Макрон: Европа е пред "нов тип световна война" - за ваксинация

Било заради "желанието на Русия и Китай за влияние"
26 мар 2021 21:15, Петя Славова
94
Макрон: Европа е пред "нов тип световна война" - за ваксинация
Снимка: БГНЕС

Европа е изправена пред "нов тип световна война", свързана с ваксинацията, каза за Le Figaro френският президент на пресконференция след първия ден на виртуалната среща на върха на ЕС.

Според него това се дължи, наред с други неща, на "желанието на Русия и Китай да разширяват влиянието си по света чрез ваксините". Френският лидер изрази мнение, че в настоящата ситуация Европа трябва да бъде независима в производството на такива лекарства.

Още по темата

Макрон заяви, че през следващите месеци Европа ще увеличи производството на коронавирусни ваксини и ще стане най-големият производител на такива препарати. В същото време той предложи да се блокира износът на ваксини, ако производителят не изпълнява задълженията си за доставка в Европейския съюз.

Френският лидер отбеляза, че Pfizer и Moderna, за разлика от AstraZeneca, спазват своите задължения.

Европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон заяви по-рано, че Европа няма да има нужда от руска ваксина срещу коронавирус Sputnik V, тъй като в Европейския съюз вече са одобрени четири други лекарства, които ще бъдат достатъчни за постигане на стаден имунитет.

Италианският премиер Марио Драги не изключи възможността Рим да поръча от руската ваксина при липса на координация в рамките на ЕС, съобщава БГНЕС. Както отбеляза и германският канцлер Ангела Меркел, ЕС трябва да разреши използването на Sputnik V, а ако ЕС не поръча ваксината, Германия ще го направи сама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените *** пак са полудели, тоя път бутат яко опорки за опасните ваксини.:)))))))))))))))))))
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Дания осъдиха на 2 години жена която протестира срещи ковид-19 мерките.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се чудя как да не се ваксинирам, а Макро ми говори, че съм готов на война за ваксини.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цивилизованите демократични страни на Запад полицията бие несъгласните с мерките с ковит и ги обгазява със сълзотворен газ за да им спаси животите, само във варварска Русия не налат мерки и не задължават хората да носят намордници защото в Русия човешкият живот не струва и една копейка.
37
0
 
4
 
! Отговори
ОЧЕВИДНО преди 3 години
"демократичните" промени у нас не са били мирни, а резултат от военни действия на САЩ и ЗАПАДНАЛА ЕВРОПА. Все войни, все военни действия, даже най-безобидното- ваксина срещу КОВИД и това го трактуват като война. Ами да откриха и френски супермаркети в победена БЪЛГАРИЯ, ама не издържаха конкуренцията с другите КОЛОНИЗАТОРИ и се разкараха
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Несъгласните имат късмет че има кой да ги бие за да не си бият чембери самите те после. Пък на свободно движещите се руснаци им е все тая дали ще са в къщи или не защото на никой не му дреме дали самите те ще живеят или не. Който успее да се ваксинира, добре. Който не, сам да се оправя. Ама ние тука не мислим тъй. Хем искаме "свобода" хем обаче някой да ни бере гайлето като закъсаме. Че къде го дават тъй? прави каквото искаш но после се оправяй сам.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В четвъртък Путин обяви края на пандемията на препълнен стадион със 100хил души.Видео "Путин поздравил россиян с годовщиной возвращения Крыма"Носете си намордниците и не се занимавайте с Русия, защото полицията на запад ще ви бие.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгарският министър на външните работи се ваксинира пред телевизионните камери с руската ваксина Спутник-V.
33
1
 
5
 
! Отговори
ЕВРОГЕЙЦИТЕ преди 3 години
уж за мир пък все за война говорят. Само войни им се въртят в главите. Явно успеха на други страни, не им дава мира. Каква антируска кампания подеха когато ПУТИН обяви СПУТНИКА.... То не беше плюене, организирана кампания за омаскаряване. Пък каква стана .. Зенеката се провали тотално , а за френска ваксина още не сме чули
32
0
 
6
 
! Отговори
Внимание с Макрон !! преди 3 години
Той е ротшилдски възпитаник все пак.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние надлежно изпълняваме всички инструкции. Освен това ни беше казано държавите членки да се въздържат от руска и китайска ваксини".Бойко Борисов - премиер на РБ.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЗ отхвърли предложението на ПП "Възраждане на Отечеството" да дари 1000 дози ваксина "Спутник V". От писмото на МЗ става ясно, че дарението на ваксината "Спутник V" за прилагането й на територията на Република България към настоящия момент не е юредически възможно защото не е в синхрон с европейското законодателство.
29
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето Русия крие истинските данни Както винаги фалшифицира всичко
28
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"""Руската ваксина вече е приложена на десетки милиони по целия свят, и досега няма нито един смъртен случай или странични ефекти извън описаните в документацията. Докато от западните ваксини вече стотици, ако не и хиляди починаха."""Посмалете малко, де...А и като знаем кой купува руска, не очаквам да се съобщават верни данни.В Бразилия имаше в началото едно съобщение, но много бързо заглъхна всичко.В западния свят не се премълчава нищо. Все някой обявява истината. Та, така.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия са ваксинирани само 4-5% от населението, и нямат никакъв проблем с вируса, няма лок даун, мерките са разумни и почти символични. Ваксинирането е без пришпорване, няма ковид сертификати. Докато в Англия и Израел над 50% са ваксинирани и пак ги държат затворени и броят на заразените не намалява.
26
1
 
6
 
! Отговори
ГЕРАНТОФИЛА преди 3 години
да си гледа любимата учителка и да не натрапва мнението си на дугите
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Почти да, всъщност. Не е нужно и е смешно да се отрича очевидното.
24
1
 
6
 
! Отговори
Библия Откровение преди 3 години
Маски и ваксини са предвестник на белега на звяра. предупреждението си стои:Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег начелото си или на ръката си,10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто вчашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и Агнето.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия всичко работи нормално, всичко е отворено, руснаците пътуват свободно във всичките 22 държави на Русия докато в ЕС всичко е затворено, хората са навряни да стоят в къщи, на улицата само с намордници (в Чехия задължително с 2 маски!) а полицията бие несъгласните!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Ваксинките няма как да се отричат просто защото това е начинът да бориш вирусните заболявания. Друг е въпросът кой иска да глътне големия залък? Французите досега нещо не се вредиха. И сега Макарончо ръси глупости. Не знам какво ще правят ако не е таз Русия да си бършат дупетата с нея. Или пък Китай. Те си оправиха проблема с ваксините и не им дреме много. Ние тука какво правим, не знам. Ама си имаме Макарончовци Толкова от нас.