Германия се подготвя за нов локдаун с нови закони

Предвижда се полицейски час, затваряне на магазини, ресторанти...
10 апр 2021 21:00, Ния Христова
53
Германия се подготвя за нов локдаун с нови закони
Снимка: БГНЕС
Очаква се федералното правителство на Германия да въведе законодателство, чрез което да се разреши налагането на полицейски час, затваряне на магазини, ресторанти и училища, както и да се ограничат събиранията, ако случаите на коронавирус нараснат в определени региони, пише Politico. 
 
Ако двете камари на германския парламент приемат този ход, това ще измени Закона за защита от инфекции и ще доведе до по-строги ограничения в регионите, където седемдневната честота на новозаразените достига 100 на 100 000 жители в три последователни дни.
 
Ограниченията могат да включват полицейски час от 21:00 до 05:00 ч., ограничаване на частни събирания до едно домакинство и едно външно лице, както и преминаване към онлайн обучение в училища и университетите, ако случаите се повишат над 200 за три последователни дни, според проектозакон, видян от няколко германски медии и публикуван днес във Welt.
 

53
Още от ЕС
Испания с рекорд - ваксинира над 450 000 души за ден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Факт

Ти го казваш преносно, но между другото Труман и Чъчрил приемат и подписват план след войната, според който трябва да има масови кастрации на германците и те да се избият до крак. Единствената причина да няма геноцид срещу германците е създаването на ГДР, което кара Труман и Чърчил да не продължат с плана. Но идеята първоначално е приета.
38
1
 
1
 
! Отговори
Бандит преди 3 седмици
"Ако"...
Най-важната част от статията
37
1
 
7
 
! Отговори
Новата реалност преди 3 седмици
Явно бизнеса трайно трябва да се преориентира към други форми на съществувание. Не може да се разчита вече на ресторанти, увеселителни заведения, които грабят парите на хората и тяхното свободно време. Туризма също не може вече да е в основата на икономиките на държавите.
36
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
СЛЕД ХИТЛЕР ГЕРМАНЦИ С ТОПКИ НЯМА
35
5
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 3 седмици
Така е ! Купувайте още китайско и получавате вирус :)
34
3
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 3 седмици
Затварай! Новите Милиардери в Китай за последните 6 месеца са повече от Милиардерите в цял Свят взети заедно - Китайското Коми-робство ще им се хареса на затлъстелите и мързеливи европейци - в Китайски ГУЛАГ фитнес програмите са на ниво!!
33
5
 
21
 
! Отговори
Хахо преди 3 седмици
Абсурдно или не, всички ще сте роби. Скоро, много скоро. Отколешна мечта на хазарските идеолози. Конспирация ли? Чакайте да видите за вашето здраве през 2022 година какво ще ви направят. Дори и вие с фирмичките, дето си мислите, че сте хванали Господ за брадата и вие ще сте в кюпа. Кафеджиите първи го усетиха, скоро и другите. Били умирали хора- да разбира, че умират. Умиращ човек от пневмония е кофти гледка, но не ви ги навираха в очите преди 2020г. Сега ще видите перфектния капитализъм.
32
14
 
0
 
! Отговори
Федор преди 3 седмици
до Сата НАТО:

Бог да даде още дълги години на баща ти!

Ти луд ли си, бе? Не видя ли колко хора си отидоха?
Като не вярваш - твоя си работа, не вярвай, посещавай баща си, ама пази дистанция и не се навирай в него!
31
3
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
След повече от година скитане навсякъде из страната и всекидневно виждане със 79-годишния ми баща, не само, че не сме се разболели, но и хрема не сме имали.
Днеска заедно почиствахме градината на село и чупихме от един хляб.

В същото време някакви луди се бутат в ръцете на докторите и зорлем се самоубиват.

Имам лошото чувство, че и Слави сега резко ще си промени отношението към ,"пандемията"...
30
0
 
19
 
! Отговори
72 преди 3 седмици
До Анонимен 7
Откакто съм родена някой се бори с мен за мое добро.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много на ръба играе Меркел с това си искане и ако мине, ЦСУ/ЦДУ - наесен може да гледат власта през крив макарон. Не че имат алтернатива, но наказателния вот е сила.
Съмнявам се Бундесрат-а да го одобри, по скоро спекулира, за да събере на масата 16 шефа на провинциите, които напоследък не искат и да чуват за локдаун повече.
28
9
 
32
 
! Отговори
Киро преди 3 седмици
Хора, истината е само една. Насади се един страх в голяма част от хората и тези хора са на нож с останалите. Това е най-благоприятната среда за управление, защото населението се самоконтролира, а елита, богатите си гледат живота и кефа и никой не ги закача. А си казал, че не искаш да си биеш ваксина, защото смъртността за твоята възраст е 1 на 10 000, а са те обвинили че искаш да убиеш баба си и си анти-ваксър генерално и смяташ, че земята е плоска ... Изпада се в крайности и се приписват думи.
27
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Меркел да не е незаконна дъщеря на оня с мустачките?
26
10
 
5
 
! Отговори
Ака на 47 преди 3 седмици
За съжаление ще дойде моето време
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен

еми дай да ти ударя два шамара за твое добро... я подложи бузките.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не ми се ще да живея в такъв гаден свят...
23
2
 
40
 
! Отговори
haha преди 3 седмици
Тия локдауни са станали национален спорт. Ей тъй за едното нищо дай да ги правим от време на време... Гениално. Много е страшно иначе без локдауни и ваксини...дистопичен свят..
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бе, хора, досега си е точно така, няма нищо ново. Не ни пука и за повечето не се контролира, а това е и невъзможно. Това с колко човека може да се среща едно домакинство роди бая вицове по Коледа.
21
7
 
4
 
! Отговори
Да емигрират тука преди 3 седмици
При назе вирос нема
Само мъртъвци
20
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия немци тотално откачиха ! Това не е нормално ! В влакове и градски транспорт се возят чуждоземниотрепки бс свалени маски пиеши бира и други напитки, нечистоплътни, разнасяши зарази исмрад. С изцапани дрехи сядат по седалки и ядат. Културната Германия от преди десетина години изчезна завинаги