ЕП отхвърли антибългарската поправка в резолюция за РС Македония

Българските евродепутати от всички политически партии бяха „против“
25 мар 2021 16:21, Елка Василева
71
ЕП отхвърли антибългарската поправка в резолюция за РС Македония
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент отхвърли поправка, насочена срещу България, в резолюция за Република Северна Македония, предаде БНТ.

Поправката беше предложена от евродепутати от групата на социалистите и демократите, и зелените.

Още по темата

В поправката се казваше, че ЕП "осъжда неотдавнашните провокативни изявления на български правителствени служители по исторически въпроси, засягащи Република Северна Македония, които противоречат на духа на Договора за добросъседски отношения с България; призовава българските органи да се въздържат от подобни изявления, въпреки продължаващата предизборна кампания в България".

Българските евродепутати от всички политически партии се обявиха против тази поправка.

Евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа” Илхан Кючюк, който е докладчик по резолюцията каза: “Важният елемент е договорите да бъдат изпълнявани - този от Преспа и този от 2017 година с Република България. За тази цел двете страни трябва да започват по-чести срещи. Аз мисля, че има нарушаване на диалога. Освен това трябва да има имплементиране и оценка на предприетите действия. Това е от изключително значение, за да убедим и ние в сериозността на намеренията си западноевроепйските партньори, а Република Северна Македония да даде още един шанс на процеса. Доверието е нарушено. То трябва да бъде възстановено. Най-правилният начин, бих казал единственият правилен начин, е да се върнем към устоите на договора”, каза Кючюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
6
 
! Отговори
Скопски преди 3 години
Основния проблем е че македонските елити никога не са били за истинска независимост и разкъсване на връзките с Сръбиа! Само по течение на обстоятелствата, на пост Ю конфликтът и съпротивата на Хрватите и Албанците Скопие се здоби с независима държава, в основа като сръбски троянски кон..през 90-те за заобикалане на ембаргато към Белград а сега в НАТО..Откако смазаха българшината, след 1945г. Белград и Скопие не ни помислуваха че е можно българскиат въпрос в Македония повторно да бъде актуелен.
65
0
 
1
 
! Отговори
цървул преди 3 години
До Гоце ДелчевДа мисля, че са аналогът на най-низшата каста в Индия, а именно ***.
64
1
 
13
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Това не е нечия "победа"Народа ни искренно иска СРМ да е член на ЕС...България ги предложи ..за бога...първи ги признахме за Независима Държава...те ни горят Националният флаг...крадат,езика и писмеността ни,Националните ни герои...обиждат ни по всякакъв начин,насърчени от сърби и руснаци...българите не сме им врагове...лудост някаква...ЕС и НАТО са ценностите на Народа ни!
63
4
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Бог да пази САЩ,ЕС и Съюзници...Справедлив и Мирен Свят!!!
62
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
не уважаемият в Родината ми г-н станиШеф е роден агент на КГБ...никога не е бил Българин!!!
61
6
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Благодаря Ви,че намерихте Смелост да видите поредният троянски кон на русия...СРМ!
60
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Народа на България сме лоялни партньори,използвани сме от руско-сръбската пропаганда...бях отчаян признавам си го...разбирам,че имате интереси...те ви манипулират и използват...ченгета за пари обслужващи олигарси,руснаците за да ни прекършат и да започнем да ви предаваме,вие за суровини почти се отказахте от нас...Благодаря Ви...ЕС е най- човешкият проект в Историята на Човечеството..бях циничен и моля за извинение
59
6
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Признавам...циничен критик ви съм...но Ви Благодаря от Сърце и Душа...Родината и Народа ми никога не е виждала подобна Справедливост...Бог да пази ЕС!!!
58
1
 
6
 
! Отговори
химн на мЪЪъкедония преди 3 години
Край Вардарооо...шум се вдига,марсианци ронът сълзи и пъшкат скубейки косите си...ето Самуил пристига и гальовно воеводи си зовееее...Съберете се воеводи Зайо Байо ке ви води към Еуропската уния...Гоце Делчев с пищова си изпуца,рече и отсече:БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН!
57
1
 
