Случайно ли? Ердоган прие Урсула фон дер Лайен без да ѝ предложи кресло

Тя беше настанена на диван на метри от турския външен министър
361
Случайно ли? Ердоган прие Урсула фон дер Лайен без да ѝ предложи кресло
Снимка: Кадър Youtube

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен остана без кресло по време на състоялата се на 6 април среща в Анкара с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, в която участва и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

В залата,  в която турският президент прие двамата висши политически представители на Съюза, имаше само две кресла, едно от които зае Шарл Мишел. На Урсула фон дер Лайен й беше предложен диван на около 4 метра срещу турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който според дипломатическия протокол е с по-нисък ранг от началника на Европейската комисия.

Според приетите норми по време на такива преговори мястото, на което седна бившият германски министър на отбраната, "обикновено е запазено за преводачи и други участници в срещата", пише "Труд".

След срещата председателят на ЕК не спомена случилото се, но изрази загриженост от ситуацията с правата на жените в Турция. "Дълбоко съм загрижена от факта, че Турция се оттегли от Истанбулската конвенция", каза тя пред репортери.

"Става въпрос за защита на жените и защита на децата от насилие. И сега това очевидно е грешен сигнал", посочи тя.

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел обикновено се считат за равни по дипломатически ранг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реджеб е див ислямист, по-лошото е ,че Урсула е Домакиня, , Жан има вид на бавноразвихрящ се. Дядката Борел става за портиер в казино с униформа с пискюли. С това ръководство на ЕС дори Лойко не им цепи басма, ами ги маа с 300....Голям резил...
163
2
 
6
 
! Отговори
Въпроско преди 3 години
Не разбрах кво са праили на дивана?
162
2
 
7
 
! Отговори
МВнР преди 3 години
Борел върви след Урсула по протокол. Но не и в Турция!
161
4
 
22
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Всяко едно действие на турците е премерено. Турция се намесва в геополитиката и по този начин показва на представителите на ЕС , къде им е мястото и това, че нивото на Турция в геополитиката е по високо. До тук я докараха управляващите ЕС.
160
14
 
12
 
! Отговори
до Българин преди 3 години
Човече, успокой се! Какви ги плещиш? Как ще сме най-бедните в света, добре ли си? В ЕС сме най-бедни, даже в Европа има много по-бедни от нас. Пий един валериан, моля те!
159
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотия в най висша форма, турците не са такива хора, тоя има генерална повреда, нито един турчин това няма да го одобри.
158
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел обикновено се считат за равни по дипломатически ранг."---Щом са с еднакви рангове, да бяха седнали на един стол? Тъкмо и правата на ЖЕНИТЕ щяха да защитят!
157
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа трябва да издърпа всички инвестиции от тази държава и то незабавно.
156
5
 
15
 
! Отговори
Men преди 3 години
До АнонименЩото е зрял човек и няма нужда да прави циркове. Просто ще препоръча на комисията да вземат решения в ущърб на Турция.
155
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато ЕС не премахне възможностите на Турция да му извива ръцете, нещата няма да потръгнат.
154
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тур,чолята ще гледат ЕС през крив макарон
153
1
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
До ВъпросДНК картата на Европа показва кой какви гени има. Може да я погледнеш.
152
6
 
30
 
! Отговори
Равносметка преди 3 години
Израел не може да диша Турцията дори след като им направи на кайма командосите. САЩ им съсипаха лирата за да им покажат къде им е мястото. Франция изпрати самолетоносач до бреговете им с ясно послание. Италия замрази всякакви финансови помощи към Турция. Гърците са ясни. Кое, какво, как си мислите, че ще се развият нещата? В момента в който САЩ кажат :"Признаваме независим Кюрдистан" и Турцията е приключена. Лошо е, че имаме обща граница. Лоши неща се задават.
151
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъпросТи знаеш ли какво са правили българските жени с децата, които са плод на изнасилвания от турците? Понеже не знаеш, затова пишеш глу_пости. Шансът да тече във вените ти кръвта на Аспарух е доста по-голям, отколкото на някой турчин. Друг е въпросът, че турчин е било обидна дума в Османската империя и не е етнос... Изобщо дълга тема, но не пиши подобни неща, след като не си наясно с нещата. По-скоро в днешните турци тече българска кръв, заради еничари и др. отколкото обратно...
150
4
 
9
 
! Отговори
Де да седна преди 3 години
На диваня ....
149
29
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Абе какво се разхейтихте с/у турците, доста по близко са до нас от европейците и като култура и всичко и най-вече като гени, 5 века кво си мислите, че тече у вените ви?-Кръвта на Аспарух ли???? хахаххахаха
148
13
 
13
 
! Отговори
Един преди 3 години
Аз ако бях щях да и предложа стол, електрически.
147
1
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
До БравоШа клекне, не бързай. Идва това време.
146
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че си голям мъж се доказва с приказки, но най-вече с действия, а не с неуважение. Трябваше да й предложи кресло, както било по подразбиране на такива срещи (не знаех между другото), а по време на разговора да й покаже какъв мъжкар е. За мен това е излишно унижение. Не че тази ме кефи, даже напротив, бих казал, че ме дразни много, но не мисля, че Ердраган е постъпил правилно. Друг е въпросът, че вероятно го прави на фона на излизането им от Истанбулската конвенция, а тя е жена... И все пак!
145
7
 
14
 
! Отговори
Нормално е преди 3 години
В Турция жената не е равна на мъжа.