Заловиха над 110 души на незаконна вечеря в ресторант

Клиенти в парижко заведение отнесоха солени глоби
Обновена: 10 апр 2021 15:42 | 10 апр 2021 15:40, Ния Христова
14
Заловиха над 110 души на незаконна вечеря в ресторант
Снимка: Pixabay
Парижката полиция прекрати незаконно събиране и глоби над 100 посетители в ресторант. Арестуван е организатора на събирането, предаде БГНЕС.
 
Полицаите се отзовали на "жалби за прекомерен шум в ресторант" и "сложиха край на събирането на над 110 души", написа в Туитър полицията на френската столица.
 
"Гостите са глобени за неспазване на приложимите здравни мерки. Организаторът и мениджърът са арестувани", добавиха те. 
 
Ресторанти нелегално предлагат на заможни хора възможност да се потопят в атмосферата на времето отпреди коронавируса. Такива са в заглавията на медиите във Франция през цялата тази седмица. Частният телевизионен канал M6 миналата седмица излъчи репортаж, показващ кадри, записани със скрита камера, за който се твърди, че е от тайно заведение в район от висок клас на Париж, където нито персоналът, нито посетителите са носили предпазни маски. Клиентите бяха показани да се наслаждават на хайвер и шампанско на събитието срещу 220 евро на човек.
 
Всички ресторанти и кафенета във Франция останаха затворени през последните пет месеца. Тази седмица започна ново ограничено блокиране в цялата страна, за да се справи с нарастващите инфекции с COVID-19.
 
Един от организаторите на вечерята, показана от М6, бизнесменът и колекционер Пиер-Жан-Шаленкон, беше задържан за разпит в полицията в петък. Заедно с него бе задържан и готвача Кристоф Лерой. Твърди се, че Шаленкон е организирал няколко вечери в луксозния си "Пале Вивиен" в центъра на Париж, на което са присъствали министри.
 
"На този етап от разследването няма доказателства, които да показват, че членовете на правителството са участвали в разследваните вечери", заявиха прокурорите след разговор с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
До тоя с танковете преди 3 години
Ако се стигне до ситуация танкове да идват на жълтите павета, един изровен асфалт на Цар Борис ще ти е най-малкия проблем.А да питам и Фъндъка, бул. Климент Охридски от Раковата до разклона за младост кога ще има поне 20 см. равен участък? И не е време асфалта от бай Тошо да барабар с трамвайното трасе да бъдат изцяло ремонтирани, като по линиите се направи локално с възможност за паркиране?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всички ресторанти и кафенета във Франция останаха затворени през последните пет месеца."Мерките "помагат"Маските "помагат"Заключванията "помагат"даа
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е, а? Нормален живот - само за богати! Останалите да продължават да си играят на страшна пандемия! Задължително е! Междувременно, в САЩ обмислят да стане незаконно децата да играят заедно БЕЗ МАСКИ! Скоро и в останалите медикофашистки държави! Продължавайте да участвате в играта! И не забравяйте да се включите във вакситомболата!
6
1
 
3
 
! Отговори
Парлеву франсе ? преди 3 години
Опърхлено прассе !
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и "Тайната вечеря" е била незаконна вечеря. *** гнусни вакси!
4
1
 
16
 
! Отговори
Смятайте преди 3 години
Колко е страшна заразата ковид щом добитъкът се психясва,затваря,маскира и ваксинира,а министрите си правят кефа!
3
1
 
12
 
! Отговори
Все още преди 3 години
Се намират и нормални хора,а не ковид *** с нацапани от страх *** пред телевизора!
2
3
 
1
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
100 choveka globeni istavihase na policiqta vmesto dagi nalagat za deto nalagat ogranicheniq i nosene na maski.. pozor za piciqta horata doidoha ot 5 meseca nesase hraneli v restorant s hubava hrana
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'Ресторанти нелегално предлагат на заможни хора възможност да се потопят в атмосферата на времето отпреди коронавируса'ВЛА-СССТ-А ИСКА ДА МИСЛИТЕ САМО ЗА ВИРУСАТАКА ВИ КОНТРОЛИРА