около 2000 души, предаде Асошиейтед прес.

Няколко души държаха транспарант, на който пишеше "Свобода и демокрация: Не на диктатурата", имаше и плакатите с призиви да се гласува против управляващите.

Още преди началото на протеста в един от парковете на Хага, полицията предупреди чрез Туитър, че вече се е събрал максимално допустимият брой участници. Въпреки това дойдоха още стотици демонстранти.

Влаковете за Хага бяха спрени, за да се попречи на събирането на много хора.

В последните седмици и в Амстердам имаше няколко по-малки демонстрации, които са израз на все по-голямото недоволство сред част от обществото от локдауна.

И днес нидерландските политици използваха медиите, за да търсят подкрепа от онези избиратели, които още не са решили за кого да гласуват, и за да декларират с кого биха се коалирали.

Лидерът на християндемократите Вопке Хукстра каза по националната телевизия, че би предпочел да продължи да бъде част от сега управляващата коалиция начело с премиера Марк Рюте.

А Рюте отвърна, че християндемократите са най-естественият партньор на неговата консервативна Народна партия за свобода и демокрация.

Според анализатори след приключването на изборите в сряда (тази година заради пандемията те ще се състоят в три дни) предстои дълъг процес на формиране на нова коалиция.

За 150-те места в долната камара на парламента се борят 37 листи. Прогнозите са, че най-много депутати ще има партията на Рюте.

В понеделник и вторник ще бъдат отворени ограничен брой секции, в които ще могат да гласуват така наречените уязвими групи.

Основният ден за гласуване е сряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес по телевизията показаха как бият холандските полицаи. Човекът лежи на земята свит на кълбо и си пази главата с ръце, а те налагат ли налагат с палките.Ще има ли някаква реакция от САЩ и ЕС, защото ако то беше в Москва ...
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами те си постигнаха целта - чака ни яка икономическа криза следващата година. После като настанат масови безредици поради липса на доходи тия политици първи ще се покрият.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина не протестира.Той чисто и просто не спазва мерките. Маски носи но дистанция никаква понеже професорите за дистанция не глобяват защото нямат комерсиален интерес. Справка Кауфланд и Лидъл където работят системно по една две каси и трупат по много овце на нея.Наложете дистанция бе управници долни или в ада ще горите професорите.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина не протестира.Той чисто и просто не спазва мерките. Маски носи но дистанция никаква понеже професорите за дистанция не глобяват понеже нямат комерсиален интерес. Справка Кауфланд и Лидъл където работят системно по една две каси и трупат по много овце на нея.Наложете дистанция бе *** долни или в ада ще горите професорите.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващият път и протестиращите ще трябва да си сложат каски и защитно облекло като този полицейски казионен *** на снимката. А ако си намерят и някое друго водно оръдие, за да помитат фуражките от улиците в канализацията, цена няма да имат.
42
1
 
5
 
! Отговори
факти преди 3 години
Швеция при население 10.23 милиона, 713 000 случая, 13146 смъртни случаяБългария при население 7.5 милиона, 278 000 случая, 11234смъртни случая
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво протестиращи! Не сте като бългаските страхливи ***
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Про ББНай-смислени и правилни са мерките в Швеция. Там слушат учени и медици а политиците нямат думата. Затуй и никакви маски не е имало и нищо не било затваряно.
39
9
 
6
 
! Отговори
Про ББ преди 3 години
Още една причина да харесвам Бойко. В България няма вечерен час например. Това е пълно безумие. Всеки знае за вируса и е въпрос на лично решение да се пази.Държавата трябва да пази обикновения гражданин от типове изкуствено разпространяващи зараза. Като такива които знаят че са болни/заразни и не се изолират. По тази причина е задължително да се влиза в затворени помещения като магазини с маска. Аз мисля че най-смислени и правилни са мерките в България!
38
6
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Язък, че не е имало ранени. На ковидиота маргинал колкоти и палки да му вкараш в тиквата, все ще са му малко.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББАйдее откачалката ББ се е тропосал и тук и реди тъпите си пропаганди.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори в Стокхолм, където никога не са носени маски и където никога не са затварряни магазини, ресторанти, училища, джимове ...е имало многохиляден митинг заради минималните ограничителни мерки.
35
4
 
4
 
! Отговори
Косача преди 3 години
До ББНаправо да се разплаче човек от умиление за ЕС=Вавилон.Провери си хормоналния баланс, ако си мъж по паспорт.
34
0
 
12
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Координираните действия на правителствата по цял свят, не са нищо съмнително.Едно обикновено търговско споразумение между 2 страни отнема години...НО сегааа...Тук всички действаме в синхрон...по команда.
33
0
 
18
 
! Отговори
Bili преди 3 години
И в Монреал вчера демонстрации и протести. Полицията бие и арестува, пресата пише "***".Пробуждане има.
32
1
 
21
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Браво, народите се събуждат срещу ковид безумията и ковид мафията - Хага, Берлин, Виена...Почти всеки уикенд има такива протести, но явно са тотално забранени за отразяване в ковид-медийте.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдът в Хага СЛЕПИ ЛИ СТЕ!???? Веднага санкции на Холандия и на себе си
30
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
БСП, подкрепя и тя изедниците български.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ремувнем вече тия лакудануми! Инаф! И аку може да си върнем балгериан езика? Ама не, това е ридикюлъс.
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и най-заблудените ще прогледнат относно епидемията, и дали такава съществува изобщо.