Премиерът на Чехия Бабиш бил агент на комунистическите служби?

Той води дела срещу комисията по досиетата за клевета
13 апр 2021 08:40, Елка Василева
53
Премиерът на Чехия Бабиш бил агент на комунистическите служби?
Снимка: архив, БГНЕС

Ново доказателство засилва обвиненията срещу чешкия премиер Андрей Бабиш, че е сътрудничил на Държавна сигурност в Чехословакия, пише „Шпигел“. Изданието публикува факсимиле на картона за агентурната му регистрацията под името „Буреш“.

Бабиш от години категорично отрича да е сътрудничил на Държавна сигурност, но най-новата информация от комисията за досиетата в Братислава е красноречива. Върху регистрационния картон ясно се различава червен печат с надпис: „агент“, предаде БНР.

След публикуването на картона председателят на комисията Йергуш Сивош подчерта, че няма никакво съмнение, че това е оригинален документ, а отбелязаните дати и номера, както и лични данни напълно отговарят на номенклатурата на чехословашките служби. Срещу комисията за досиетата в Братислава Бабиш води няколко дела за клевета, защото според него документите са фалшиви.

Информацията идва в много неподходящ за Андрей Бабиш момент - броени месеци преди парламентарните избори наесен рейтингът на правителството му пада заради провала в борбата срещу пандемията и нестихващите обвинения в корупция. Бизнесменът-политик не успява категорично да отхвърли съмненията, че е изградил бизнесимперията си с финансовата помощ на бившите комунисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 1Само бездомните п0мияpи като теб чакат да им подхвърлят нещо или да искат от държавата да им оправи живота и да изискват нещо от нея. Аз примерно не искам нищо от България. Не ме интересува какво се случва, защото всичко ми е Ок. И сега даже се кефя, че бездетния гей Славуца ще ви управлява :))) Искам да видя какво ще изискате от него и как ще ви подобри животеца
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Щото сте анонимни мишки по форумите.Излез по някоя телевизия или друга обществена медия и го кажи това и ще разбереш дали няма да те съдят.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21А защо тогава едно дело не беше заведено за лъжа?
22
4
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 19То всички по-големи от мен бяха длъжни и да са чавдарчета, после пионерчета и накрая комсомолци. Ама всички мечтаеха за дънки от Кореком, видео и касетофон от лошия Запад, нищо че насила ги правеха комсомолци. И никой не искаше нищо от СССР. Та така и с членовете на БКП. И като е голям комунист Боко, защо точно вие, комунистите го ненавиждате, дето гласувате за БСП/ДПС? Ами гласувайте за него бе, нали е комунист като вас :))) Ахахахахахха
21
0
 
6
 
! Отговори
фаоѝг преди 3 години
Бабиш от години категорично отрича да е сътрудничил на Държавна сигурност - РЪК ЕДИН ДИРЕКТОР ОТ ВАРНА НЕ ОТРИЧА, ДИРЕКТОРСТВА СИ И СИ МЪЛЧИ, СИГУРНО ОЩЕ РАБОТИ ЗА ДС
20
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
А при нас и "леви" и "десни" мълчат като ПУКАЛИ по този въпрос.Защо така?Време е да започнем да ИЗИСКВАМЕ от партиите за които гласуваме да ОТГОВОРЯТ на дневния ред на обществото ни, а не да ЧАКАМЕ, да ни подхвърлят нещо!
19
7
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Този измислен,,затвор в Чехия" е като измислената реплика за ,,лошият материал". Една лъжа повторена хиляда пъти става истина за по примитивните и не мислещи хора !За замъците,островите и милиардите да не говорим!
18
5
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 15У нас фенове на Орбан сте вие, комунистите - пенсионери. Умирате от кеф, че закри университетите на C0роc :))) Не съм чул никой политик да му е фен, освен Фигуранта, но той не е политик, а съветска п0длoга. Но всъщност защо изобщо си правя труда да обяснявам това на чyгyнени тиkви, дето си мислят, че отключеното чекмедже е истина и че Борисов е бил агент Буда? Бил е дознател на ГДБОП, не на ДС, ама вие комунистите много обичате да припивате собствените си грехове на врага
17
2
 
4
 
! Отговори
ДО 12 преди 3 години
Правиш ли разлика между ПРЕМИЕР и ПРЕЗИДЕНТ!!!..А наш Боко си е бил ,,под пагон",само че пожарникарски.А всички завършващи школата в Симеоново са били длъжни да са членове на БКП....Между впрочем всички ДОБРИ спортисти подлежащи на военна служба са били взимани в армейската школа на ЦСКА-,,АСШ Чавдар"най-законно! Така беше юнаци но вие няма как даси го представите истински!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
От 11 преди 3 години
До двамата, който не сте ми хареслаи мнението:Знаете, че съм прав!
15
4
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Чакай те и за затвора в Чехия ще пишат само да падне мутрата още го е страх от него
14
4
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Е, все още настоящият ни премиер е мут-ра, тъй че сме по-напред от чехите !!!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисирките като сте започнали за Чехия пишете и за пандиза в Панкрац има интересни нещица или шубето е гоУем страх.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да са агенти но народа на Чехия живее добре да сте видяли чех да ходи да бере мандарини в Испания или в някоя друга държава емигранти само българи и румънци и последните не се хващат туко така пазарят се
11
5
 
11
 
! Отговори
Буда преди 3 години
Епа нашия също е агент но си беше и 11 години министър-председател!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне румънците направиха шоуто като изправиха Чаушеску и Чаушесковица до стената и един взвод си изпразни калашниците в тях!Ченегтата тогава се поуплашиха и се разбягаха по света..кой каквото сварил на момента да открадне и туйто!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно ... защо са го оставили да стане президент тогава? Ах тази загрижена комисия! Сигурно е попаднала случайно на някакъв забутан документ в някакво шкафче, нищо че всичко бе дигитализирано пред 10-15 години.Запитване се защи сега. Защо не преди изборите? Защото на някой му е било удобно, а хората в тази комисия масово са мълчали, не от чувство за дълг към гражданите, а заради службите. Типично за морално банкрутиралите хора.
8
8
 
19
 
! Отговори
до пияница преди 3 години
"При нас е Фигуранта."При нас е агент Буда, гербаво мекотело.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикУ нас фенове на Орбан ме бяха ли Жоро Дантелата и началникът му Tиквата?Или греша?
6
9
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Така е. Във всички бивши соц страни начело са агенти на ДС и комунисти. Докато не измрат до крак всички, който са били живи по времето на съществуването на СССР, няма да има оправия в тези държави. Орбан също е комунист и човек на джуджето Убиец. И той от бивша соц държава.. При нас е Фигуранта. Май само румънците и поляците се справят най-добре с комунистическата проказа