Случайно ли? Ердоган прие Урсула фон дер Лайен без да ѝ предложи кресло

Тя беше настанена на диван на метри от турския външен министър
361
Случайно ли? Ердоган прие Урсула фон дер Лайен без да ѝ предложи кресло
Снимка: Кадър Youtube

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен остана без кресло по време на състоялата се на 6 април среща в Анкара с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, в която участва и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

В залата,  в която турският президент прие двамата висши политически представители на Съюза, имаше само две кресла, едно от които зае Шарл Мишел. На Урсула фон дер Лайен й беше предложен диван на около 4 метра срещу турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който според дипломатическия протокол е с по-нисък ранг от началника на Европейската комисия.

Според приетите норми по време на такива преговори мястото, на което седна бившият германски министър на отбраната, "обикновено е запазено за преводачи и други участници в срещата", пише "Труд".

След срещата председателят на ЕК не спомена случилото се, но изрази загриженост от ситуацията с правата на жените в Турция. "Дълбоко съм загрижена от факта, че Турция се оттегли от Истанбулската конвенция", каза тя пред репортери.

"Става въпрос за защита на жените и защита на децата от насилие. И сега това очевидно е грешен сигнал", посочи тя.

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел обикновено се считат за равни по дипломатически ранг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо взето, Положението е следното:Дистанция, Дезинфекция и Да й Е6ба Майката на Урсула
203
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕРДОГАН ДА КАЖЕ КОЛКО ПАРИ ИЗХАРЧИ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ В ТУРЦИЯ ЗА ПАРТИЯТА НА ДПС В БГ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ!РАЗБРАХМЕ,ЧЕ БУКВАЛНО НЯМАЛО КОНТРОЛ НАД ТОВА ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ!И ЗА КОЙ ПОРЕДЕН ПЪТ ГО ПРАВИ!ЗАЩО ПРАВИ ТОВА-ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС,ИЛИ"БГ Е ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ"ОТ 14-ти ВЕК?НЯМАТЕ ПРЕДСТАВА КАКВИ ГИ ВЪРШАТ,НА БГ-ТЕРИТОРИЯ-ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ДА ИЗЧЕЗВАМЕ КАТО НАЦИЯ В КОМБИНАЦИЯ С ДРУГИ ВРАГОВЕ НА БГ ХРИСТИЯНИТЕ!ИЗПОЛЗВАТ И БЪРЗО МНОЖАЩИТЕ СЕ РОМИ! ПОСЛЕ ПРОДЪЛЖАВАТ НА СЕВЕР В ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА!
202
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Случайно ли? Ердоган прие Урсула фон дер Лайен без да ѝ предложи кресло ''..............................Ами НЕ ... не е случайно ... нека евробюрократите се събудят за малко от сладкия, спокоен сън в който са потънали и погледнат реалността в очите защото реалността не е красива и те си нямат ПОНЯТИЕ какво се случва на практика
201
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Casting couch е искал да прави Доганя
200
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това само показва, че Ердоган е един азиатски пр-остак.
199
10
 
20
 
! Отговори
Standoff преди 3 години
Унижавайки Урсула фон Лайден, Ердоган унижава всеки гражданин на ЕС. Тя трябваше да се завърти кръгом и да си тръгне. Тоя *** Мишел пък трябваше да скочи и и отстъпи място. Безгръбначното поведение на Борел в Москва пък поощри наглостта на Лавров и Путин. Всичко това са сигнали към диктаторите и простаците в международната политика, че може да се гаврят с ЕС. То е и отношение на лидерите на ЕС към опазване честта и достойнството на гражданите на ЕС които са ги избрали.
198
9
 
15
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Ердоган е голям лидер - вероятно гюленистите са имали и подкрепата на - германия за неуспешният опит за преврат и службите са уведомили - ердо та затова е забравил да предложи столНавремето преврата срещу - жан виденов пак започна от там и доиде техния човек - костов дето расипа бьлгария
197
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
...ЗА ДА МУ СТОИ ДИВАН ЧАПРАЗ !
196
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'6а си резила ... ЕС ???Закривай тая *** ...
195
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*и* с ударение се оказа цифри и букви
194
1
 
6
 
! Отговори
Спазил е преди 3 години
Спазил е личната ѝ неприкосновенност.
193
10
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Още ли има евроид*иоти,дето смятат,че мястото на Турция е в ЕС?
192
13
 
11
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...Erdogan im pokaza ,kak triabva da se otnasiat s tiah i kavo otnoshenie zaslujavat !!!
191
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мецанка да не се сърди, цело канапе и отстъпиха. Можеше да се излегне и да се разчепи палаво.
190
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това нищо не е !Който е виждал снимки и видеа на срещата на Тръмп със сръбският президент Вучич ще види какво е унижение.Вучич седнал на обикновенно столенце на метър пред огромно бюро с огромено кресло ,а на него се разположил Тръмп!
189
8
 
20
 
! Отговори
Немска спружна мнджа преди 3 години
Каква Турция бе държави като Унгария искат да бягат за какво и е на Турция ЕС тази пробита организация на командно дишане.
188
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 237ЕС няма да направи абсолютно нищо - все едно, че не се е случилоще си трае, щото е леворезбован и го е страх Ердоган да не пусне мигрантите към европата
187
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган с нищо не е обидил г-жа фон дер Лайен,просто в Турция на жената й отредено друго място!Този който е за критика това е Шарл Мишел който можеше да отстъпи мястото си на г-жа Урсула фон дер Лайен.А,уж Шарл Мишел е поддръжник на Истанбулската конвенцияжза правата на жените!
186
7
 
21
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Хубавото е че не я накарал да му измие краката в легена
185
5
 
20
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
От една страна - това е сексизъм, ама от друга - тя урсулата друго не заслужава. Ако в ЕС имаше закони, сега щеше да е в затвора, а не на гости при еър доган.