Случайно ли? Ердоган прие Урсула фон дер Лайен без да ѝ предложи кресло

Тя беше настанена на диван на метри от турския външен министър
361
Случайно ли? Ердоган прие Урсула фон дер Лайен без да ѝ предложи кресло
Снимка: Кадър Youtube

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен остана без кресло по време на състоялата се на 6 април среща в Анкара с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, в която участва и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

В залата,  в която турският президент прие двамата висши политически представители на Съюза, имаше само две кресла, едно от които зае Шарл Мишел. На Урсула фон дер Лайен й беше предложен диван на около 4 метра срещу турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който според дипломатическия протокол е с по-нисък ранг от началника на Европейската комисия.

Според приетите норми по време на такива преговори мястото, на което седна бившият германски министър на отбраната, "обикновено е запазено за преводачи и други участници в срещата", пише "Труд".

След срещата председателят на ЕК не спомена случилото се, но изрази загриженост от ситуацията с правата на жените в Турция. "Дълбоко съм загрижена от факта, че Турция се оттегли от Истанбулската конвенция", каза тя пред репортери.

"Става въпрос за защита на жените и защита на децата от насилие. И сега това очевидно е грешен сигнал", посочи тя.

Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел обикновено се считат за равни по дипломатически ранг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
8
 
11
 
! Отговори
до 174 преди 3 години
Ще се изненадаш, ама в турските семейства точно жените въртят всичко. Колкото и тоя да се пъне - няма да развали семейните традиции. Това не ти е скапаната Сирия или Ирак. Майката в семейството има последната дума.
143
8
 
18
 
! Отговори
Втрещен преди 3 години
Вие наясно ли сте, че финансовата система в Турция в момента е на ръба да се плъзне по спиралата? Не четете ли какво се случва с финансовите им министри? Гърмят като пуканки през ден. В последните години единствено Меркел бе застъпник ЕС да отпускат по някой друг милиард на Турция. Ей, хора, нещата стават страшни! Не ми пука за Турцията, но си дайте сметка, че пълчища от тях имат българско гражданство и ще се сюрнат насам!
142
13
 
7
 
! Отговори
До 175 преди 3 години
Да бееееее? Абе ти празен ли си или да??? Това си е целенасочено каква ти ниска култура, браво на Ердоган, тая проскубана леля и това не заслужава!
141
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо е седнала на дивана? В този случай и двамата (Урсула и Шарл) е трябвало просто да напуснат срещата без да кажат и дума.
140
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целия турски народ ще яде дървото защото тоя взе да се прави на голям бимбашия, много отворен стана.
139
4
 
10
 
! Отговори
Реджеп е корав преди 3 години
Да те изпратят да седнеш при прислугата на дипломатичен език е равносилно да ти се изплюят в лицето.Унижението е пълно!
138
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тоя свят жените нямат права. Комоли да се занимават с политика и да казват на мъже какво да правят.
137
4
 
22
 
! Отговори
Естет преди 3 години
Това не е изненада, за ориенталците жените имат по-малко права и са по-нисши от конете, овцете и говедата.Глупави са тия българки, които се омъжват за турци, араби и всякаква друга ислямска пасмина!
136
5
 
9
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Турците се натискат към ЕС-да работят и учат,а не обратното!Те са черноработниците в ЕС!Там се очовечват.
135
4
 
2
 
! Отговори
Културен поляк преди 3 години
Я какъв дебел и хубав килим, какви кресла какви дивани, ако трябва че я научиме и по турски да седи.
134
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да започва Европа да изтегля инвестициите от Турция незабавно и на тоя акото ще му се дръпне в гърлото, не трябва да го бавят, стана доста нагъл.
133
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направил си е кефа Ердоган но не е много умно да си спечелиш жена за враг особено ако има власт
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха
131
5
 
11
 
! Отговори
Сметалото преди 3 години
Не, че нещо, ама юни или юли идват едни падежи по заеми. А в хазната на Турция зее една дупка от около 60 милиарда долара. Лири има много - долари няма. Пък заеми никой не иска да им дава. След като изселниците масово започват да се оглеждат за имоти обратно в България /която е последната дупка на кавала/ си правете сметката какво става в Турция.
130
4
 
5
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
еее виж сега ако беше Буци щеше да има ръкомахания, отдаване на почести, цалуване на ръце, крака, горещи прегръдки... снимки, фейсбук
129
9
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
На жената мястото е на дивана ! Браво !
128
10
 
11
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Ердоган е от малкото лидери, които си държат на своето и си имат позиция и не клякат през разни псевдо европейски лелки и чичковци. Евала. Жалко, че наще кучета без порода не са така
127
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евалла браво на Ердоган, ако и бяха дали и една метла да измете наоколо...Проста германска ***..
126
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, то щото на световното по футбол в Русия, като рукна оня ми ти дъжд, Путин стоя под чадъра, а на хърватската президентка никой не даде чадър.
125
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЦитат "Османската империя се разпадна именно заради Германия в първата световна война"Османската империя е единственият загубил ПСВ който мина метър. Австрия, България и Германия ги наказаха безмилостно, а Турция просто отказа да изпълнява решенията от парижките предградия (Ньой, Версай, Сен-Жермен, Севър) и благодарение на финансовата и военна поддръжката от немската марионетка Ленин в крайна сметка са със сегашните си граници вместо да са завряти в Анадола, а Измир да е гръцки.