Франция към порносайтове: Проверявайте възрастта на потребителите!

Ако не въведат такава система, държавата ги заплаши със съд
21
Франция към порносайтове: Проверявайте възрастта на потребителите!
Снимка: БГНЕС

Висшият съвет по аудиовизия на Франция (Conseil Supérieur de l’Audiovisuel) разпореди до 16 март сайтовете за възрастни да активират система за проверка на възрастта на потребителите, пише БГНЕС.

В писмо от началото на март регулаторът нареди на осем сайтове за възрастни с голям трафик да активират система за проверка на възрастта. В противен случай ще бъдат предадени на административен съд, който може да предприеме мерки, вариращи от глоби за ръководители на сайтовете до тяхното спиране на територията на Франция, съобщи "Политико".

Ако до изтичането на този срок не бъдат предприети съответните мерки, стартира официалната процедура за предизвестие, се казва в писмото.

Предупреждението е резултат от приетия миналата година от френския парламент закон срещу домашното насилие. Той включва разпоредби, задължаващи порнографските уебсайтове да инсталират проверка за възрастта на потребителите, без да се посочват конкретните технически средства за това.

Няколко сайта във Франция поискаха с проучване потребителите им да предложат варианти за проверка на възрастта, но досега не са предоставили на правителството никакви технически инструменти за това.

Притесненията относно създаването на система, която може да разчита на проверка на национален документ за самоличност, номер на кредитна карта или технология за лицево разпознаване, са свързани главно с поверителността и предполагаемите рискове от използването на идентификатор за гледане на съдържание за възрастни.
 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
15
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Навремето дядо ми казваше : Когато навън тихичко вали и бобеца на котлона тихо ври,една чикийка ти си направи и хич не му мисли.
Мъдър беше дядо.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеха ми най убавото
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
държавата си е тяхна и могат да се разпореждат както поискат. интернет не е свещена крава време е да почне контрол на либерастките гадости.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
JewTube за определени видеа искат да сканираш лична карта.
Само днес.бг да не почнат, щото не остана сайт където не съм вечно баннат от тролене, а тук бановете са шега - само 2 дена, за през които имам безкрайни ВПН сървъри.
11
2
 
5
 
! Отговори
дано само франция преди 1 месец
Посягат на анонимността на хората.
Всички трябва да се регистрират и после глей кво става.
10
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ВЪВ МОМЕНТА ПОРНОГРАФСКИТЕ САЙТОВЕ СА СЪС СВОБОДЕН ДОСТЪП!!!

УЖ ЗАРАДИ ДЕЦАТА ЩЕ ПРЕЦАКАТ ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА КАТО ЗАДЪЛЖАТ САЙТОВЕТЕ ДА МОЖЕ ДА ГЛЕДАШ НЕЩО САМО СЛЕД РЕГИСТРАЦИЯ И ВЕРИФИКАЦИЯ НА АКАУНТА
9
4
 
10
 
! Отговори
???? преди 1 месец
Франсетата кога ще престанат да крадат нефт, газ , злато, диаманти от Африканските си колонии...........вече бивши колонии????
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нема начин, скачай!
7
8
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Собствените на близо 90% от порносайтовете и на почти цялата тази индустрия са евреи...
6
4
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Поема за Ирина Бокова : Ирина - богинята една за всички времена . Ирина " звездите " си ги нареди други пък ги разреди . Тя уредите взе да ползва , за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари , други пък ги разтовари , за да уреди всичките беди на планетата Земя . Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията , военните , полицията , медиците , институции и граждани . Трето поколение репресиран .
5
4
 
18
 
! Отговори
Makron преди 1 месец
Само баби да се допускат и като потребители и преди всичко в съдържанието!!!
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще гледаме в Швейцария.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те не проверяват възрастта на актрисите... Което и доста по-важно.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че те ще си отрежат 90% от потребителите,ако го направят.
1
4
 
27
 
! Отговори
как точно преди 1 месец
ще става проверката?