Туризмът в Гърция няма да се възстанови и през 2021 г.

Много от българите отново ще почиват на родното Черноморие
15 мар 2021 17:45, Анисия Иванова
21
Туризмът в Гърция няма да се възстанови и през 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Не се очаква възстановяване на гръцкия туризъм през тази година. Надяваме се през 2022 г. да имаме по-сериозни приходи и по-голяма активност между България и Гърция. Това заяви Горян Върбанов, съосновател на туристическа платформа, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

По думите му туристическият сектор в Гърция е много засегнат и ще отнеме доста време, докато се възстанови.

„Предварителна яснота от гледна точка на това как ще се осъществяват пътуванията е добре дошла и е очаквана от целия бранш. През изминалата година бяхме свидетели на много хаотични мерки, които се взимаха и от Гърция, и от България“, каза Върбанов.

Още по темата

„Много хора пътуваха до Гърция миналата година, но спадът беше драстичен – някъде около 70%. От началото на 2021 г. резервациите в Гърция са на минимално ниво. Ако трябва да ги сравним с нормалното ниво през 2019 г., не повече от 10% са в момента резервациите", допълва той.

"Наблюдава се сериозен трафик в нашата платформа, което значи, че хората имат интерес. Посещенията в нея са с 30% повече в сравнение със същия период на миналата година. Тоест, хората са в очакване на сезона и проучват възможностите, но все още не взимат категорично решение да направят резервация“, пояснява Върбанов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според него тази година една част от българите отново ще предпочетат да почиват на родното Черноморие.

"През 2020 г. имаше хора, които преоткриха България и казваха, че от 10 години не са почивали у нас, но пандемията ги е принудила. И смятам, че тази година също много българи ще предпочетат почивка в страната“, каза още гостът.

Той коментира и споразумението между Гърция и Израел за облекчаване на ограниченията за пътуване за израелците, които са се ваксинирали срещу Covid-19.

„Самият факт, че трябва да се издават подобни документи, да се проверяват на границата и т.н., отблъсква сериозно количество туристи“, смята Върбанов.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
4
 
! Отговори
Канкун преди 3 години
Има ли още комплексари да лазят по гръцките камънаци?В Мексико за същата цена си в тропическия рай!Карагьозис да папа и потапя!
17
1
 
1
 
! Отговори
Мюмюн преди 3 години
Малиииии
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българските мутри със свински физиономии чакат туристи в лаяняните си хотели в лаяняното море в републиката на абсурдите и чалгата
15
2
 
0
 
! Отговори
Gero преди 3 години
До ДаноТи ли си гражданинът .. само един ***, може да пише по този начин.Вижте другите .. 'селяни' аз съм големият гражданин :) :) :)Ти ли си този, който най- много заслужава да плажува в Гърция ха ха
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
na koi ot sichkite ostrovi?! ;-)))
13
8
 
10
 
! Отговори
Дано преди 3 години
Дано си прав, дано!!! Че да си починем малко от селяни на хубавите гръцки плажове! Дано си прав!!
12
4
 
20
 
! Отговори
Горянин преди 3 години
Абе Горяне! 90% от хората си резервират директно в сайтовете на хотелчетата, където цената е по-ниска от разните ви Букинг и други платформи!Той тръгнал изватки и прогнози да ми прави!Ни карти ми искат, ни предплата. И тази година, като последните 10 няма да стъпя на мутроморието и камани да падат от небето! Гърция, Италия, Майорка...ако не може, по добре да си седя вкъщи!!!
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая година "Гърция ке утоне"!
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сигурно е така... ама у нас нема се възстанови по 7 на тяхното :)))едното е Световна дестинация, при нас е трицона :)
9
8
 
19
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Абе как е морския ни туризъм? Понеже от 2006г от как ме излъгаха в един хотел на Златни пясъци и не съм и стъпвал на БГ морето! Та как е там как се развива изливането на бетоня? За информация питам инак че няма даи да там няма, *** ми е любопитно на къде са се развили нещата?.
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе за Гърция незнам,ама нашият Убавец Боце крадливи обяви! От Първи май всичко почва да работи на шест,демек Пей Сърце!
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло много безсмислена статия. То е ясно,че освет туризмът на Зинзибар другите са в застой. Тъй че просто празни приказки.
6
15
 
14
 
! Отговори
Лошо преди 3 години
Ше трябва пак да хващат мотиките малаките.
5
5
 
27
 
! Отговори
УжЪс преди 3 години
Хахахааа, направо не знам гърците как ще се оправят без лютеница и кренвирши.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Така и трябва, да подпомогнат българския бетон
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До и те такаА би трябвало да ти дреме, защото всичко и всички сме свързани. Чакат ни още по-интересни времена :/
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът не е устроен за сегашния начин на живот.В Германия има огромни икономически загуби в другите държави също, докога ще издържат не знам, но така света не може да кара дълго.
1
10
 
22
 
! Отговори
и те така преди 3 години
дреме ми за туризма в Гърция .