Датски медик почина от инсулт след ваксинация с АстраЗенека

Друг е получил тежка тромбоза
20 мар 2021 15:47, Нели Христова
85
Датски медик почина от инсулт след ваксинация с АстраЗенека
Снимка: БГНЕС

Дания съобщи за два случая на медици, които са получили тежки тромбози след ваксиниране с препарата на „АстраЗенека”, единият е починал от инсулт, отбелязва датското издание "Бьорсен".

„The Capital Region of Denmark” - органът, който управлява държавни болници в Копенхаген, заяви, че член на медицински екип е починал, втори е получил тежка тромбоза по-малко от 14 дни след като са им били поставени двете дози от ваксината на „АстраЗенека”.

Датската агенция по лекарствата потвърди, че е получила два „сериозни доклада“ за тежки последствия след ваксиниране, без да дава повече подробности.

Няма данни за това кога болничният персонал е проявил първи симптоми на тромбозата.

Някои страни, включително Германия и Франция тази седмица, възобновиха употребата на ваксината на „АстраЗенека”, въпреки съобщенията за случаи на редки мозъчни кръвоизливи бяха докладвани от учени и лекари. България също възобнови ваксинациите с препарата на "АстраЗенека".

Дания, която спря употребата на ваксината на 11 март, все още не е възобновила употребата й.

Европейската агенция по лекарствата ЕМА, заяви в четвъртък, че все още е убедена, че ползите от ваксината надвишават рисковете.

Директорът на Европейската агенция по лекарствата (EMA) Емър Кук обаче заяви, че експертите му не могат и окончателно да отхвърлят връзката между инцидентите с тромбози и инсулти и ваксината при разследването на 30 такива докладвани случаи.

„АстраЗенека”, която разработи препарата съвместно с Оксфордския университет се защити, заявявайки, че сред повече от 17 милиона души, получили доза в ЕС и Великобритания, не са открити доказателства за повишен риск от образуване на тромбози.

На свой ред днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че ЕС може да забрани на компанията да изнася ваксините си извън пределите на ЕС, тъй като е доставила през първото тримесечие на тази година само 30% от договорените количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Поредбата доза булгарщина из коментарите ...-------------Ти да не би да си от *** в Европата, бе?
43
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип на хората, върху които тестват нови препарати им плащат и то добре. А тук е обратното - платихме стотици милиони левове, за да експериментират с нас.
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банките да въведат застраховка ваксина.Поне родата да се потегне.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влади, пий си диазепама.
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами дългосрочните може да са инсулт след 6 месеца, но тогава връзка с ваксината никой няма да направи със сигурност. Ще отиде в графа "той животът си върви"
39
1
 
36
 
! Отговори
11 преди 3 години
Мдааа, това са краткосрочните ефекти. Какви ли ще са дългосрочните?
38
27
 
7
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Ау , че лошо! Не се ваксинирайте! Нещо, като : " Снощи тъщата се изкъпала и...умряла",един вид :"Не се къпете щото... "Пък после: мрели по стълбите и коридорите на болниците, Бърза помощ не достига. След такива тиражирани лоши новини, никой не щял да се ваксинира.ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИ Е ВИНОВНО , НАЛИ?
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33.Имаха хорски привкус,собено по старата школа.Те тогава стояха доглавата на човек докато не го излекуват.След като,станаха търговци на органи,особено карантия ,всичко се срути итяхната възхвала се оказа вълча козинаДнес ,чистиме козината след тях .Джон,защо докторите ходят на работа?За да си сменят козината сър.
36
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си колко случая са потулени. Смятай щом Тръмп цензурираха! А тук "играят" много, много милиарди.
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртните случаи от АстраБозата продължават, но на кой пука?!Баба Урсула и ЕАЛ продължават да налагат използването ваксината killer.За нежелателните ефекти, които могат да се проявят след време да не говорим!Експеримента продължава!
34
1
 
27
 
! Отговори
:( преди 3 години
До :)Това, че не сме се втурнали към ваксините не означава, че сме *** и антиваксъри. Просто ТЕЗИ ваксини са много нови и не желаем да бъдем част от статистиката, която ще бъде описана в бъдещата листовка на бъдещия хубав и чист препарат след години. С една дума, искаме да се ваксинираме, но ТЕЗИ субстанции имат още много за доработване. Капиш?
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми кво да направя като са умрели? Щях да ги съжалявам ако бяха някои пенсионери на село и не са имали информация какво се случва. Ама те са медици, трябва да са запознати с ефектите и рисковете от тия набързо скалъпени и одобрени без бужните изпитания бъркочи. Те са си направили избора и си носят последствията.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки сам решава да се ваксинира или не, нека оставим другото на еволюцията :)
31
24
 
7
 
! Отговори
:) преди 3 години
Първо се тупахме в гърдите, че всички имаме БЦЖ /нищо, че няма общо/ Сега всички ги е страх от ваксина на основата на аденовирус от шимпанзе. Хомеопатите къде са се крили да препоръчат нукс-вомика и беладона срещу Ковид се чудя??? Хора, изтрезнейте - вижте времената реално и мислете с главите си, ваксините имат реален шанс да удължат мизерния живот на всички страхуващи се от чипиране.
30
4
 
17
 
! Отговори
Neo преди 3 години
И така ще има още много умрели от ваксините.
29
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не съм ги имал лекарите за интелигентни,това че са на ТИ с медицината е защото за това са учили,и това не ги прави повече от някой инжинер например...всеки е силен в различна област от живота!!
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най много данни има шефката на ЕМА(Европейка медицинска Агенция) ясно каза за ваксините за тези които обичат наполовин пълна чаша ,за всеки 5 човека на 6 е добре.За тези които обичат наполовина празна чаша , опасно е за всеки 6-ти човек, разпределение което е известно като "Руска рулетка".Естествено не може да коментира Астра Зенека,Модерна и т.н. защото ще загуби поста си.Но и не е нужно, обясни наличните и данни ясно и точно без да рискува поста си.
27
3
 
38
 
! Отговори
Thalidomide baby преди 3 години
"ползите от ваксината надвишават рисковете".Нали беше безвредна.Сега ползите надвишавали.След две-три години ако се разбере за някакви гадни странични ефекти? При голям процент от хората?...
26
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обръщение към имунизираните от Астра Зенека: - Благодарим ви, че участвахте в този грандиозен експеримент. Бог да е с вас!
25
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един познат също почина от инсулт, преди години ,явно не знаеше ,че не е редно да умира от инсулт преди появата на корона вируса и ваксината Астра Зенека.