Германия се подготвя за нов локдаун с нови закони

Предвижда се полицейски час, затваряне на магазини, ресторанти...
10 апр 2021 21:00, Ния Христова
53
Германия се подготвя за нов локдаун с нови закони
Снимка: БГНЕС
Очаква се федералното правителство на Германия да въведе законодателство, чрез което да се разреши налагането на полицейски час, затваряне на магазини, ресторанти и училища, както и да се ограничат събиранията, ако случаите на коронавирус нараснат в определени региони, пише Politico. 
 
Ако двете камари на германския парламент приемат този ход, това ще измени Закона за защита от инфекции и ще доведе до по-строги ограничения в регионите, където седемдневната честота на новозаразените достига 100 на 100 000 жители в три последователни дни.
 
Ограниченията могат да включват полицейски час от 21:00 до 05:00 ч., ограничаване на частни събирания до едно домакинство и едно външно лице, както и преминаване към онлайн обучение в училища и университетите, ако случаите се повишат над 200 за три последователни дни, според проектозакон, видян от няколко германски медии и публикуван днес във Welt.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактТи го казваш преносно, но между другото Труман и Чъчрил приемат и подписват план след войната, според който трябва да има масови кастрации на германците и те да се избият до крак. Единствената причина да няма геноцид срещу германците е създаването на ГДР, което кара Труман и Чърчил да не продължат с плана. Но идеята първоначално е приета.
36
1
 
1
 
! Отговори
Бандит преди 3 години
"Ако"...Най-важната част от статията
35
1
 
7
 
! Отговори
Новата реалност преди 3 години
Явно бизнеса трайно трябва да се преориентира към други форми на съществувание. Не може да се разчита вече на ресторанти, увеселителни заведения, които грабят парите на хората и тяхното свободно време. Туризма също не може вече да е в основата на икономиките на държавите.
34
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
СЛЕД ХИТЛЕР ГЕРМАНЦИ С ТОПКИ НЯМА
33
5
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Така е ! Купувайте още китайско и получавате вирус :)
32
3
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Затварай! Новите Милиардери в Китай за последните 6 месеца са повече от Милиардерите в цял Свят взети заедно - Китайското Коми-робство ще им се хареса на затлъстелите и мързеливи европейци - в Китайски ГУЛАГ фитнес програмите са на ниво!!
31
5
 
21
 
! Отговори
Хахо преди 3 години
Абсурдно или не, всички ще сте роби. Скоро, много скоро. Отколешна мечта на хазарските идеолози. Конспирация ли? Чакайте да видите за вашето здраве през 2022 година какво ще ви направят. Дори и вие с фирмичките, дето си мислите, че сте хванали Господ за брадата и вие ще сте в кюпа. Кафеджиите първи го усетиха, скоро и другите. Били умирали хора- да разбира, че умират. Умиращ човек от пневмония е кофти гледка, но не ви ги навираха в очите преди 2020г. Сега ще видите перфектния капитализъм.
30
14
 
0
 
! Отговори
Федор преди 3 години
до Сата НАТО:Бог да даде още дълги години на баща ти!Ти луд ли си, бе? Не видя ли колко хора си отидоха?Като не вярваш - твоя си работа, не вярвай, посещавай баща си, ама пази дистанция и не се навирай в него!
29
3
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
След повече от година скитане навсякъде из страната и всекидневно виждане със 79-годишния ми баща, не само, че не сме се разболели, но и хрема не сме имали. Днеска заедно почиствахме градината на село и чупихме от един хляб. В същото време някакви луди се бутат в ръцете на докторите и зорлем се самоубиват. Имам лошото чувство, че и Слави сега резко ще си промени отношението към ,"пандемията"...
28
0
 
19
 
! Отговори
72 преди 3 години
До Анонимен 7Откакто съм родена някой се бори с мен за мое добро.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много на ръба играе Меркел с това си искане и ако мине, ЦСУ/ЦДУ - наесен може да гледат власта през крив макарон. Не че имат алтернатива, но наказателния вот е сила. Съмнявам се Бундесрат-а да го одобри, по скоро спекулира, за да събере на масата 16 шефа на провинциите, които напоследък не искат и да чуват за локдаун повече.
26
9
 
32
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Хора, истината е само една. Насади се един страх в голяма част от хората и тези хора са на нож с останалите. Това е най-благоприятната среда за управление, защото населението се самоконтролира, а елита, богатите си гледат живота и кефа и никой не ги закача. А си казал, че не искаш да си биеш ваксина, защото смъртността за твоята възраст е 1 на 10 000, а са те обвинили че искаш да убиеш баба си и си анти-ваксър генерално и смяташ, че земята е плоска ... Изпада се в крайности и се приписват думи.
25
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел да не е незаконна дъщеря на оня с мустачките?
24
10
 
5
 
! Отговори
Ака на 47 преди 3 години
За съжаление ще дойде моето време
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми се ще да живея в такъв гаден свят...
22
2
 
40
 
! Отговори
haha преди 3 години
Тия локдауни са станали национален спорт. Ей тъй за едното нищо дай да ги правим от време на време... Гениално. Много е страшно иначе без локдауни и ваксини...дистопичен свят..
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе, хора, досега си е точно така, няма нищо ново. Не ни пука и за повечето не се контролира, а това е и невъзможно. Това с колко човека може да се среща едно домакинство роди бая вицове по Коледа.
20
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия немци тотално откачиха ! Това не е нормално ! В влакове и градски транспорт се возят чуждоземниотрепки бс свалени маски пиеши бира и други напитки, нечистоплътни, разнасяши зарази исмрад. С изцапани дрехи сядат по седалки и ядат. Културната Германия от преди десетина години изчезна завинаги
19
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли някой нормален човек, военен, лекар, бил той къвто бил, да проникне при лудите, дето са на кормилото на света и да им сложи усмирителни ризи.------------------------------Или поне да им набие по една Астра Зенека!
18
2
 
37
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Ай ся! Тъкмо се обедини Германия и й извадиха балтията. Стига сте морили страната, колкото и да е богата, не мой ви издържа на глупостите.Няма ли някой нормален човек, военен, лекар, бил той къвто бил, да проникне при лудите, дето са на кормилото на света и да им сложи усмирителни ризи.