Хората срещу мерките: Протести и арести в Лондон и Виена

Стигна се и до ескалация на напрежението
21 мар 2021 08:12,
59
Хората срещу мерките: Протести и арести в Лондон и Виена
Снимка: БГНЕС

Около 1000 протестиращи срещу антипандемичните мерки на правителството бяха разпръснати от полицията във Виена вчера следобед, предаде БТА. Протестът не беше така многолюден, както се очакваше, тъй като информацията за мястото и часа на срещата, които бяха държани в тайна и съобщени по социалните мрежи малко преди началото на акцията, очевидно не бяха стигнали до всички.

Полицията разпръсна събралите се хора още на централния събирателен пункт, арестувани бяха осем души. При опит на демонстрантите да атакуват заграждения, полицията употреби лют спрей, се казва в съобщение за пресата.

В центъра на града се състоя демонстрация срещу расизма с около 400 участници. Опасявайки се от срещата между участници в двете демонстрации, полицията беше взела мерки за изолиране на групите една от друга.

Общо за почивните дни бяха регистрирани над сто демонстрации, девет от които полицията забрани, тъй като се очакваше да бъдат многолюдни и да е невъзможно спазването на предписаните два метра дистанция между хората.

Стотици излязоха на протест срещу COVID-мерките и в Лондон. Демонстрантите проведоха шествие по централните улици на града. Стигна се и до ескалация на напрежението.

Органите на реда задържаха десетки протестиращи, които не се подчиниха на заповедта да прекратят демонстрацията си.

Все още не е ясен точният брой на арестуваните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,И аз мога да съм срещу мерките.Излизам в отпуск. Оправяйте се. НЕма вирОз.,,Как изглежда такова изказване, ако лекувам covid?Явно не събира поддръжници.И то защото трябва да сме задружни в кризата.Да се предпазваме , да се ваксинираме( има възможност за избор) и всеки да е на ниво.
49
4
 
12
 
! Отговори
Химн на ГЕРБ преди 3 години
Истината днес е само тазиНашата полиция ни пази!Пази ги! При нас протести няма, защото докато изнасилват и ограбват баби по селата, замерват студентки с камъни докато пътуват с и без това изстрадал влак, фалират банки и грабят милиарди, полицията ГИ пази!Мутрите в затвора, докато се изпълнят истинските присъди !!!
48
0
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 40"Д'обитък има навсякъде.Особено в България " - така е. И борисов си го каза на избирателите си за европейско "развитие": "Аз съм про-ст и вие сте про-сти..." .
47
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Абе някой знае ли, дали Урсулата от ЕК вече се е ваксинирала с Астра Зенека?
46
4
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Народи по света възтават срещу фашизмнаи тиранията , а на нас ни прожектират евтини шпионски сапунки !Атлантизма да се измете ес и нато фалшиви идоли да бъдат сриунати и стъпкани!
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в България протестът отдавна умря от Кови. Най-жалкият вечно поробен народ. Нищо чудно да изберат Боко да ги управлява цял живот, като пожизнен диктатор и накрая САЩ да го махнат с бомбардировки, като Милошевич и Садам Хюсеин.
44
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако пандемията от вируса беше толкова страшна и смъртоносна колкото се твърди, полицията нямаше да е в състояние да разтури протестите и да арестува, защото полицаите също щяха масово да са болни или умрели!!!Защо и полицаите не работят онлайн като учителите, а???Нали ще се заразят, разболеят и умрат понеже не спазват дистанция от протрстиращите???
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бря, нали ваксини си биете ,що стачкуват
42
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уникално,държави с по 40-50 милиона население и протестиращи по 500-1000 човека и е водещановина че голямо надигане.Това за мен е промиване на мозъка на ковидиоте да се чустват сами в шизофренията.Защото да отричашреалност е точно шизофрения
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- страшният вирус е Ковид псяхасването.
40
0
 
42
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Народите се събуждат от ковид-манипулацията. Но на политиците им харесва тази ситуация и продължават да я поддържат и да забраняват дори и различното мислене, да не говорим за свободното изразявяне и ограничаване на свободите! Протести до победа над ковид-мафията!!
39
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ваксините защо не помогнаха, като вакснираха над 50% от населението, броят на заразените не намалява?
38
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А българина е доволен от еврог.ейско робство .Усвояване да има .
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42Ще гледам да не ви дразня много "обещавам" :)) Смешното е, че вие сте тро*овете в очите на обикновенните потребители, аз просто добавям :)) Научих се от Тонката, който има още 10 никнейма в сайта, капиш :) Това че Днес отразявал безпристрастно новините е някакъв нов виц явно, сигурно само модовете и списвачите в сайта си вярват :)
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл да обяснявам на *** фаабриката кой е Гошо от Боец и колко хора имаше на протеста. Да обясняваш на *** е равностойно да обясняваш на стена.Хората знаят колко бяха протестиращите.В този сайт тук има ежедневно отразяване на протеста от първите дни със статии и снимки. На някои от статите има публикувани по над 32 снимки. Ежедневно чета и следя всички статии от Днес. Имам зрителна памет и мога да докажа всичко със заглавия, които помня. Нищо, че съм на 58г.паметта ми е кристално ясна.
35
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДНЕС ГЛЕДАХ ПО ВСИЧКИ ТВ КАНАЛИ ПРОТЕСТИТЕ В ПАРИЖ- ПОЛИЦАИТЕ БЯХА ПОВЕЧЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.
34
3
 
7
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Гошо от "Боец" е кумец на избягалия банкер Цветан Василев.
33
7
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Нинова не излезе на втория ден,а стоя във ВМА седмици и въпреки, че хората умираха по стълбите-за нея имаше ВИП стая. Нинова написа благодарност за лекарите по онова време и качваше снимки от болницата.Не е стояла 2 дена както казвате.Гошо mъпото е от "Боец".Това е един бивш от ГЕРБ, който беше изгонен от партията защото открадна членския внос. Миналато лято се подвизаваше на портестите. Той изгони МаяМа от Орлов мост и се изпокара с Отровното трио.На 6.09 в П-в не го допуснаха заради знамето.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го знам кой е Гошо ***, Нинчето влезе набързо в болница и излезе след ден по бодра от преди вирусчето, може "чумата" да е имала обратен ефект при нея :))
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С блага дума се постига много, но сблага дума и пистолет в ръка, се постига всичко.Същото е и с мирните протести.