Макрон: Европа е пред "нов тип световна война" - за ваксинация

Било заради "желанието на Русия и Китай за влияние"
26 мар 2021 21:15, Петя Славова
94
Макрон: Европа е пред "нов тип световна война" - за ваксинация
Снимка: БГНЕС

Европа е изправена пред "нов тип световна война", свързана с ваксинацията, каза за Le Figaro френският президент на пресконференция след първия ден на виртуалната среща на върха на ЕС.

Според него това се дължи, наред с други неща, на "желанието на Русия и Китай да разширяват влиянието си по света чрез ваксините". Френският лидер изрази мнение, че в настоящата ситуация Европа трябва да бъде независима в производството на такива лекарства.

Още по темата

Макрон заяви, че през следващите месеци Европа ще увеличи производството на коронавирусни ваксини и ще стане най-големият производител на такива препарати. В същото време той предложи да се блокира износът на ваксини, ако производителят не изпълнява задълженията си за доставка в Европейския съюз.

Френският лидер отбеляза, че Pfizer и Moderna, за разлика от AstraZeneca, спазват своите задължения.

Европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон заяви по-рано, че Европа няма да има нужда от руска ваксина срещу коронавирус Sputnik V, тъй като в Европейския съюз вече са одобрени четири други лекарства, които ще бъдат достатъчни за постигане на стаден имунитет.

Италианският премиер Марио Драги не изключи възможността Рим да поръча от руската ваксина при липса на координация в рамките на ЕС, съобщава БГНЕС. Както отбеляза и германският канцлер Ангела Меркел, ЕС трябва да разреши използването на Sputnik V, а ако ЕС не поръча ваксината, Германия ще го направи сама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... руснаците си направиха сами ваксина и се ваксинират с нея ..._______Почти не, всъщност!Но те нямат достъп до други... изобщо!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маноле, кажи им и Крим да върнат, и Крим да върнат им кажи на руснаците.
19
9
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
До Анонименхаха как ще има след като който се обади или изчезва или умират всичко около него затпва е продадена на диктаторски държави предимнокой нормален човек ще си сложи отрова произведена в китай или русиязападните ваксини нямат нито един смъртен случаи това са пропаганди на руските ***
18
4
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Според мен, политическите разногласия трябва да отстъпят пред лицето на пандемията...Друг е въпросът, че Русия, например, е ваксинирала много малка част от населението си и на нея самата са нужни ваксини. Вероятно руснаците ще са склонни да продават по политически причини, но това не е приемливо поведение по време на пандемия. Китай от своя страна е в икономическа война и не е никак сигурно доколко лоялни биха могли да бъдат...Наистина, най-добре е да се разшири производството на ваксини бързо
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки, локдауни, намордници на населението, ваксини - всичко това действа срещу ковид-19 толкова, колкото санкции срещу Русия.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина вече е приложена на десетки милиони по целия свят, и досега няма нито един смъртен случай или странични ефекти извън описаните в документацията. Докато от западните ваксини вече стотици, ако не и хиляди починаха.
15
2
 
6
 
! Отговори
Последни Новини преди 3 години
чухте ли, че в Маските произведени в Китай, има химикал дето свива пиш ките - сериозно, това е новина от последният час, проверете сами! Малките-пиш лета ви завидяха и вече ви направиха като тях!!
14
8
 
3
 
! Отговори
просто е преди 3 години
забранявате всичко което идва от бляднаяпоне докато путарока е диктатор там или подобен немуако се цивилизоват ще се преразгледат наново забранитекакво толкова ги мислите тия клоаки, хазария, китаи, северна кореа, т.н.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Макрон е голям тъпизъм, не съм предполагала че французите могат да изберат толкова глупав човек за президент на страната си. Що не се погледнат самите западняци и да видят как първо гледат да уредят себе си а после ако остане и другите макар че са обещали и им е платено? Не е ли срамно? На Китай изобщо не му дреме сами се оправят китайците, руснаците си направиха сами ваксина и се ваксинират с нея на кого са изтрябвали западняшките ваксини?То бива бива тъпашко самочувствие ама...
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франсетата винаги са били различни от останалите, тамън да се зарадвам че отрича ваксинките и любителя на бабички предложи собствено френско производство :)))
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A защо хората умират като мухи от западните ваксини? По голяма смъртност от вируса!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък Деми Ловато не може да си намери обувките.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците трябва да се опростачат и одебилчат като българите и тогава ще избират този който САЩ им назначи.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕвропеецС бананите беше по-забавно.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макрон е никой.
6
11
 
3
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Поклон пред Макрон!
5
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1"Каза" обаче реват като заклани, че не им я "допускат", нищо че се оказа, че не си подават документите.Червените шизота.:))))
4
8
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 3 години
Да се ваксинираш с руска ваксина е все едно да играеш на руска рилетка, но италианците, германците и унгарците са прости и не могат да го разберат това нещо.
3
6
 
2
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Ами вие за какво мислите К0мундетата от Пекин ви напръскаха с Уханска Чума както се пръскат жал ки хле бар ки с Райд - изтребва ги до крак?!
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както обикновено - право в целта.