Десет случая на тромбоза в Дания след ваксинация

140 хил. души са ваксинирани с препарата на "АстраЗенека"
Обновена: 23 мар 2021 16:19 | 23 мар 2021 16:15, Ния Христова
50
Десет случая на тромбоза в Дания след ваксинация
Снимка: БГНЕС
Установени 10 случая на тромбоза след ваксинация с препарата на "АстраЗенека" в Дания. Това се казва в специално изявление на Датската агенция по лекарствата. 
 
От агенцията уточняват, че все още не е установено да има пряка връзка между ваксината и тромбите. Над 140 хиляди души в Дания вече са ваксинирани с този препарат.
 
"Датската агенция по лекарствата разглежда 10 случая на поява на тромби след ваксинация", се казва в изявлението. "На този етап не може да се каже дали те имат пряка връзка с ваксината, тъй като проверката продължава".
Още по темата
 
Според данните, една жена на 60 години е починала след ваксинация, но медицинска й картина показва, че е имала и други усложнения. Жената е имала ниски тромбоцити, големи кръвни съсираци, тесни кръвоносни съдове и кръвоизливи. Засега не може да се каже дали смъртта е свързана с ваксинирането и препарата.
 
Норвегия също съобщава за случаи на тромбоза след ваксинация. Регистрирани са три такива при мединиски персонал от университетската болница в Осло, като появата на кръвни съсиреци е причинена от свръх реакция на имунната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
16
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Наш Боко не разрешава други ваксини - "...пени се не пени се,пари съм давал ...." такава е българската политика. Но историята ще го съди за геноцид над българите. Днес университета Джон Хопконс е публикувал класация,според която България на глава от населението е на първо място в Европа по смъртност от коронавирус и на второ в света!!! А Тиранин Боко се бие в гърдите и твърди,че Европа "прилага" българския модел за справяне с пандемията.
2
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още месец-два и няма да могат да скрият труповете ...
1
22
 
9
 
! Отговори
Бат Венци преди 3 години
10 от 140000 е 0,00%