ЕП отхвърли антибългарската поправка в резолюция за РС Македония

Българските евродепутати от всички политически партии бяха „против“
25 мар 2021 16:21, Елка Василева
71
ЕП отхвърли антибългарската поправка в резолюция за РС Македония
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент отхвърли поправка, насочена срещу България, в резолюция за Република Северна Македония, предаде БНТ.

Поправката беше предложена от евродепутати от групата на социалистите и демократите, и зелените.

Още по темата

В поправката се казваше, че ЕП "осъжда неотдавнашните провокативни изявления на български правителствени служители по исторически въпроси, засягащи Република Северна Македония, които противоречат на духа на Договора за добросъседски отношения с България; призовава българските органи да се въздържат от подобни изявления, въпреки продължаващата предизборна кампания в България".

Българските евродепутати от всички политически партии се обявиха против тази поправка.

Евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа” Илхан Кючюк, който е докладчик по резолюцията каза: “Важният елемент е договорите да бъдат изпълнявани - този от Преспа и този от 2017 година с Република България. За тази цел двете страни трябва да започват по-чести срещи. Аз мисля, че има нарушаване на диалога. Освен това трябва да има имплементиране и оценка на предприетите действия. Това е от изключително значение, за да убедим и ние в сериозността на намеренията си западноевроепйските партньори, а Република Северна Македония да даде още един шанс на процеса. Доверието е нарушено. То трябва да бъде възстановено. Най-правилният начин, бих казал единственият правилен начин, е да се върнем към устоите на договора”, каза Кючюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
картограф от ООН преди 3 години
Днес България ви показва карта с пределите на Велика България.Утре Албания ще ви покаже картата на Велика Албания.Вдруги ден Сърбия ше ви покаже картата на Велика Сърбия. Гърция вече ви показа картата на Източната римска империя и вие пак квичите,че това не е истината.Е НЕЕма угаждане!
45
1
 
3
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 3 години
Невъзможността да се открият македонски монети от Средновековието доказва, че още тогава в Скопие са използвали кредитни карти и крипто валута!
44
1
 
3
 
! Отговори
ЕС към РСМ преди 3 години
Вятър-държаваца е тая мЪнкидония...даже на байряко са си сложили вентилатор...голямо продухване на мозъци е паднало...
43
2
 
3
 
! Отговори
Дон МАкедон преди 3 години
Адам е бил македонец и Е.В.А е била македонка и там щастливо си живяли преди да дойдат лошитеБугари и да ги замерят с ябълки.И те се изкушили и почнали да си бъркат по дупките и да говорят на тоя омразен шопски диалект. Иначе кротко си мучали на египетско наречие... Това е из "Нова история на Антична северно-западна република Албано-Македония".
42
1
 
4
 
! Отговори
ВАнче Михайлов преди 3 години
За това ли дядовците ми са се трепали в 3 войни и аз съм се клел под него?Някакви диалектни нещастници от СРМ да горят флага на Родината ми?
41
1
 
2
 
! Отговори
И Господ ги отлъчи.. преди 3 години
ЕВРОПЕИЗАЦИЯ на РСМ....кауза ПЕРДУТА!!!
40
3
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 години
Обща...история с РСМ нямаме.България не може да има...обща история със самата себе си!!!!!"Добросъседство и приятелство" значи, че ние ще сме ощетени.Нямаме"обща история"защото макетата нямат история.За да имат,трябва да откраднат нещо от нас и ние пак ще сме ощетени.За какво ми е общо бъдеще с хора,които си опропастиха гените?Това са ***!!!
39
2
 
3
 
! Отговори
Morski преди 3 години
"Македония без българи, огън да я гори!" - Само цитирам един от най-видните българи борили се за свободата на Македония! Те оттатък границата го признават за такъв техен борец! АКО ТОЙ СТАНЕ СЕГА ОТ ГРОБА.... СИТЕ ЧЕ ГИ НАНИЖЕ!
38
0
 
11
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Тая новина дали се върти по техните медии, или гузно мълчат !?
37
2
 
6
 
! Отговори
МакеДон преди 3 години
Сега трябва да ги оплюем яко тез европейци във всите северно-македонски медии, и да ги научим що е то европейски дух ! В ЕП всите са фргидни кчки ! Горете им знамената, братя македонци !
36
1
 
6
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 3 години
Сигурно имаш предвид Чака, който е управлявал няколко месеца. Букефалистите имат в предвид Аспарух. Името на нашия пръв владетел се употребява вместо псувня в Скопие. Със сигурност сръбските им господари са доволни от това.
35
1
 
7
 
! Отговори
ами то преди 3 години
е достатъчно от ЕП да осмислят какъв вой нададоха макетата за техния певец и ,че на клипа му за евровизия се виждали цветове сходни с Българското знаме и да разберат , че тия НЯМАТ място в ЕС !! в ес границите са отворени и никой не може да те дискриминира на основание за това за какъв се имаш а тия са тотално психо !да си стоят шовинистите в македоно-сърбията и това е
34
17
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
1.Казват ми, че съм татар....факт е, че имаме татарски(монголски) владетел,но нима северно македонците са по висша раса от монголците?2.Шкембе войводата е срам за България и само вреди на българският интерес,но помага на Русия да има вражда между нас.3.благодарение на руската агентура в България,ние сме в позиция да се отбраняваме...4. По добре жп линии,търговия и усмивки отколкото вражда и ненавист.5.Докато агенти на ДС и мутренския свят, полиглоти определят външната ни политика,ще страдаме
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистите и те пуснаха един с балона от новите евродепутати да говори глупости предизборно,но така само губят.Да, упражнява се системен натиск върху македонски българи във връзка с преброяването да се пишат македонци.Това са факти и действат както при Тито.Целта им техните фалшификати,репресии,убийства да се потулят,затова истерясват.И това "татари" псевдонима от Титово време за българите още върви,да се разграничат " античките".Те още не са проумели,че тази област в древността е на траките
32
1
 
18
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Много голямо невежество!В БГ имаше реабилитация на всички репресирани от комунистическия режим със закон!А Каракачанов няма език на омразата ,а отговор на езика на омразата към българския етнос във връзка с грозното поведение на " антифашистите" спрямо представителя на Евровизия.и не само до него.Какви отношения може да имаме с тоталитарно обременени създали нация на антибългарска основа и продължават да упражняват натиск да признаем това.Имаше писм до президента от македонски българи от Битоля
31
16
 
3
 
! Отговори
Много преди 3 години
Има много заблудени хора,за съжаление те са в политиката и сами виждате резултатите.Вижте в какво състояние е нашата държава.След това вижте всички останали.
30
2
 
27
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Това е добра новина.но лошото е.че адски ни натискат сащ за тая пуста македония...нямат си акъл там какво ще става...четете.че косово и албания мислят за обединение.а оттук и албанците в Македония.които си знаят.че са албанци.а макетата.които забравиха България.за тях ще е ужас.няма как да не платят за мизериите срещу нас.Ние сме духовен и белязан от Бог народ.древен и уникален и да плюеш на тези корени е срамно и непростимо.Дано се осъзнаят какво става и дойдат към Майка България.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев, Вучич и Путин те чакат за обяснение, ти сръбско ***.
28
1
 
29
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 3 години
Хахаха! Язък за милионите които похарчиха на халос за лобиране! Можеха с тях да вдигнат пет стиропорени паметника на крадени български възрожденци и революционери у центъра на Шкупито!
27
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така! Тояга за македоноидите!