ЕП гласува доклада за РСМ с критиките срещу България

Правителството ни е обвинено в "провокативни изявления"
Обновена: 25 мар 2021 08:33 | 25 мар 2021 08:00, Камелия Цветанова
67
ЕП гласува доклада за РСМ с критиките срещу България
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент ще обсъди и гласува доклада за напредъка на Северна Македония и Албания по пътя им към Европейския съюз. Внесените от петима евродепутати поправки с критики срещу българското правителство няма да бъдат оттеглени, стана ясно вчера.

Още по темата

По този повод евродепутатът Петър Витанов от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите , където са повечето подкрепящи поправката, коментира пред БНР, че тя е едностранчива и че изпраща сигнал, сякаш позицията на Северна Македония е по-важна от всички притеснения на българските ѝ колеги.

"Призовах тя да бъде оттеглена или казах, ако не бъде изтеглена, призовавам всеки един от вас, другари, да не я подкрепи. Ние ще направим и правим вече кампания, за да убедим колкото се може повече социалисти да не я подкрепят", каза той.

Във внесената поправка представители на българското правителство са обвинени в „провокативни изявления по исторически въпроси“, засягащи Северна Македония и „българските власти се призовават да се въздържат от подобни изявления, въпреки продължаващата предизборна кампания в България“.

Докладчикът за Северна Македония Илхан Кючюк вече заяви, че неговата група „Обнови Европа“, няма да подкрепи поправката.

„Ние призоваваме в самия доклад като централен елемент  добросъседските отношения между Република Северна Македония и Република България да бъдат в дух на приятелство, добронамереност с цел да се изграждат бъдещи, инфраструктурни и регионални проекти, които имат значение за съвместното съжителство“, подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е да се обгради Русия. ЕС и САЩ няма да се спрат пред нищо. Какво тук значи някаква България!
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не уважава нашите политици. Те са готови на всичко само и само да се докажат в Брюксел и Вашингтон. Дори преди 89 г. нямаше толкова подлизурковци и мекерета.
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов ***/НЕ- ЦЯЛО ЛЯТО НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ МЯТАХА ЯЙЦА, КАМЪНИ, ПАВЕТА, ЧУПИХА, ТРОШИХА, БЛОКИРАХА, ИЗДЕВАТЕЛСТВАХА ВЪРХУ ПОЛИЦИЯ, ЧУПЕХА АВТОБУСИ, БЛОКИРАХА МЕТРО, АЗ ЩЕ СИ КРЕЩЯ ДО КОГА ИСКАМ- А ВИЕ СТЕ ***. МЕРСИ!
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветския съюз беше като мила детска учителка пред садистите от Европейски съюз
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейският съюз държи бича, с който управлява магарето БГ.Заповядва му накъде да върви.Антобългарска политика от Европейския съюз.
40
4
 
4
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
ОТНОВО ПРОДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА РОДИНАТА СИ- НЯМА ПО ГОЛЕМИ ПРЕДАТЕЛИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ- ЙОНЧЕВА КОГА ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕНА ЗА КРУПНИ КРАЖБИ И ИЗМАМИ.
39
10
 
5
 
! Отговори
Създаден преди 3 години
Създадената омраза е взаимна,но у нас е по-голяма,което е странно за мен.В училище децата в трети клас коментират как мразят македонци,турци и гърци понеже са откраднали територия от България.За това е редно да има поправки ,но към Каракачанов,Джамбаски,Ковачев и Захариева,а не Към България,за да се знае кой създава омразата. Това са лицата и трябва да бъдат вписани в историята,като хора виновни за създаване на нова негативна политика между България и Македония.
38
2
 
1
 
! Отговори
Това преди 3 години
Тази критика не е към България ,а към конкретни хора и те са четирима.Те са политици и може да се десетилетия, кои са. Стига с това поправка за държавата.Аз не приемам това за критика за България а за конкретни имена ,които са готови да състоят всичко само да се докопат до пари и власт.Посочените хора правят услуга на техните приятели в Македония които са в опозиция за да изместат Заев,но не осъзнават,че създават омраза към Македонците.
37
4
 
