Датски медик почина от инсулт след ваксинация с АстраЗенека

Друг е получил тежка тромбоза
20 мар 2021 15:47, Нели Христова
85
Датски медик почина от инсулт след ваксинация с АстраЗенека
Снимка: БГНЕС

Дания съобщи за два случая на медици, които са получили тежки тромбози след ваксиниране с препарата на „АстраЗенека”, единият е починал от инсулт, отбелязва датското издание "Бьорсен".

„The Capital Region of Denmark” - органът, който управлява държавни болници в Копенхаген, заяви, че член на медицински екип е починал, втори е получил тежка тромбоза по-малко от 14 дни след като са им били поставени двете дози от ваксината на „АстраЗенека”.

Датската агенция по лекарствата потвърди, че е получила два „сериозни доклада“ за тежки последствия след ваксиниране, без да дава повече подробности.

Няма данни за това кога болничният персонал е проявил първи симптоми на тромбозата.

Някои страни, включително Германия и Франция тази седмица, възобновиха употребата на ваксината на „АстраЗенека”, въпреки съобщенията за случаи на редки мозъчни кръвоизливи бяха докладвани от учени и лекари. България също възобнови ваксинациите с препарата на "АстраЗенека".

Дания, която спря употребата на ваксината на 11 март, все още не е възобновила употребата й.

Европейската агенция по лекарствата ЕМА, заяви в четвъртък, че все още е убедена, че ползите от ваксината надвишават рисковете.

Директорът на Европейската агенция по лекарствата (EMA) Емър Кук обаче заяви, че експертите му не могат и окончателно да отхвърлят връзката между инцидентите с тромбози и инсулти и ваксината при разследването на 30 такива докладвани случаи.

„АстраЗенека”, която разработи препарата съвместно с Оксфордския университет се защити, заявявайки, че сред повече от 17 милиона души, получили доза в ЕС и Великобритания, не са открити доказателства за повишен риск от образуване на тромбози.

На свой ред днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че ЕС може да забрани на компанията да изнася ваксините си извън пределите на ЕС, тъй като е доставила през първото тримесечие на тази година само 30% от договорените количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А другия защо не е получил инсулт?Това медицински да ми се обясни! Не новинарски.
23
2
 
37
 
! Отговори
Пак съм аз преди 3 години
До А ниеЗащо мислите че файзер е по-добра?!В тоя ред на мисли,пак да питам: не се сещам за друга ваксина,която трябва да се слага всяка година, освен противогрипната?!? Който разбрал,разбрал!
22
4
 
34
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Това е положението! НИЩО не могат да потвърдят категорично,демек тестването върви с всичка сила! Мислете,ама не с телевизора, най-добре го изключете,по-здравословно е!
21
14
 
25
 
! Отговори
А ние? преди 3 години
Това са явните случаи. Има хиляди,които 2- 3 месеца от поставянето на ваксината /Астра Зенека/ умират. И понеже са възрастни, въобще не се разследва от властите. Спрете се, хора! Чакайте РНК и тогава се ваксинирайте. Докторите и управниците се ваксинираха с Пфайзер, а за простолюдието Астра Зенека. Нещата са ясни.
20
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така или иначе - ще се умира. Най-добре да се умира ваксиниран!Докторите загърбиха медицината и стават политици. Политиците се правят на доктори.Трагедията е пълна, защото учените спряха да се интересуват от науката и масово предпочитат да са политически удобни.Никой на никого не вярва. Всичко е за пари. Колко време ще продължи това, до къде ще ни отведе пътят, който не води никъде?
19
5
 
31
 
! Отговори
астра зенека преди 3 години
вие за 2$ какво искате ?
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЩерюДа де , ама този път ще останат изненадани "милеещите за нас".
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ще е да се видят цифрите на умрели след ваксиниране с други ваксини.
16
0
 
9
 
! Отговори
гръцки митничари преди 3 години
До анонимен 8. - какъв Рюте те е подгонил пък тебе в Дания......... ?!?!?
15
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм убеден че всички които се ваксинират умишлено правят опит за самоубийство,щото мозъка не може да ми го проумее че хора които им се живее може да са такива едноклетъчни!!
14
6
 
50
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ползата от ваксинирането е за Държавата - хората са овце. Важното е на управляващите да им вървят разчетите - какво значи тук някаква си умряла личност след ваксинация. Буфкай ваксини, стадото да е здраво и да бачка. Така разсъждават властимащите...
13
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИСА НЕСЪЩЕСТВЕНИ И СУПЕР РЕДКИ
12
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаа ваксината ще се окаже по-ефикасна от "Новичок" язък им на руснаците залудо са го разработили.
11
48
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИКОЙ В ЕВРОПА НЕ ГОВОРИКОЯ ВАКСИНА ПО-ДОБРАНАЙ-ДОБРАТА ВАКСИНА Е НАЛИЧНАТАПО-ДОБРЕ ВАКСИНИРАНИ ОТКОЛКОТО УМРЕЛИ
10
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А още колко такива има, които не са докладвани - не е истина.
9
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така така, напълно случайно, разбира се. Лошото е, че много зачестиха случайностите и от всички държави съобщават за такива "случайности". Пък вие си блейте беееееееее
8
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време, при комунизма, човек нямаше избор от какво да умре.Днес, при демокрацията, всеки може да си избере дали да умре от ковид или от случайни симптоми, нямащи никаква връзка с ваксината!
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо им няма пак лъжат , били са шпиони ,колко ви даде путин да лъжете в дания питам? ало рюте мишко я ела тука бе алоо?
6
4
 
26
 
! Отговори
К преди 3 години
Боди стадото и това е. Какво значат тук 1-2 овце?!? Голямо стадо е, нови агнета ще има.
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нещо за тромбозите след Пфайзер?