Обрат: Берлин спря ваксинацията с "АстраЗенека" за хора под 60 г.

Причината са кръвни съсиреци
Обновена: 30 мар 2021 17:29 | 30 мар 2021 15:53, Нели Христова
68
Обрат: Берлин спря ваксинацията с "АстраЗенека" за хора под 60 г.
Снимка: БГНЕС

Германската провинция Берлин отново спря временно използването на ваксината срещу коронавируса на компанията "АстраЗенека" при хора под 60 години заради информации за образуване на кръвни съсиреци, предадоха световните агенции.

Главната здравна експертка на Берлин Дилек Калаяджъ заяви днес, че решението е взето като предпазна мярка преди среща на представители от всички 16 германски провинции, която ще се състои след като държавният медицински регулатор съобщи за 31 случая на кръвни съсиреци при хора, които неотдавна са били ваксинирани с препарата на "АстраЗенека". Девет от тях са починали. Всички, без два случая, са при жени на възраст между 20 и 63 години, предава БТА.

Паралелно с решението на властите на провинция Берлин, днес берлинските държавни болници "Шарите" и "Вивантес" преустановиха поставянето на ваксината на "АстраЗенека" на здравни работнички под 55 години, предаде Ройтерс. Ръководствата на двете болници казват, че мярката е предпазна и че е необходима след информации за кръвни съсиреци при жени в Германия след поставена ваксина на "АстраЗенека".

Досега в Германия са поставени близо 2,7 милиона дози от ваксината на "АстраЗенека", според данни на института "Роберт Кох". Тъй като ваксината първоначално бе ограничена за хора под 65 години, с нея бяха ваксинирани млади жени, основно медици и преподаватели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
2.7 милиона само на астра...ще се наложи да се извиня на канцлера на Австрия...извинявам се...Бог да пази САЩ!!!
52
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
нема лошо...те бачкат за спутника...всеки ваксинирал се със спутник...проговаря на китайски...скоро австрийци,германци...китайският си е инвестиция бре!!!дайте статистика на астра и спутник...вместо да сеете съмнения и да се поддавате на руски вменени вини...колко ваксинирани...и колко загинали...убеден съм,че нямате статистика за руският спутник...идеологическа война за влияние и пари... и ги обслужвате?петима със съпътстващи заболявания...са ви достатъчни да обслужите путин...лицемерие!!!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно, след като смениха пет букви в името, "ваксината" стана безопасна.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бе, астрапитека е безопасна за всички.
49
21
 
7
 
! Отговори
МВР преди 3 години
Първа доза с Зенека -нулеви симптоми, от 15 колеги само 1 е имал неприятни изживявания до сутринта!
48
0
 
30
 
! Отговори
Астра Зевзека преди 3 години
Астра Зенека се оправдава,че ефекта на съсиреците е от ,,неправилно поставена инжекция",което е комично,защото за да се стигне по-големичък кръвоносен съд,трябва да те набодат до кокала( рамото) или направо да те хакнат във врата..Другото оправдание е с повече смисъл-жените ,които са получили съсиреци,вероятно са били на противозачатъчни.ОК ,няма да спорим,хипотетично е възможно.А как да си обясним тоя феномен при мъжете?
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решили са, че досегашното име й носи лош късмет по нумерология и са го сменили :)))
46
0
 
32
 
! Отговори
беее-е-е-е-е преди 3 години
За постигане на стаден имунитет първото и задължително условие е наличие на стадо.
45
1
 
15
 
! Отговори
кафе преди 3 години
2 лева за кафе или 15 лева.... какво мъдро сравнение......
44
1
 
17
 
! Отговори
Lina преди 3 години
Тя вече не е астра, безопасна е с ново име.
43
5
 
8
 
! Отговори
Гларус преди 3 години
И нека чуем мнението на безработните експерти... Сега!
42
1
 
3
 
! Отговори
Ноби преди 3 години
младите имат бурна реакция с астрата, над 55 години почти нищо. при мен беше много зле до 3 през нощта, след това мина и на другия ден нищо
41
1
 
30
 
! Отговори
23725 преди 3 години
Канада същоя спря. Дания дипломатично обяви 3 седмици пауза до изсняване. Къде сме ние? И защо?
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Колов.Ок, оставяме на вас богатите и умните да тествате препаратите в спринцовки, а мармота завива ли завива ...
39
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 31. Аз също се ваксинирах с Астра. Нямах никакви оплаквания. След 10 дни се заразих от колеги и боледувах леко само 6 дни. Така че не се ваксинирайте и после - в болница на кислород или спешна среща със Свети Петър.
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как съсиреци? Нали бяха безопасни?
37
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички интелигентни хора вече знаят, че тази т.нар. ваксина е едно нищо направено възможно най-бързо с цел да оберат първи световните поръчки за милиарди.Смениха и името, но какво от това? Едно л..ай.н.о дори и в най-лъскавата опаковка да бъде поставено си остава ла...но.
36
0
 
16
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Германците вече станаха селяните на европа, всички им се смят, преди имаше немска точност и качество днес са просто мултикулти ***.... Която ще я торят и ръсят с каквото има
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвориха ли пак зелените коридори за балъци/опитни свинчета? Тичайте, та да влезете в крайния вариант на листовките (след като са минали тестовете) :)))
34
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне при Астрата си водят някаква статистика и се стараят да нагласят нещата така, че да са безопасни. А при другите ваксини направо замитат такива случаи под килима и се правят, че то така си беше. Тази търговста война ще доведе до това, че накрая Астрата ще стане най-изпитаната и предвидима ваксина, съответно и най-сигурната.