ЕК: Турция не се извини заради отношението към Фон дер Лайен

Шарл Мишел и Фон дер Лайен имат еднакъв статут
7 апр 2021 16:03, Елка Василева
91
ЕК: Турция не се извини заради отношението към Фон дер Лайен
Кадър: YouTube

Европейската комисия възрази днес открито срещу пренебрежително отношение към председателя на институцията Урсула фон дер Лайен вчера в Анкара при срещата с турския президент Реджеп Ердоган. ЕС бе представен на срещата от Фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Говорител на комисията днес посочи, че Фон дер Лайен е можела да напусне срещата, но е преценила да остане и е участвала пълноценно в последвалия разговор. Кадри от вчерашното събитие показаха как Фон дер Лайен е оставена права, докато Ердоган и Мишел заемат единствените две кресла в помещението, за да се снимат. Мишел не възразява на това, не отстъпва мястото си на Фон дер Лайен и не настоява да се донесе трети стол.

Още по темата
Председателят на ЕК трябваше да седне по същия начин като председателя на Европейския съвет и турския президент, заяви говорителят.

По неговите думи Фон дер Лайен и Мишел се ползват с еднакъв протоколен статут. Това, че въпросът не беше поставен открито, не означава, че не е отчетен. Въпреки това Фон дер Лайен реши да остане, за да даде предимство на съдържанието на разговорите пред протокола, добави говорителят.

Той заяви, че ЕК ще вземе мерки подобен случай да не се повтаря. Говорителят отказа да коментира поведението на Мишел. Отговорите му на въпроси на пресконференция изясниха, че турската страна не е поднесла извинение.

Говорителят отбеляза, че през юни Европейския съвет ще обсъди отношенията с Турция. Той допълни, че вероятно дотогава ЕК ще предложи споразумението с Турция за миграцията да продължи с допълнително финансиране. Целта на срещата не беше да се решат открити въпроси, а турският президент да чуе лично очакванията на ЕС, поясни говорителят, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
Извинете, че изпуснахме пациента ББ да има достъп до интернет. Вече сме взили мерки.
65
3
 
2
 
! Отговори
МИШЕЛ! преди 3 години
Урсула, облечена като мъж и защитаваща отсъствието на биологични полове, изведнаж се сети, че е жена. Честито!Колкото до Мишел, ако този женствен мъж защитава европейските граждани, така както защитава дамата от своя отбор, ние сме предавани във всеки един момент. Всеки български мъж би се бил за честта на жената, с която по случайност или по съдба е в една лодка, ако някой я унижи или заплаши. Така е в страните на истинските мъже и жени - там, където няма Истанбулска Конвенция.
64
0
 
2
 
! Отговори
asda преди 3 години
До Ариеца"Евала на турците, тая псевдо жена го заслужава!"- точно така, все пак сме братски народи с нашите османски събратя!
63
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Германия ядрена сила...Народа на Германия плаща твърде дълго и прекалено скъпо...ЕС и НАТО очакваме Вермахта да защити Свободата и справедливостта в ЕС!!!
62
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
да унижаваш жени...това са неприемливи ценности...да унижаваш представител на 500 милиона европейци...да унижаващ Германия...това е ...не го вярвам,това е с умисъл разбира се...султана е актьор...Шарл...къде се вписваш...аз гладният и беден...щях да го нокаутирам...Оставка Шарл...позор си..."султана " да се извини...санкции до дупка,с бежанците...ами да им покажем истинските виновници принудили ги да напуснат домовете си...Вермахта е длъжник на ЕС!!! силен Вермахт!!!
61
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Оставка за Шарл...невиждан позор,относно "мъжете" аз съм от мъжки пол...това не е важно...готов съм да срещна всеки един *** в двубой...само ми пишете ако ви стиска и сте почтенни...Г-н Президент на Френската Република...това е позор ....Оставка незабавна!!!
60
5
 
3
 
! Отговори
Голям прaз преди 3 години
Защо трябваше въобще да е седнала?Не би трябвало Ердоган да я допуска в одаята,където разговарят мъже по важни държавни дела.Все пак е голям кавалер щом я пусна да седне изобщо.Можеше да изчака отвън докато свърши разговора между него и Мишел!
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш на дивана!
58
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Г-н Президент на Френската Република...незабавно оттеглете Шарл Мишел...това е недопустимо!!!Оставка!!!
57
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и Шарл...позорно е отношението ви...по позорно от това на султана...оставка Шарл!!!
56
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
това не е проблем на ...няколко личности...цивилизационен е,неуважението към една Жена е...да да г-жата е жена...това е...майките ви и те са жени...г-н Ердоган с такова неуважение ли се отнасяте към майка ви???Майките...жените във вашият свят само за бой и унижение ли стават г-н Ердоган???това ли проповядва религията ви г-н Ердоган???...това е достойно за достоен отговор...каквото и да струва на 500 милионното население обитаващи ЕС!въпрос на чест е!на цивилизационен избор е!Извинете се!
55
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво на Ердоган, че спази протокола.Мишел е с ранг президент, оная скум-рия урсулата е с ранг на важен чиновник и НИКЪДЕ в документите на ЕС не пише, че статутът и е като на Мишел..ПП. Неграмотните балкански комплексирани роби се надпреварват да замазват провалите на некадърната си господарка.
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност срама е за мосю Мишел. Ще нае бат съплеменницата му на дивана и той няма да знае какво да направи.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма феминизъм една жена е изнервена единствено когато не е е.ана както трябва иска да е до турчина което НЕ е по протокол само защото немкините мечтаят за ислямски дебел обрезан буй отзаде ето затова *** дъртата мнджа феминистка никакви права не искат тези искат е..не немските дърти скумрии
52
10
 
10
 
! Отговори
turcina преди 3 години
еййй Българино от 100%-60% неса излизали от България и коментират Турция....Турция е толкоз напрет саз материала че за кво им е Европа..те са самата Европа ...простоя Балгарин коментира Турция ама е облечен с дрехи от Турция ..... направетеси сметкат и яде от Турция
51
11
 
13
 
! Отговори
ЕС е капут преди 3 години
Браво на Ердоган. Точно там и е мястото на тази корумпирана глобалиска марионетка на далече,и на дивана. Трябвало е кафе да му сервира,но нищо другия път.
50
6
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ердоган е избран директно от суверенна, а Урсола си е най-обикновена чиновничка, макар и от по-висок ранг.
49
11
 
22
 
! Отговори
Toto преди 3 години
Ердоган си е див анадолец, какво очаквате.
48
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално като пост Урсула не е от ранга на Еродаг.Чист дипломатичен етикет
47
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ЕС няма солидарност дори на най-високо ниво. Мишел трябваше също да седи прав в знак на солидарност, но уви.