Спад на доверието в препарата на "АстраЗенека"

Изследването е проведено в седем държави между 12 и 18 март
22 мар 2021 13:13, Ния Христова
30
Спад на доверието в препарата на "АстраЗенека"
Снимка: БГНЕС
В много европейски страни доверието във ваксината на "АстраЗенека" е спаднало след опасенията, които се появиха относно безопасността й, но впоследствие бяха опровергани. Това показва британско проучване, цитирано от световните агенции. 
 
Изследването е проведено в седем държави между 12 и 18 март. Мнозинството от анкетираните в Германия и Франция смятат, че имунизацията не е сигурна. 
Още по темата
 
Във Великобритания нагласите към препарата като цяло остават позитивни като две трети от участниците в проучването смятат, че тя е безопасна. На противното мнение са само девет на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки има право на избор за ваксина....Така, че Астра Зенека вероятно ще остане извън борда, заради тези случаи. Бойко да я връща с време, ако иска да има масова ваксинация.
25
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Значи изобщо не е имало доверие,всичко е шумотевица по новините.Нормално,фалшив вирус-фалшива ваксина.
24
0
 
1
 
! Отговори
Екстра преди 3 години
Тамън ще има и за над, екстра
23
0
 
16
 
! Отговори
@25 преди 3 години
Не мисля, че става въпрос за страх. Просто са поръчали малко Пфайзер и Модерна и много АстраЗенека. И понеже първите 2 са много по-скъпи, разчитат че са по-добри и безопасни. За ефективни - по-ефективни са. За безопасни - не е сигурно. Защото ако помните когато пуснаха Пфайзър, също имаше много алергични реакции. Но телевизиите спряха да ги показват и започнаха да показват само тези на АстраЗенека. Едва ли е случайност. Лешоядите винаги са на страната на силните.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е ,че лекари,политикари и олигарси се ваксинират с Пфайзер и Модерна -как да им вярваме ,че Астрата е добра ? що не се боцкат те с Астрата - Страх ги е !на всеки му е мил живота
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото ваксината на Янсен е същата като АстраЗенека и Спутник, просто е 1 доза. Пак е аденовирус. Вероятно има същите странични ефекти. Става въпрос за търговска война - БигФарма не стига, че обрули ЕС за милиарди за начална инвестиция, сега иска още повече пари. Срещу намаляващи доставки. Реално никоя от тези компании не си изпълнява договорите, защото цените за ЕС са най-ниски (заради предварително налятите пари), и европейците умират, докато компаниите си изнасят за трети страни.
20
6
 
20
 
! Отговори
123 преди 3 години
Срещу Астра Зенека се води търговска война, защото производителите казаха,че ще продават евтино и не гонят печалба. Американските РНК са много по-евтини от Астра Зенека като себестойност,но ги продават скъпо, зашото Америка винаги търси печалбата.
19
4
 
5
 
! Отговори
Джо преди 3 години
В допълнение на това, което казах, вариантите на вируса са естествена еволюция, която ние подпомагаме давайки му шанс да се размножава и "експериментира" за да стане по-добра версия. Тези ваксини също ще "еволюират" за да настигнем препускащите мутации и да догоним развитието му, но без доверие в тях няма никакво значение, колко съвършени ще станат. Два изхода: или нищо не правим и живеем както изминалата година, или се доверяваме на ваксините и се бодем, и преваксинираме като се наложи.
18
11
 
12
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Вярвате или не вярвате в Ковид истината е една. Повече от година света е в плен на тази болест, по-зле сме от всякога и както до сега не се е оправило, така и без нищо да променим няма да се оправим в следващите поне 1-2 години. Единственото оръжие, което имаме са ваксините, друго нямаме. Факт е, че не са 100% ефективни, но в епидемиологията дори 50% ефективна ваксина намалява силата на епидемията на половина. Това е ключа, иначе трбява години още да сме на този хал.
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в медицината нещата се решаваха със социологически проучвания, половината лекарства нямаше да се ползват. Има много лекарства с брутални странични ефекти, които обаче спасяват животи. Всичко е въпрос на анализ на риск спрямо полза. В момента този анализ за АстраЗенека сочи многократно по-голяма полза, спрямо риска. Риска да умреш от ковид ако си симптоматичен е 1/100, дотук риска да умреш от АстраЗенека е около 1 на милион.Т.е. много много по-малък.А тази ваксина е много по-евтина от другите
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдете послушни и се ваксинирайте,че ще ядосате чичко ГЕЙтс и ще ви приложи още по голям терор в световен мащаб..
15
0
 
0
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Малииии,много сте бързииии
14
1
 
2
 
! Отговори
Nona преди 3 години
До 15 Втори гостА истината е,че всички са един ***
13
14
 
4
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Ами като чета излиянията по-долу на разни неуки ***, как човек да вярва на ваксината и въобще на медицината. Троловете подковани с рубли, плюят всичко и материала им вЕрва, щото тука е така - вярват на тъ..паците. После, ох, мамо, що стана?Нема ваксини, нема болници, паника, кой е виновен???
12
6
 
12
 
! Отговори
Втори гост преди 3 години
До ГОСТВаксинирах се.Не съм медицинско лице и считам,че ако ти е писано да умреш от тухла,няма да умреш от ваксина.Изчетох много материали за Астра Зенека.Всичко е една огромна война между корпорациите.Пфайзер и Модерна са произлезли от Астра Зенека.Продават си акциите помежду си.Въпроса е кой ще спечели повече.Важното е,че всички са се пръкнали от Астра Зенека барабар с кадрите си.Нама голямо значение за обикновения човек,коя е ваксината,важен е РЕЗУЛТАТА.
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що се говори само за ваксината АстраЗенека, а за другите - нито дума?Много просто. Защото типично по американски, САЩците блокираха качествените Бионех и Модерна само за себе си, а другите кучета ни яли. Противно на всякакви договори и споразумение. Обаче и франции и германии и всичките са се пoсрали и траятА евереите постъпиха хитро - направо предложиха 2на цена за Бионтех и хоп, готови са вече. Като им гледам статистиката за умрелите, прескочили са трапа. Ама там едва ли са и чували за Астра
10
1
 
24
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Наскоро Меркел каза че не се е ваксинирала защото не й е дошъл реда. Жената е честна и не предрежда!
9
1
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Явно ще останат количества от нея за в бьдеще, ако има как да се сьхранява, макар, че може да бьдат испратени неисползваните количества като помощ за развиващите се страни в африка
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Какво й е било?
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЕдин от признаците за неграмотност и неадекватност е "ПАК" да питаш въпрос зададен не където трябва.Напомняш ми на някои заболели, които вървят и си говорят сами и от време на време викат срещу случайни хора.