Джо Байдън: Силен ЕС е в интерес на САЩ

Той призовал за тясно сътрудничество по общи предизвикателства
26 мар 2021 07:58,
143
Джо Байдън: Силен ЕС е в интерес на САЩ
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън, който участва виртуално в заседанието на Европейския съвет вчера, е потвърдил ангажимента си за ревитализиране на отношенията между САЩ и Европейския съюз, се казва в съобщение на сайта на Белия дом, цитирано от БТА.

Той е заявил, че "силен ЕС е в интерес на САЩ", отбелязвайки техните споделени демократични ценности и най-голямото търговско и инвестиционно партньорство в света. В изявлението си Байдън е призовал за тясно сътрудничество по общи предизвикателства, като борбата с КОВИД-19 и с климатичните проблеми, за задълбочаване на икономическите връзки и за да се гарантира, че "демокрации, а не автокрации ще определят правилата на пътя".

Президентът също така е изразил пред лидерите на 27-те желанието си да работят заедно по външнополитически въпроси от взаимен интерес, включително Китай и Русия. Освен това е подчертал необходимостта от по-нататъшно взаимодействие между САЩ и ЕС относно Турция, Южен Кавказ, Източна Европа и Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах предаването по НОВА ТВ на Виктор Николаев и Мая Манолова. Платено предизборно предаване, иначе в НОВА ТВ не биха я пуснали да припари на километър от сградата. Боже до каква деградация може да падне българският поръчков журналист. Викторе-НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ, ИМАШ ЛИ ПОНЕ КАПКА ДОСТОЙНСТВО И ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА СЪВЕСТ!? Въпросът ми е реторичен, разбира се....
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41"Ес защо трябва да го интересува интереса на Сащ, ето това не мога да разбера някакво противоречие намирам и не виждам логиката, нещо като разделяй и владей"Защото ЕС и САЩ имат общи ценности и защото имат общи врагове, затова.Точно обратното е, "ЕС сам и САЩ сам" е "разделяй и владей" от гледна точка на червената чума. Неслучайно червените каскети напъвате за това.
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава Богу-Америка най-после има адекватен президент. Сега на Русия, Китай, Северна Корея,Иран и тн екзтични дестинации ще им се стъжни. Байдън ДИРЕКТО разобличи Путин и го разконспирира-нарече го човек без душа, УБИЕЦ ,с две думи-*** на цивилизацията. А пРосия обикаля като гладна хиена/а тя дейст. е гладна/ около границите на охолстващия и цивилизован ЕК)С и дири нещо да отръне, но ще получи средния от пръстите. Ако не е лойко да и подари некой милиард-жива е умряла...
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ес защо трябва да го интересува интереса на Сащ, ето това не мога да разбера някакво противоречие намирам и не виждам логиката, нещо като разделяй и владей. Мислят се за хитри американците и търсят продажници да им набутват това и онова.Да се маха и да си върви в Америка и да не разпалва войни че няма да му се получи.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38"Американските бази у нас колко работни места и инвестиции ни дават?"Ами, кажи какво знаеш по въпроса.Колко американски военни има? Къде точно са дислоцирани? Каква инфраструктура ползват и т.н.? Явно си наясно.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Мисля че това са думи на големия германски политик и бивш канцлер Аденауер.По-добре е Америка да те окупира, отколкото Русия да те освободи.Тия думи важат особено много за два пъти освобождаванатя от Русия България.А що се отнася до някакви окупационни войски Тръмп плашеше че ще оттегли американските войски ако Германия не увеличи военните си разходи.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 35Американските бази у нас колко работни места и инвестиции ни дават?
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дронег, прав си но и комунизъма беше победил окончателно и безвъзвратно но и това се оказа че не е верно. Либералната демокрация обаче е тук и няма отървация налага цифровизация и глобализация и масова ваксинация викат му НСР.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали Байдън се криеше от пресконференции и обществени прояви защото според руската пропаганда има деменция и не знае какво говори, а скверните думи срещу Путин били плод на неговото старческо слабоумие а не на дълбоко вътрешно убеждение. Господа автократи мечтата ви за световно господство на "лидери" като Дзинпин, Ким и Путин умря.
31
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 31"А като иска силен ЕС защо не изтегли окупационните си войски от Германия? Те вече 70 г стоят там!"Само червените каскети си мислят, че американските войски са "окупационни".Наскоро американците искаха да преместят по-голямата част от гарнизоните си около Рамщайн в Полша. Резултатът щеше да бъде загуба на хиляди работни места и инвестиции в региона. ервените каскети си нямате идея какво значи съвестни платци и партньори, може би защото вашите идоли където отидат само грабят.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахахах... много е забавен дядката :-)
29
4
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 14"Всяка голяма сила няма нужда от ментори, които да й казват какво да прави. САЩ се отнасят с ЕС като с куче на каишка .."САЩ е създание на Европа, но коментара ти показва, че не си много по историческите развития. САЩ стана световен лидер на демократичния свят когато Европа показа неспособност да избере и зашити демокрацията и оттогава е все така. Можеш да го видиш и днес: ако не беше САЩ Европа щеше да е погълната или от червената чума или от радикален национализъм.
28
3
 
1
 
! Отговори
Котарак преди 3 години
Абсолютна лъжа!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като иска силен ЕС защо не изтегли окупационните си войски от Германия? Те вече 70 г стоят там!
26
1
 
4
 
! Отговори
Политолог -обяснение преди 3 години
Силен ЕС Ще продължа политиката на Тръмп да изисквам 2,,% от бюджета за НАТО ,защото виждам ,че на реднековете в САЩ това им се харесва а искам да управлявам до сетният си дъх!
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силен ЕС, означава НЕЗАВИСИМ ЕС! Всичко останало е пожелание.За да има силен ЕС, той трябва да има своя собствена армия, която сама да решава дали да воюва и къде, а не някой да изцепва ракетите по мирното население и да принуждава ЕС да праща войници в места, които дори и не искаме да знаем къде са. А после всички граждани на ЕС групово да изхранваме бежанци, защото видите ли сме им бомбондирали домовете! Независим ЕС, ето това ще е силния ЕС!
24
3
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Европа ако организира своя обща армия ще бъде най-силната войска на света!
23
4
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ФлинСпоко, докато си жив, това няма да се случи !!!То и навремето ни учеха, че капитализмът е загниващ строй, пък стана обратното :)
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под силни разбирайте шествия на трансджендъри, екстремисти и вегани друго тия не могат да постигнат. Арабската партия в Швеция каза на шведите, че ако не искат да се съобразяват със тях да напуснат страната.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между силен и послушен има разлика