0
 
! Отговори
От бай Тошо преди 3 години
Някакъв кичюк - абсолютен синдюк.!.
36
6
 
11
 
! Отговори
... преди 3 години
Ми нека си критикуват каквото си искат. На Полша и Унгария като че им дремеше последните 3-4г като ги критикуваха 5000 пъти. На България също не трябва да и дреме като ни критикуват. Не сме пратили евродепутатите да се сприятеляват. Пратили сме ги да отстояват позицията на България. Няма значение каква е позицията на България, ако ще да е най-безумното нещо на планетата. Тия в ЕП трябва да се борят за това. Пък на ЕП като им се критикува в разни летящи хартийки да пишат. Ще чете арменския поп.
35
8
 
12
 
! Отговори
българия ИМАЛА преди 3 години
ПРАВИТЕЛСТВО - НАЙ КЪСИяТ ВИЦ!!!СБИРЩИНА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ,С КУПЕНИ ДИПЛОМИ,БЕЗ ЗНАНИЯ на ЧУЖДИ ЕЗИЦИ и "РЕЗУЛТАТИТЕ" са НА ЛИЦЕ!!!БЪЛГАРИЯ ОТ ДЪРЖАВА "ГРАДИНА" от "ОНОВА" ВРЕМЕ,което съшо не беше "НАШЕ",сега се ПРЕВЪРНА В ПУСТОШ,С РАЗБИТИ И ОБРАСЛИ ПЪТИЩА и БУРЕНЯСАЛИ НИВИ,със ЗАСТАРЯЛО и УМИРАЩО НАСЕЛЕНИЕ,ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ и ТЕ ОБЕЗЛЮДЯВАТ,НЯМА ПРОИЗВОДСТВО,НЯМА СЕЛСКО СТОПАНСТВО,НЯМА "ВЕСЕЛИ" ДЕЦА - ТОВА БИЛО ПРАВИТЕЛСТВО,СБИРЩИНА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ начело с ДВУКНИЖНИК БЕз ОБРАЗОВАНИЕ!СРАМ голЕм!!
34
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако социалистите не си оплюят страната то кой? И го правят с обещания при подкрепа как ако имат власт ще наложат Истанбулската конвенция. Който гласува за БСП може да е с чиста съвест че си гласува срещу страната
33
3
 
14
 
! Отговори
Сила то Балкана! преди 3 години
Вие четете ли, българи са внесли тази поправка, българи, те имат критки към българското правителство. Става въпрос за политка и предизборна кампания, тук не са ни виновни дори и шиптарите, и меките китки от ЕС.
32
13
 
5
 
! Отговори
Кристалния глобус преди 3 години
По добре е да гласуваме за приемането на Македония в ЕС. В противен случай много от македонците с Бг паспорти ще гласуват за извънпарламентарните партии и по този начин ще вкарат Цецо в парламента
31
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радан Кънев и Елена Йончева дадоха тон на кампанията срещу България. То ест БСП и ДБ
30
14
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 години
И да ми сложите 100 минусчета, пак ще си останете най-бедните.Вярно, македонците са по-бедни и от нас, ама и на вас не ви увират главите.Изберете си го пак батко ви Бойко на 4-ти април, и всичко ще си продължи по старому.Само кюлчетата му ще стават повече, за което той ще бъде повече от доволен.
29
9
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
А после се чудим защо България е най-бедната държава в Европейския Съюз.Ми... когато станем по-богати от други държави като Румъния например, тогава нека даваме акъл на другите.Ако това не се промени - ще си останем най-бедните.
28
4
 
20
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Българските управляващи трябва да се ръководят от принципите: постоянство, твърдост и паритетна аргументация по отношение на РСМ , дотогава докато изчезне антибългаризмът във всички аспекти от общественият и политически живот на РСМ.
27
17
 
13
 
! Отговори
12002 преди 3 години
КОЙТО(КОИТО) В ТОЗ МОМЕНТ ЗАЩИТАВА(Т) НЕКАДЪРНОТО(ЗА ТРЕТИ ПЪТ - МАНДАТ) ПРАВИТЕЛСТВО НАЧЕЛО С двукнижника от банкИ е (СА) ИСТИНСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ!!!!БЕЗ КОМЕНТАР!!!
26
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП и ДБ са виновниците за ситуацията