Еврокомисията готова да даде "АстраЗенека" на съд

Кой носи отговорност за усложнения или смърт след ваксиниране?
18 мар 2021 15:43, Елка Василева
72
Еврокомисията готова да даде "АстраЗенека" на съд
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия съобщи, че подготвя писмена покана до "АстраЗенека" за обсъждане на противоречията около липсващите доставки от ваксината срещу COVID на този производител.

Това е първа стъпка от процедура, която може да завърши с намесата на белгийски съд.

Още по темата
Комисията уточни, че първо ще съгласува писмото с държавите от ЕС. След като го изпрати, дружеството ще има срок от 20 дни за отговор. Ако отговорът е неудовлетворителен за ЕК, ще бъдат свикани преговори.

В случай, че те завършат с неуспех, въпросът следва да се отнесе до съда, сочи договорът, сключен между комисията и производителя.

Говорител на ЕК днес отново не даде ясен отговор кой носи отговорност за случаите на усложнения или смърт, настъпили след ваксиниране. По неговите думи текстовете на договора с "АстраЗенека", заличени като "поверителни", предвиждат отговорност да се носи от производителя, но понякога и от държавата, внесла ваксините.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ментета и децата го разбраха...но понеже играят милиарди ,измислят нови щамове ,които ваксината не действала )
54
2
 
16
 
! Отговори
Пачо преди 3 години
Когато руснаците пуснаха Спутник ги обвиниха че не са извършили всичките необходими изпитания. В действителност стана точно обратното. За да засенчи Русия, запада пусна ваксините без никакви сериозно изпитания, прибързано. Без да ги интересуват хората.
53
1
 
12
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
Бойко отиде до Австрия , за да разбере , че не той , а него са го натаковали с 200
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид,маски,карантинаУжас, паника,ваксинаСрещи със имам и попВероятна смърт и гроб
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забележете как са подготвили поне 3 процедури, които да се точат около 3 месеца минимум, може и повече И така ако някъде юни от АстраЗенека продължават да не доставя ваксини, може и евентуално да се опитат да ги осъдят. Защото е повече от очевидно, че вината е на ЕК, че не са написали договорите така че да осигуряват приоритет на ЕС като основен инвеститор във ваксината. Дали от глупост или нарочно, са обрекли цяла Европа да остане заключена м/у 6 месеца и година след САЩ и Англия. Бравос!Бравос
50
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
иначе,типичните майтапи.завчера фон *** са изцепи:."А,яз и жъ съ ваксинирам със Зенеката"---------,днеска:-"Кут размислих,викам първо да са съдим,па сетне и жъ видим".....не изпадате ли в умиление?
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След време ще пишат, че някой е починал 40 години след ваксиниране с Астра ЗенекаДосега случаите на същата рядка тромбоза само в Германия са 13, 3 от които смъртни. Очаква се спиране.
48
1
 
2
 
! Отговори
копи-пасте преди 3 години
До Анонимен 53"Тоест у нас за смъртта на ваксинираните можем да търсим отговорност и от правителството."Колега! Имаш отговора в постовета на : Христо Христов; да,да ама не; ПроСоТо! Ако не ти стигат - пиши!
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По неговите думи текстовете на договора с "АстраЗенека", заличени като "поверителни", предвиждат отговорност да се носи от производителя, но понякога и от държавата, внесла ваксините."Тоест у нас за смъртта на ваксинираните можем да търсим отговорност и от правителството.
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаха си "демократичната" ваксина, а не руската "тоталитарна".Сега остава супата...
45
1
 
7
 
! Отговори
верно преди 3 години
какъв съд, бързахте да ви направят ваксина, сега що не работела. не работи защото малко трилиони напечатахте, пуснете още 50-100 трлн и всичко е 6. всеки ще взима заплата а няма да работи и така, кое му е лошото? само после да не викате че биткойна е балон като стане 1-2 млн.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лол тия хора в брюксел са пълни неадеквати , никой нищо няма да ви даде докато сащ и юк не ваксинират на 100% хората си с две дози. после остатъците с изтекъл срак ще бъдат продадени на ес
43
1
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Христо ХристовА сега си брой служебните минуси?!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да върнат парите.
41
3
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ПроСоТоНе е само Астрата освободена от юридическа отговорност! Пфайзер и Модерна също са! За други не знам! Трябваше за да правят ваксините бързо и да им се налеят едни големи пари авансово! А сега производителите на ваксини си правят "сечено" един на друг! Явно има още много мръвка по кокала!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали уж ботокса уверяваше, че с ваксината всичко е наред. Хората били в паник атаки и т.н. Някъде даже имаше коментари от сорта, че тук коментиращите са големи разбирачи, *** и прочее. Май се оказва, че и такива подобни ни казват какво да правим в момента, а? Фурнаджийски лопати
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Урсула Лайен много бавно действа до сега не сме доволни от нея
38
0
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
"Говорител на ЕК днес отново не даде ясен отговор кой носи отговорност за случаите на усложнения или смърт, настъпили след ваксиниране. По неговите думи текстовете на договора с "АстраЗенека", заличени като "поверителни", предвиждат отговорност да се носи от производителя, но понякога и от държавата, внесла ваксините."Ями то долу-горе, както ментето на оня ром с менте-алкохола !!!
37
0
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
АстраЗенека до Эврапэйскый Союз: Другари от ПолитБюро, пардон, ЕвроКомисари, като Союза ви е толкове велик, то направете си своя ваксине, не се молете на Велика Британия да ви подхвърли трохички като на жал ки по ми яри!
36
0
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Копи-пасте от коментар под статия в ДНЕС отпреди по-малко от година : "Нo нecлучaйнo eднa oт нaй-гoлeмитe фирми - "Acтрa Зeнeкa", пoлучи oт Eврoпeйcкaтa кoмиcия прaвoтo дa бъдe ocвoбoдeнa oт юридичecкa oтгoвoрнocт зa eвeнтуaлнитe вaкcини cрeщу СОVID-19, кoитo тя щe прoизвeдe." Няма повече какво да се коментира относно кой каква отговорност носи! "Отговарям" и "нося отговорност" са различни съдебни термини! Последствия има само от носенето на отговорност!