Германия отрече и втората доза с "АстраЗенека", поставя друга

Вече ваксинираните трябва да избират между Пфайзер и Модерна
2 апр 2021 16:52,
106
Германия отрече и втората доза с "АстраЗенека", поставя друга
Снимка: БГНЕС

Хората под 60 години, които вече са били ваксинирани с първа доза от британската ваксина на AstraZeneca, ще получат втора доза от друг препарат, пише "Дойче веле".

Постоянната ваксинационна комисия към института "Роберт Кох" преработи своите указания за ваксиниране в Германия. В новия текст се казва следното: "На хората, ваксинирани за първи път с британската ваксина, се препоръчва втора доза с някоя от mРНК-ваксините 12 седмици след първата инжекция".

Още по темата

Това е временно правило, което се въвежда, докато се появяват достатъчно надеждни съответни данни. В Германия в момента са допуснати две mРНК-ваксини – тази на BioNTech/Pfizer и на Moderna.

По отношение на рисковете, свързани с поставянето на два различни типа ваксини, председателят на постоянна ваксинационна комисия Томас Мертенс заяви пред "Шпигел", че експерименти върху животни са показали, че имунната реакция в подобен случай е еднаква. Засега обаче не е научно доказано колко висока защита се осигурява в този случай при хора.

Мертенс изрази надежда, че скоро ще се появят съответните данни. Според него, в момента може само да се спекулира, доколко рисково е двойното ваксиниране с препарат на AstraZeneca. От негова гледна точка, би било редно да не се експериментира, а просто да се приеме алтернативно решение – за втора инжекция с друга ваксина.

В Германия спряха да ваксинират с AstraZeneca хора под 60-годишна възраст, тъй като в тази възрастова група бяха регистрирани 31 случая на много редки мозъчни тромбози. Девет души починаха от това усложнение.

В Германия до момента са поставени общо 2,7 милиона дози от британската ваксина. Експерти подозират, че рискът, който е извънредно малък, се отнася предимно до по-млади хора и до жени.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, който е 65-годишен, се ваксинира вчера с британската ваксина на AstraZeneca. Според него, ваксините са решаващото средство за преодоляване на пандемията. Щайнмайер отправи апел към всички да се възползват от възможността за ваксинация. След Великден личните лекари в Германия също ще започнат да ваксинират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
7
 
! Отговори
до любознателен преди 3 години
Иначе по принцип всички тези ковид ваксини са само бизнес и безумие. Със смъртни случаи за 3 месеца,- повече от всички други ваксинации за предните 10 години.----------Не съм АнтиВаксър, нито отявлен конспиролог, но в случая си напълно прав!!!И без да влизам в коспиралогични теории, просто си задавам въпроса:Що за Експеримент провеждат с нас???
48
0
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Стига, бееее!
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и тези избраните са се компрометирали вече,сега като почнат само с тях вече ще се разчуе,и белите мишки ще откажат и тях. Дори са по опасни защото са рнк-а.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
богата страна като Германия да изкупува евтините ваксини, по добре да има от евтините и за другите които не толкова богати като ГерманияСтига с богатите и бедните. Германия досега биеше само Астра Зенека на младите, а Пфайзер и Модерна на пенсионерите над 64 години. Сега просто възрастовите групи се обръщат. И в България, и в Германия повечето биха си доплатили сами за желания препарат, но произведените количества още не са достатъчни.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра зенека е най съвместима с Спутник 2 инжекция ,просто в германия нямат внос на Спутник така ,че се налага да правят експерименти на място с това което е налично.
44
4
 
10
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
От Астра Зенека съобщиха , че спират изпитанията на тяхната ваксина върху маймуни, щели да продължат директно върху хора в България , по-евтино им излизало ( 8 чекмеджета с пари само)
43
2
 
7
 
! Отговори
любознателен преди 3 години
До Астра ЗенекаАбсолютно си прав!!!!!!!!!!!!!!!!!! Файзер и Модернана са най-смъртоносните."The two primary vaccine manufacturers who have the most deaths related to their vaccines are Moderna and Pfizer/Biontech"https://harbingersdaily/cdc-2x-as-many-vaccine-deaths-in-2021-than-all-past-decade/Иначе по принцип всички тези ковид ваксини са само бизнес и безумие. Със смъртни случаи за 3 месеца,- повече от всички други ваксинации за предните 10 години.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Засега обаче не е научно доказано каква е имунната защита при хората.Заблудените овце още ли си мислят че не ги използват за опитни мишки?
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятелката на племенника ми е лекар в Ирландия в "Тала Хоспитъл", 27 годишна, поставиха и АстраЗеника.Анафилактичен шок, плюс една седмица температура, треска, мускулни болки... не ще и да чуе за втора доза от АстраЗеника.Направиха й същото предложение - или Файзер, или Модерна, но според нея май ще е Файзер!
40
4
 
1
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 28Ами да, няма ти нищо - акъла ти го няма, хуръ ти го няма.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно не е редно богата страна като Германия да изкупува евтините ваксини, по добре да има от евтините и за другите които не толкова богати като Германия.При това Модерна и Пфайзер ако не си продадат на богатите държави ваксините си ,на кого да ги продават на банановите държави ли та те нямат пари, за дребни печалби тези компании няма да си мръднат пръста.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Мартинес, не би било редно да се експериментира, а да се приеме алтернативно решение за втора инжекция с Друга Ваксина.------------И ся, ние кво прайм с АстръБозатъ???
37
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-36,сигурно според теб,ганчофците са по-добри от германците.
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с двете дози от различни ваксини вече не мога да отрека, че е експеримент. Германците не са това, което бяха ..
35
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немците се усетиха и я спряха отровата. Кога вашите сеяндурски управници ще я спрат за да не убиват народа. Не няма да я спрат. За 4 лв кафе вместо за 15 лв. Нали помните тези думи на шлангажията. За вас за 4 лв а за тях пфайзер модерна и тем подобни за 15 лв кафе.Щото вас ви не броят за хора а за гласуватели. Вие сте едни гасуватели без никакви права Ако има как ше ви подредят под строй като при бай Тошо и една партия един народ.Това време ще дойде. Народ който не помни историята си я повтаря.
34
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Джърмани я спряха ваксината, тъкмо ще има повече за нас, хахахах. Бягайте да правите опашки за тромбоза.
33
4
 
2
 
! Отговори
за 31 преди 3 години
Мале ти на какво ниво си поне в ЦРУ? Може би си единствения до който е сведена тая свръх секретна инфо или май звездите ти говорят.
32
13
 
20
 
! Отговори
Астра Зенека преди 3 години
е най-търсената по целия свят ваксина срещу Ковид 19 защото е в пъти по-евтина и много ефективна. Затова се пускат всякакви слухове и конспираци около нея. Въпреки, че реално никой до сега със сигурност не е подтвърдил че тромбозите са от ваксинирането нито е обяснил на какво специфично се дължат. Реалноте данни за странични ефекти показват в Германия по-малко странични ефекти от АстраЗенека отколкото от Файзер при повече ваксинирани с Астрата. Факт - който е публикуван от германския институт.
31
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Товарищ Путин направи миналото лято криминални тестове в ДНР върху така наречени въстаници за руски свят в Украйна. От първите 20 ваксинирани 6 умряха единея от тези 6 умря от коронавирус. Съответно това тестване беше заметено под дебелия путински килим след което намалиха силно концентрацията на векторния вирус във ваксината. Сега вече процента на смъртните случаи е намалял, но никой не съобщава на колко.
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук трябва да постъпят по същия начин. Астра Зенека само ще забави процеса по ваксиниране.