Урсула фон дер Лайен би се ваксинирала с "АстраЗенека"

300 млн. дози ваксини за ЕС са "очакване", а не "цел"
16 мар 2021 15:58, Нели Христова
81
Урсула фон дер Лайен би се ваксинирала с "АстраЗенека"
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен би се ваксинирала с препарата на "АстраЗенека", посочи днес говорител на комисията, съобщи БТА. В отговор на въпрос, дали тя би приела тази ваксина, той заяви: "Разбира се".

Говорителят не можа да отговори дали ЕК би потърсила възстановяване на сумите по договора с този производител, ако Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) прецени, че ваксината не е достатъчно безопасна след задълбочената проверка на съобщенията за смъртни случаи. Производителите са отговорни за безопасността на ваксините, в отделни случаи отговорност може да се търси от държавата, която е купила препаратите, добави той.

По неговите думи всички държави от ЕС купуват договорените от ЕК ваксини на еднаква цена. Той допълни, че държавите не съгласуват с комисията решенията си за спиране на имунизацията с даден препарат. Говорителят поясни, че предвидените за ЕС общо 300 милиона дози ваксина срещу ковид до края на юни са "очакване", а не "цел".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що се е мотала до днес?
68
0
 
3
 
! Отговори
хохо преди 3 години
Би се ваксинирала но не е :)))
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До рпг7сигурно вече се е боднала с Бионтек.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мяувсичките Биха се ваксинирали. Ама един не го направи досега, само плямпат
65
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Фрау Меркел...ама много гладни,чакат на опашката бре,аВстрия и тя...ама май...свободата ви граничи с свободията,или се вземете в ръце или у лево...хем да ви храним...хем да ви лекуваме...хем справедливост да ви въздаваме...е мамини...ако го направим...ви превземаме/не,че има кво след доган,бойко и..кунева/...време е да изберете..Справедливи и Строги Закони ...фрау Меркел...можете да си позволите крачки назад...за да скочим по далече!!!
64
0
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Оооооо !!БИ се ваксинирала!! А какво чака?? Да се ваксинирани първо Борисов ли?? Ами!!
63
0
 
7
 
! Отговори
Виж ти преди 3 години
И тая ли още си чака реда.
62
0
 
10
 
! Отговори
схйкжд преди 3 години
е да се ваксинира , какво чака .
61
0
 
16
 
! Отговори
рпг7 преди 3 години
Урсула фон дер Лайен би се ваксинирала с "АстраЗенека"----------------Мъ не съ Ваксинира!Що тъй???ПС---------Аман от "Условни Наклонения", на пишман политици!!!
60
1
 
8
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Защо англичаните не искат ЕС, те нещо не искат с политика да се занимават и дори си избраха клоун за PM, чак пък и с ЕС да се занимават. Може пък Камерън като се е запознал с ББорисов(?!) да е решил спонтанно да напусне ЕС, понеже е престанал да вижда смисъл в него, с такива рекламни лица.. и после ваксината била с цианкалий, ми, нека им
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тоя ЕС беше общност с настояще и бъдеще Англия повярвайте щеше да е там...!
58
1
 
22
 
! Отговори
Бачкатор преди 3 години
Голяма война става в момента с тези ваксини. Ясно е вече, че на ония от Биг Фарма не им пука за здравето на хората. Всичко е лобиране и мангизи. ЕС върви надолу.
57
1
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"БИ се ваксинирала"!Е да,ама НЕ Е !М/у "бих" и "направих го," разликата е от небето до земята!..Не знам защо пускат такива...Ама това е СЛОВОБЛУДСТВО бе!Тия се подиграват с нас!Иносказателно викат:."Вие сега се ваксинирайте,а след десет години ако видим,че не е толкова опасно и фатално,ще се ваксинираме и ние...А може и да използваме и друга ваксина..Но най-вероятно пак ще ви преметнем..".."Така действа презряния ни враг"../Мишел от Съпротивата../
56
0
 
10
 
! Отговори
леле преди 3 години
Лаборатория на Пфффайзер и шефът му... в Израел? Има много самоубийци, не разбирам защо трябва да въвличат другите в проблемите си, ако искат да си бият там фазерки, щом ги влече, ако не подействат ще пробват друго, което дайства?
55
0
 
16
 
! Отговори
МУНЧО преди 3 години
АМА ЧАКА ДА ВИДИ ОЩЕ КОЛКО ЩЕ УМРАТ ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ.
54
0
 
21
 
! Отговори
Да я ваксинират ! преди 3 години
....искАх да се ваксинирам.....ама немАх желание....
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Патриот - пич, един от шефовете на Пфайзер трябваше да ходи в "лабораторията" Израел... не отиде, защото нямаше да го пуснат, а нямаше да го пуснат, защото НЕ Е ВАКСИНИРАН... wtf? хайде, стада на ваксините...
52
1
 
18
 
! Отговори
Да се ваксинират ! преди 3 години
Да я ваксинират публично !!!!!
51
0
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Чакайте малко искате да кажете ,че тая още не се е ваксинирала ли ,ама на нас ни промиват мозъците денонощно с ваксинации!Нали са "ледери" тези сбиртаци да дадът личен пример !
50
1
 
24
 
! Отговори
Олеле! преди 3 години
Такъв "ценен и отговорен кадър" и още не се е ваксинирала - хем си е в рисковата група!Също като шефа на Пфайзър когото не пуснаха прд 2 дни в Израел защото не се бил боцнал...А вие се редете на опашките за 'ваксинки'...