Унгария започва да ваксинира и бременните срещу COVID

Страната няма да разхлаби карантината, има скок на заразените
26 мар 2021 15:33, Анисия Иванова
13
Унгария започва да ваксинира и бременните срещу COVID
Снимка: БГНЕС

Унгария не може да си позволи да разхлаби карантинните мерки срещу COVID, защото броят на заразените с вируса в страната расте, заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, предаде Ройтерс.

Орбан обяви, че в Унгария срещу COVID вече ще бъдат ваксинирани и бременни жени, като се използват ваксините на "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна".

Унгарският лидер изтъкна, че правителството планира да ограничи от този уикенд броя на хората, намиращи се по едно и също време в магазини, като едновременно с това предвижда да удължи работното време на магазините. Решенията по тези въпроси ще бъдат оповестени утре.

Унгария регистрира днес рекордните 275 смъртни случая, свързани с COVID-19, съобщи БТА.

Унгарските болници са подложени на изключително голямо натоварване, заявиха унгарските здравни власти. Унгария се превърна в огнище на третата вълна на заразяване с коронавирус, която сериозно засегна Централна Европа.

Орбан отбеляза, че е трудно да се прогнозира кога третата вълна на коронавирусната пандемия ще достигне своя пик. Основният въпрос според него е колко бързо броят на заразените ще започне да намалява, след като пикът бъде преодолян.

Орбан каза още, че има реален шанс училищата да отворят отново на 19 април, след като учителите и останалите училищни служители бъдат ваксинирани.

Премиерът съобщи, че досега 71 процента от хората на възраст над 65 години, които са се регистрирали за ваксинация, са били ваксинирани. Общо 1,8 милиона унгарци са получили поне една доза от ваксина срещу COVID. Унгария е с население от 10 милиона души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
До4до1 преди 3 години
Даже и качулка няма да има.Слага си подписа за информирано съгласие и после да се жалва на кондуктора на товарния влак.
12
1
 
10
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Орбан си р доказан ***, а вече и престъпник! Недоказан РНК терапия и то на брееменни? Явно правилно си мисля, че такива като него са едно бушони....
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз и на новината не вярвам.Въобще нашата пропаганда е просто изпълнение на спуснатата поръчка.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом намират кандидатки, готови да се подложат на експеримент, както са бременни - да експериментират.То и един друг доктор е обичал много експерименти с бременни преди около 80 години...
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас. Орбан? И ти ли, Бруте?Играел си роля до сега? Жалко за унгарците. Симпатичен народ.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да чакаме ли унгарски щам?
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 5Така е, правилно забелязваш.Ако беше жив, сега доктор Менгеле щеше много да се радва че успешно са проведени експерименти с ваксини на целия еврейски народ!Дори той не е могъл да се справи!
6
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 3Както се обработват биологични отпадъци. Има си протокол.Това е един от основните въпроси в католически държави като Полша, където упорито се стараят да забранят абортите.
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този свят не отива надобре.. досега лекарства не се тестваха на бременни и деца от етични възгледи, но явно етика вече не съществува.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 1Дано се родят живи и здрави децата.Но е много притеснително това, за което напомняш.Но после и да има вълна от съдебни искове ще бъде след дъжд качулка.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без връзка със статията, но се чудя, как се погребва отхвърлен ембрион, има ли някакви мънички ковчези да се произвеждат? В случай че, недай боже, се случи на някого? Не съм се замислял досега.
2
8
 
27
 
! Отговори
Браво бе!!! преди 3 години
Унгария е държава която напълно се изолира от целия свят, не пуска пиле да прехвръкне през нейна територия, и са по-зле и от нас!!!Браво бе!!! Много полза има от тия мерки, вижда се!!!
1
8
 
6
 
! Отговори
Thalidomide baby преди 3 години
Това единствено може да свърши добре.