Папа Франциск: Възкресението на Христос е надежда за всички

Той произнесе традиционното великденско обръщение „Към града и света“
Обновена: 4 апр 2021 15:18 | 4 апр 2021 15:18, Нели Христова
37
Папа Франциск: Възкресението на Христос е надежда за всички
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск нарече Възкресението на Христос надежда за помирение и успокоение за засегнатите от пандемията. Понтификът каза това в неделя в традиционното великденско обръщение „Към града и света“, което за втора поредна година се произнася не от балкона на базиликата „Свети Петър“, а от самата църква, предава TACC, цитиран от Агенция "Фокус".

Поради сегашните ограничителни мерки присъствието на вярващи на площада беше невъзможно, a около 200 души участваха в Великденската служба. Обръщението на папата беше излъчен на живо по телевизията, както и на множество интернет платформи. "Възкресението на Христос не е мираж, не е махване с магическа пръчка, не е индикация за изход от трудната ситуация, в която всички се намираме. Пандемията все върви с пълна сила, икономическата и социалната криза удря особено по най-бедните и въпреки това, а това е наистина скандално, военните конфликти не спират, а военните арсенали само нарастват “, каза понтификът.

"Твърде много насилие продължава да има по света! Господи, ти си нашият свят, помогни ни да победим манталитета на войната. Нека тези, които са станали пленници на тези конфликти, особено в Източна Украйна и в Нагорни Карабах, да се върнат живи и здрави при техните семейства. Господи, внуши на правителствата по света да спрат новата надпревара във въоръжаването. Исусе Христе, дай мир на любимата и измъчвана Сирия, където милиони хора живеят в нечовешки условия ", каза папа Франциск Той спомена и други зони на конфликти в Близкия изток, Йемен, Либия, „където най-накрая се вижда краят на годините на враждебност“, а също и Мианмар, „където се борят за демокрация“.

"Възкресението на Христос е надежда за всички, които страдат от пандемията, за болните и тези, които са загубили близки. Възкресението на Христос е също надежда за всички млади хора, които са принудени да се откажат от посещаването на образователни институции и общуването с приятели от дълго време. Нуждаем се от реални взаимоотношения с други хора, а не от виртуални, особено във възрастта, когато се формира личността “, каза папата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
папизъма е слуга сатана
21
0
 
0
 
! Отговори
кромуел преди 3 години
слава Иисуса хляб насущний,да се свети името му,и славата му амин
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3 Невярващия и какво като летиш в космоса и има технологии.по добре ли ти е?Един ден като остарееш и станеш немощдн и болдн и слаб ще си спомниш ли за думите си щд ти се орииска поне малко да де надяваш душата ти да не гори в ада!и пак свещенник ще те опее!Дано !!!и пак кръст ще имаш на гроба но дали ще си спасил душата си дано има и кой да се моли за нея.Помисли си!
19
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 24 и 25 преди 3 години
Да, имал е, но те са били деца на Йосиф от първия му брак. Имал е още и братовчеди, на които също са казвали братя, защото при евреите така е било прието.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24 и 25То е ясно, че българите са религиозно неграмотни, ама чак пък толкова да сте не бива. Адам и *** не са имали само двама сина. Имали са и трети - Сит, а също и дъщери. Хората са живеели в чиста природа, неомърсена от греха и продължителността на живота им е била много по-голяма от сегашната. За няколковековния си живот са имали много деца. Вие сте също като тези, които казват, че Богородица е имала полов живот, защото Христос е имал братя и сестри, пишело го в Библията.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24А, как, ободряват се... Ето на, Каин и Авел сума ти деца са направили, всички човеци сме резултат от тяхната безкрайна братска любов........... дето питат там долу, нали са били единствените синчета на Адамчо и Евка... То и тяхното малко изродщина върви, тя му клонинг, па се таковали..........
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Не задавай такива въпроси, че ще те убият с камъни, тия смирените душички християнски... Само сляпата вяра се приема, без въпроси!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надайте се, послушни миряни, на възкръсващи семитски дърводелци. Още доста ще има да се надявате и да ви го надяват.
14
1
 
3
 
! Отговори
Папата е преди 3 години
Слуга на луцифер
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10хахаххааа,то бива ама чак толкова да си зле с главата,да вярваш че са живеели по 900г.
12
0
 
2
 
! Отговори
ПАПА преди 3 години
Намеси Украйна, защото скоро ще има бази на НАТО там и света да го приеме като акт на спасение.. Институция не вяра е това.
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Да твърдиш ,че днешните общества са пропити от религиозност и политиците управляват според религиозни учения и догмати е все едно да твърдиш ,че Слънцето изгрява от запад.Освен това имаше един строй който тотално отричаше религията ,знаем до къде стигна СССР и сателите му.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Адам и *** са живели векове ,ако не се лъжа за Адам се споменава 930год.Повечето хора мислят ,че само Каин и Авел са единствените им деца,само ,че в Библията се споменава и Сет ,а според някой предания имали са 33синове и 23 дъщери ,което е напълно възможно за дълголетният им живот.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНкато гледам си доста зле с главата,сигурно и ти си заченат от гълаб
8
1
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 6НЕ ОТВАРЯЙ ТАЗИ ТЕМА ЩОТО В СЕРИАЛА : НОВИТЕ СЪСЕДИТАМ БЕРТА КАЗА ЗА БИБЛИЯТА: *** СИ Е ЛЯГАЛА СЪС СИНА СИ :DА АНТОНИО РЕСИО КАЗА: ТЯ ЖЕНА МИ ДА МИ КАЖЕ, ЧЕ Е ЗАБРЕМЕНЯЛА ОТ ГЪЛЪБ И ПУСТИНЯТА ЩЕ И СЕ ВИДИ МАЛКА :D
7
3
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До АнонименАКО МОЖЕШЕ ДА МИСЛИШ КОМУНДЕЛКЕ, ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ХРИСТОС ОДОБРЯВА РАЗЛИЧНИТЕ И ГИ НАРИЧА ПОРЕДНОТО ТВОРЕНИЕ БОЖИЕ! МАТЕЙ 19:12 ХРИСТОС Е БИЛ ДОСТА УМЕН ЗА ВРЕМЕТО СИ, А БИБЛИЯТА Е ОГРОМНА ЕРЕС КЪДЕТО ЦЪРКВАТА Е НАБУТАЛА НЕЩА КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ХРИСТОС!!! СОДОМ И ГОМОР СА В БИБЛИЯТА, А ХРИСТОС НЕ Е ОБЕЛИЛ И ДУМА ЗА ТЯХ!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въпрос към вярващитеспоред библията адам и еva са имали двама сина,как тогава е продължил живота?
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мисля, че Христос би имал добро мнение за този сатанист, дето дори пропагандираше лгбтпз идеологии.
4
1
 
6
 
! Отговори
††† преди 3 години
Папата е Сатанист. Тоя психопат управлява света.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера как може хората още да вярват в тези глупости... сериозно не мога. 21 век сме хората летят в космоса, технологията и науката е далеч от астрология и шамани обачи явно човека като вид още не е дорасъл ментално и му се вярва в литературни герои от стари книги.