Ситуацията с COVID в Германия е "много, много сериозна"

Страната днес отбеляза рекордно висок брой новозаразени
11 апр 2021 14:17,
57
Ситуацията с COVID в Германия е "много, много сериозна"
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с коронавируса в Германия продължава да е "много, много сериозна", каза Институтът "Роберт Кох", който отбеляза днес рекордно висок брой новозаразени, предаде ДПА, цитирани от БТА.

За последните 24 часа са регистрирани 17 855 нови заразени и 104 починали. По принцип числата, които се съобщават в неделя, са малко по-ниски, тъй като през уикендите се правят по-малко тестове, но преди една седмица институтът съобщи за 12 196 нови случаи и 68 починали, което значи, че има увеличаване на бройките.

За последните седем дни репродуктивното число се е увеличило до 129,2 от 127 преди една седмица.

Данните от 70 болници показват, че се хоспитализират все повече млади хора и интензивните отделения бързо се пълнят.

Общият брой на регистрираните инфекции в Германия от началото на епидемията вече е 2 998 268, а на смъртните случаи - 78 353.

Заради растящия брой заразени и недостатъчно ваксинирани не се очаква скорошно подновяване на събития, при които се събират много хора, като панаири и фестивали. Сдружението на организаторите им заяви, че не може да прави бързи тестове при прояви, на които биха дошли наистина много хора.

В същото време министърът на труда Хубертус Хайл каза, че има планове да се въведе изискване за правене на бързи тестове на работното място, за да бъдат предпазени тези, които не могат да работят от вкъщи. Тук е ролята и отговорността на бизнеса, каза той в интервю за "Билд ам зонтаг". Сега само 61 на сто от бизнесите предлагат на служителите си безплатни тестове за коронавируса. Предложението работодателите да бъдат задължени да тестват служителите си ще се обсъжда във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
23
 
! Отговори
до от берлин преди 3 години
Говори се че който говори неправилните неща може да го пратят дори в лудницата и това било така от пролетта на миналата година, основно лекари и учени са това за наказание и назидание,, баси ако е вярно са дошли ужасни дни и господ бог не иска или не може да ни помогне, трябва да си помогнем сами ....
23
2
 
31
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Германия е с население повече от 10 пъти спрямо България . 104 починали и ситуацията е " ...много ,много лоша " . А у нас 135 починали и министъра на здравеопазването - " .... положението се подобрява,мислим да разхлабим мерките..."
22
3
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
Яко ги пръскате там а?
21
8
 
10
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
Никой уж не. вярва в К19, но всички маскирани, ваксинирани и чипирани чрез масови тествания и чрез средствата за масова информация, глобализация, либерална демокрация и стагнация.
20
1
 
25
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
18 000 новозаразени и 100 починали ? Тук 2000 новозаразени и 150 починали?
19
7
 
35
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Не вярвайте на официалните немски медии...!Пълна манипулация и запушване на устните на свободните журналист и критично настроени медии... Здраво промиване на мозъците, хората да се Тестват непрекъснато и да се бодат с отровите на фармацевтичната мафия... Така си получават непрестанно високите проценти на,, новозаразени"...Отврат! Всеки, който задава неподходящи въпроси, се обявавява за нацист и т.н
18
2
 
37
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Започна ужасна световна икономическа криза. Дори и богатите държави са вече зле. Само в Германия през 2020 са фалирали над 16 000 фирми. 250 милиарда са преките загуби. https://actualno/europe/nebival-shok-za-germanija-250-miliarda-zagubi-nad-16-000-falirali-firmi-news_1570559.htmlТова иска световният "елит" - клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. Целта им е да унищожат средната класа навсякъде по света, за да командват без проблеми!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че тия хора много ги лъжат и са промити мозъци скоро, но това е типично за либерално демократичните общества и тук ще стане така то се вижда че има цензура почти колкото в Германия.
16
4
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
На това, че вирусът бил тръгнал от животни, не вярват вече и гаргите.На 19 октомври 2019 Бил Гейтс кани представители на клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. на банкет. https://youtube/watch?v=Vm1-DnxRiPM&t=0s. И по време на почерпката, така, между другото, дискутират какво Би станало, ако се появи нов пандемичен вирус. И не щеш ли, само месец по-късно такъв вирус се появява!А в това време в Ухан вървят световни военни игри. Пуска се, участниците да го разнесат и после се обвинява Китай.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чипиране демек тестваните и ваксинираните не вярвам по на сетне да имат и или да могат да изразят своя собствена воля, то това е борба за душите на хората и за тяхната свобода и е видно че за сега е спечелена от сатана, каквото и да значи това.
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че тия хора много ги лъжат и са промити мозъци скоро, но това е типично за либерално демократичните общества и тук ще стане така то се вижда че има цензура почти колкото в Германия.
13
5
 
38
 
! Отговори
123 преди 3 години
Сериозна е. Никой не вярва в ковид пандемията. Информационната война е загубена за Глобалистите.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наистина няма ваксини в Германия..ваксинират само с Астра и то мното вяло с 1 игла...
11
3
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗАЩО БРОЯ НА ПОЧИНАЛИТИ Е КОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ ПРИ 4 ПЪТИ ПО-МАЛКО НОВОЗАРАЗЕНИ????????ЯВНО БОЛНИЧНАТА НИ СИСТЕМА Е 4 ПЪТИ ПО-ЛОША ОТ ТАЗИ В ГЕРМАНИЯ!
10
29
 
20
 
! Отговори
От Германия преди 3 години
Най-голямата икономика на Европа не може да си произведе ваксини и да ни ваксинира. Държавата в която е разработена ваксината на Пфайзер. Повярвайте ми , в Германия положението е мнооооого по-зле отколкото е вашето в България. От 4 месеца работим от вкъщи, всички ресторанти са затворени, даже наскоро ни сложиха вечерен час. А ваксини няма въпреки че съм над 60 и с високо кръвно и алергии съм бил в 3та група а още ваксинират 1ва група. А вие си свалихте Бойко и сложихте да ви управляват клоуни.
9
11
 
28
 
! Отговори
А честно казано... преди 3 години
Ситуацията в Германия е "УЖКИМ-много-сериозна" - има сезонен грип, от него са умрели хора, което е нормално при всяка болест да се случи, "регистрирани" са някакво количество новозаразени посредством PCR псевдо-тестове. Обзалагам се, че през 2018, 2017, 2016, 2015 г пак са имали по 50-100 умрели от грип през същото време на годината. Само че без УЖКИМ-сериозното е било тогава.
8
5
 
21
 
! Отговори
Така се прави преди 3 години
Перво прелъстиха бежанците . После ги ковидират.Хайл Меркел.
7
6
 
19
 
! Отговори
Съветът преди 3 години
Дорде не минат жертвите от втората световна няма да пуснат баш лекарството. Защото си е война . Хуманна. Хем да няма радиация и разрушения . Хем да си мре народа кротко и равномерно.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
68 починали на ден и ситуацията им била много, че даже мнооого сериозна! То по тая логика у нас направо е патова ситуацията! Щом имаме над 100 мъртви в дни в които отчитането е слабо! И кво праим ся?
5
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 5 милиона турчета и един милион селфажии на баба ви шмъркел които незнаят какво е хигиена се чудя как не са из..мрели половината немци. Германия е обречена на унищожение и не само тя целият свят е обречен. Този вирус е биологично оръжие направен за мосово унищожение. Помните ли изказванията преди години на едни високопоставени пеееераси които казваха че земята е пренаселена и трябва да се редуцира населението. Земята не можела да изхранва 7 милиарда души и трябвало до се редуцират до 2