8
 
! Отговори
това не е виц преди 3 години
Македонец бие сина си и му говори : "2-ка по математика, че е голема наука - разбирам , ама 2-ка по история на северна македония дето нема и една страница не разбирам."
56
2
 
8
 
! Отговори
Скопски историчар преди 3 години
И Шо ке праим сеги?Свърши гипса за Скопския ДИСНИЛЕНД...Гърците ни смениха името на държавата и байряко...Българите ни отсвириха за ИНТЕНЗИТЕТОи язъйко...а сърбите ни се подхихилкват от страни и ни викат че сме будали...Само албанците ни се радват и точат лиги заЗАДНИЦИТЕни...
55
1
 
6
 
! Отговори
ЛуноЛуноземьомакедон преди 3 години
Омръзна ми да ни занимават с болните от психиатрията до Вардара.Нахиленият Зайо Байо е измамно приветлив и плъзгав катПЛУЖЕК.А агресивният тон и враждебното отношение на официалните власти в РСМ и пейзаните македонисти е знак, че те все още не са си написали домашното за България.
54
2
 
7
 
! Отговори
анаЛизатор преди 3 години
мЪнкидонците са крадци на българска история-Фалшификатори!Историята ВИНАГИ се основава на архиви и документи.Всички архиви от най-големите хранилища по света - Византийските архиви,Лондонския Императорски архив, Истанбулските архиви и пр. сочат точно това, което е записано в Българската история.Единствено историята на психопатите от РСМ се основава на мултиетническо смукане от пръсти.ВЕТО до ДУПКА!Никакви отстъпки и само сопа за северните макета, докато не изкоренят антибългаризма !!!
53
0
 
9
 
! Отговори
Галилео Галилей преди 3 години
Екватора е едина мислена линия, която разделя земното кълбо на южна и северна Македония.
52
1
 
6
 
! Отговори
горд българин преди 3 години
Антиките от РСМ продължават с комунистическите, тарикатщини, усвоениот др.Тито и КОМИНТЕРНА-правейки се на умряла лисица и на запад,и на изток.Не желаем те да вписват в устава на тази югопровинция достойното име българи!Ние вече нямаме нищо общо с вас,не заслужавате честта да се наричате българи.Срам би било за всеки от нашите прадеди да види как днес внуците им се сърбеят и плюят и храчат по майка България! Бройте се за албанци,оставете българите на мира!
51
1
 
4
 
! Отговори
уйо Груйо от Перник преди 3 години
ВЕТО до ДУПКА!Проба грешка,проба грешка и така след някоя и друга ПЕТИЛЕТКА ще узреят.
50
2
 
8
 
! Отговори
Каракачанков преди 3 години
България не бърза за никъде!Който иска Еуропска уния да си приведе в порядък историята и езика....!Краденето и фалшифицирането на историята не се толерира в ЕС!
49
1
 
9
 
! Отговори
Фригиднакууучка преди 3 години
Ако изобщо се приеме,че днес съществува"македонски език",много ми е интересно защо такъв не е съществувал по времетона Османската империя,по времето на Александър Македонски или през Средновековието.Македония е географски регион, превърнат в държава вследствие на целенасочена политика от типа "разделяй и владей",практикувана от сърбите и поощряванаот запада.
48
1
 
4
 
! Отговори
густо майна Филибето преди 3 години
Обърках се от Филипополис,,,,аз съм истинския македонец защото живея в град основан от пра,,,пра,,,1000 пъти пра дядо ми Филип Македонски.Онези от Вардаро ще ги съдя ,че искат да ми откраднат идентичността!Кой знае от къде са се досурнали в бащини ми двори и първата им работа е да ми отнемат гражданството !
47
1
 
5
 
! Отговори
АЛ,мЪкедонски преди 3 години
Од Вардарот по длибоко нема и од Шар планина по високо нема.Само племето МАКЕДОН е по старо от динозаврите.