Макрон: Европа е пред "нов тип световна война" - за ваксинация

Било заради "желанието на Русия и Китай за влияние"
26 мар 2021 21:15, Петя Славова
94
Макрон: Европа е пред "нов тип световна война" - за ваксинация
Снимка: БГНЕС

Европа е изправена пред "нов тип световна война", свързана с ваксинацията, каза за Le Figaro френският президент на пресконференция след първия ден на виртуалната среща на върха на ЕС.

Според него това се дължи, наред с други неща, на "желанието на Русия и Китай да разширяват влиянието си по света чрез ваксините". Френският лидер изрази мнение, че в настоящата ситуация Европа трябва да бъде независима в производството на такива лекарства.

Още по темата

Макрон заяви, че през следващите месеци Европа ще увеличи производството на коронавирусни ваксини и ще стане най-големият производител на такива препарати. В същото време той предложи да се блокира износът на ваксини, ако производителят не изпълнява задълженията си за доставка в Европейския съюз.

Френският лидер отбеляза, че Pfizer и Moderna, за разлика от AstraZeneca, спазват своите задължения.

Европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон заяви по-рано, че Европа няма да има нужда от руска ваксина срещу коронавирус Sputnik V, тъй като в Европейския съюз вече са одобрени четири други лекарства, които ще бъдат достатъчни за постигане на стаден имунитет.

Италианският премиер Марио Драги не изключи възможността Рим да поръча от руската ваксина при липса на координация в рамките на ЕС, съобщава БГНЕС. Както отбеляза и германският канцлер Ангела Меркел, ЕС трябва да разреши използването на Sputnik V, а ако ЕС не поръча ваксината, Германия ще го направи сама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Vive la Republique! Vive la France!
80
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Германия ...ядрена сила...време е!...Народа на Германия плаща твърде дълго и твърде много...несправедливо е...кога русия и китай ще платят толкова за жертвите от комунизма наложен от тях????
79
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Вермахта има възможности да направи за 5 месеца това което китай и русия са направили за десетилетия...защо трябва да живея в несправедлив свят и да плащам рекет на китай и путин...заплашвайки ни???ЕС е невиждан в Историята на човечеството проект...бранете го с всички средства...
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще си сложа само Спутник 5 а тк лай като бясно куче,колкотл искаМного българк чакат тази ваксина.
77
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
не е е ли време да настоявате Германската Икономика да спре да плаща на убийци,а да започне да произвежда оръжия в защита на Народите на ЕС,подкрепяйки армията на Франция,ЕС сме зависими и цел на китай и и руската им губерния...ще защитите ли животите и Свободата ни???до кога ще им позволявате да убиват невинни човешки същества с цел печелене на привърженици???
76
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
не е ли време да попитате г-н путин и ККП...кой и защо пусна вируса...защо го допуснахте с безчетните си и безполезни служби...Кой ни убива г-н Президент...има ли сила която да го назове и да му потърси отговорност???Какво да очакваме след Кови 19...севернокорейско-китайска ядрена атака ли...г-н Президент?до кога лицемерие и бягство от въпросите вълнуващи милиарди невинни човешки същества???
75
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
руската ваксина...не ваксинира народите на русия...путлеровци опитват да печелят крепостни...русия отдавна не е фактор...крият се зад китайците горките...армения е потънала в скръб след предателството...милионите граждани на русия не са ваксинирани...*** ги жертва опитвайки да печели "съюзници"...геноцид...СССР е мъртав...човечеството няма да ви позволи да го възродите...милиарди сме ,Бог да пази САЩ и Съюзници!!!
74
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
тотална забрана за износ на ваксини произведени на територията и юрисдикцията на ЕС...останалото е лицемерие и безотговорност...това са форсмажорни обстоятелства!!!
73
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Щирлицсъгласен съм...Цивилизованият Свят се довери и му обявиха анонимна биологическа война...умират милиони невинни...и сте безпомощно...лицемерно давате на Англия, докато Народите ви умират...върховно лицемерие...това са форсмажорни обстоятелства...САЩ в пряк текст каза,че първо за гражданите на САЩ и след това ще помагат...вие като путин първо ще печелите симпатии и власт...е ще умрат няколко милиона...ама вие ще сте лицемерно-хуманни...това е нелепо..
72
0
 
2
 
! Отговори
Бах мамаму преди 3 години
голяма далавера за олигарсите световни.За всяка държава специални ваксини.Едни отиват в рая други в ада.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новия тип война ще е след ваксинацията вече има програма която показва кои с коя ваксина е ваксиниран и накъде ходи
70
2
 
2
 
! Отговори
Rrr преди 3 години
Придурки, из всего делают политику. А все из-за того что сами ничего не могут. Занимались бы лучше своими государствами. И ваш придурок борисов такой же
69
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствено руската ваксина и донякъде китайската могат да изградят стаден имунитет, защото тези ваксини за замислени не за хора а за стадо. Освен това къде са най-големите стада? Естествено че в Русия и Китай. Стадната култура там е от десетки години, особено в Русия от век и съвсем нормално е тази стадна култура да прерастне в един мощен стаден имунитет. Махнете ги тия Зенека менека Пфайзер майзер и т.н. шербети. Само Спутник и евентуално Синувак при дефицит на Спутник ще спасят света.
68
4
 
6
 
! Отговори
Чужденеца преди 3 години
Каква е тази надпревара за ваксини кой щял да ни вземе парите че може и здравето. Извратена история да нахраним фармацевтичната индустрия. Те станаха тройно по богати а нормалния обеднял, и за да не се сеща за това получава ограничения това не може онова също, може само да работиш и страдаш. Измислена болест, глупави ваксини!
67
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Не,Макроне,всичко е заради безграничната алчност на запада.
66
1
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
А?-И БРАВО НА МЕРКЕЛ И МАРИО ДРАГИ.
65
2
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
МАКРОН ДА КАЖЕ ЗА ВЛИЯНИЕТО ОТ 10-КИ ГОДИНИ НА США В ЦЯЛ СВЯТ-АМА ГО Е СТРАХ.
64
1
 
10
 
! Отговори
ех преди 3 години
Никой не им предлага руска ваксина,ама те не я искат-звучи ми като като изречено от Минка от Карнобат-,,Ами аз пък не харесвам Брат Пит и няма да изляза с него''.Представяте ли си горкият Брат Пит,колко ще страда.А сега си представете руснаците колко са разочаровани
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искат!Гакт.Наври си ваксината знаеш къде,руски шпионин.
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65Ама какъв си гл..к ! Кой западняк не иска да се ваксинира, бе? затова ли поръчаните от нас ваксини изобщо не стигат дотук, защото ония не искат? Я стига глупости. На Русия и Китай не им дреме за западняшките трески. Макарончо пак наду антикитайската и антисъветската гайда защото по някакъв начин трябва да оправдае липсата на френска ваксина и пълното нефелност на французите по отношение на пандемията и всичко. свързано с нея. Типично за Макарончо.