Франция към порносайтове: Проверявайте възрастта на потребителите!

Ако не въведат такава система, държавата ги заплаши със съд
17 мар 2021 22:45,
21
Франция към порносайтове: Проверявайте възрастта на потребителите!
Снимка: БГНЕС

Висшият съвет по аудиовизия на Франция (Conseil Supérieur de l’Audiovisuel) разпореди до 16 март сайтовете за възрастни да активират система за проверка на възрастта на потребителите, пише БГНЕС.

В писмо от началото на март регулаторът нареди на осем сайтове за възрастни с голям трафик да активират система за проверка на възрастта. В противен случай ще бъдат предадени на административен съд, който може да предприеме мерки, вариращи от глоби за ръководители на сайтовете до тяхното спиране на територията на Франция, съобщи "Политико".

Ако до изтичането на този срок не бъдат предприети съответните мерки, стартира официалната процедура за предизвестие, се казва в писмото.

Предупреждението е резултат от приетия миналата година от френския парламент закон срещу домашното насилие. Той включва разпоредби, задължаващи порнографските уебсайтове да инсталират проверка за възрастта на потребителите, без да се посочват конкретните технически средства за това.

Няколко сайта във Франция поискаха с проучване потребителите им да предложат варианти за проверка на възрастта, но досега не са предоставили на правителството никакви технически инструменти за това.

Притесненията относно създаването на система, която може да разчита на проверка на национален документ за самоличност, номер на кредитна карта или технология за лицево разпознаване, са свързани главно с поверителността и предполагаемите рискове от използването на идентификатор за гледане на съдържание за възрастни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
15
 
! Отговори
SS преди 3 години
Навремето дядо ми казваше : Когато навън тихичко вали и бобеца на котлона тихо ври,една чикийка ти си направи и хич не му мисли.Мъдър беше дядо.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
държавата си е тяхна и могат да се разпореждат както поискат. интернет не е свещена крава време е да почне контрол на либерастките гадости.
11
2
 
5
 
! Отговори
дано само франция преди 3 години
Посягат на анонимността на хората.Всички трябва да се регистрират и после глей кво става.
10
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ МОМЕНТА ПОРНОГРАФСКИТЕ САЙТОВЕ СА СЪС СВОБОДЕН ДОСТЪП!!!УЖ ЗАРАДИ ДЕЦАТА ЩЕ ПРЕЦАКАТ ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА КАТО ЗАДЪЛЖАТ САЙТОВЕТЕ ДА МОЖЕ ДА ГЛЕДАШ НЕЩО САМО СЛЕД РЕГИСТРАЦИЯ И ВЕРИФИКАЦИЯ НА АКАУНТА
9
4
 
10
 
! Отговори
???? преди 3 години
Франсетата кога ще престанат да крадат нефт, газ , злато, диаманти от Африканските си колонии...........вече бивши колонии????
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема начин, скачай!
7
8
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Собствените на близо 90% от порносайтовете и на почти цялата тази индустрия са евреи...
6
4
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Поема за Ирина Бокова : Ирина - богинята една за всички времена . Ирина " звездите " си ги нареди други пък ги разреди . Тя уредите взе да ползва , за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари , други пък ги разтовари , за да уреди всичките беди на планетата Земя . Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията , военните , полицията , медиците , институции и граждани . Трето поколение репресиран .
5
4
 
18
 
! Отговори
Makron преди 3 години
Само баби да се допускат и като потребители и преди всичко в съдържанието!!!
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще гледаме в Швейцария.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те не проверяват възрастта на актрисите... Което и доста по-важно.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те ще си отрежат 90% от потребителите,ако го направят.
1
4
 
27
 
! Отговори
как точно преди 3 години
ще става проверката?