Премиерът на Чехия Бабиш бил агент на комунистическите служби?

Той води дела срещу комисията по досиетата за клевета
13 апр 2021 08:40, Елка Василева
53
Премиерът на Чехия Бабиш бил агент на комунистическите служби?
Снимка: архив, БГНЕС

Ново доказателство засилва обвиненията срещу чешкия премиер Андрей Бабиш, че е сътрудничил на Държавна сигурност в Чехословакия, пише „Шпигел“. Изданието публикува факсимиле на картона за агентурната му регистрацията под името „Буреш“.

Бабиш от години категорично отрича да е сътрудничил на Държавна сигурност, но най-новата информация от комисията за досиетата в Братислава е красноречива. Върху регистрационния картон ясно се различава червен печат с надпис: „агент“, предаде БНР.

След публикуването на картона председателят на комисията Йергуш Сивош подчерта, че няма никакво съмнение, че това е оригинален документ, а отбелязаните дати и номера, както и лични данни напълно отговарят на номенклатурата на чехословашките служби. Срещу комисията за досиетата в Братислава Бабиш води няколко дела за клевета, защото според него документите са фалшиви.

Информацията идва в много неподходящ за Андрей Бабиш момент - броени месеци преди парламентарните избори наесен рейтингът на правителството му пада заради провала в борбата срещу пандемията и нестихващите обвинения в корупция. Бизнесменът-политик не успява категорично да отхвърли съмненията, че е изградил бизнесимперията си с финансовата помощ на бившите комунисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми какво да кажем за нашето Буда слънце ?????????????????
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП направи постановка на Борисов
43
0
 
2
 
! Отговори
До"До Анонимен преди 3 години
щом знаеш къде са ви опорните точки, значи:че дядо ти ги проектирал, баща ти строил,а ти сам си живял там в охолствои немой да идеш да плюеш по дядо си и татко си, че толко нескопосани опорни точки сте си строили.. . . а в Чехия, бирата им е бира и Шкодите са им Шкоди . . .до като у нас Ташачачева предала НикоПетковиския си дядо за да я приемат в РабФака.
42
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов спря КОТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ -цигари, наркотици,н и др.МНОГО ХОРА ГАЛСУВАХА ПРОТЕСТНО ЗА нинова,слав,мая
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Разликата е, че единия е истински.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не мисля, че този червен печат е по-лош от пълно чекмедже с евротака че щом нашия оцеля, и тоя няма за какво да се притеснява :)
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41Приятелю, НИКОГА НИКОЙ не забравя, че такива като теб говорят от името на кървавия убиец в Кремъл, тъй че всичко, което казваш, минава през сравнение с неговите действия.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Ти си същия като тези, от които се оплакваш.Даже използваш опорки наредени от ДС, за да го показваш.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
де и нашите команчни ДеСета да бяха като чешките и словашките.и бирата им бира; и Шкодите им Шкоди, и агентите им агенти!а у нас: тикви, пипони и кратуни.В Прага и Братислава едно създание като Цачулевая или пк онази виетнаската подцинкована пешеходка няма да видиш.а будерата по улицата могат да се видят ако Бимеретото барабар с Чернияоткачанов иде до Прага да се наливат с бираако тяхните агенти ги махат, то нашите чекмеджета в главите им да изпотрошиш
36
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До 1/37Аз не съм казал, че Борисов нищо не върши, напротив, мисля че е свършил повече от някои други. Казах, че това неговото не е отчетност, или по-точно, че е популистка отчетност.Отчетността се прави с прозрачни търгове, срокове за изпълнение, качествен контрол който също да показва какво установява и отговорност (ако някой не си върши работата). При Боцко тия неща липсват.И така.
35
3
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ами най лесно между обещание и изпълнение се разбира от стореното!Церовски -министърът на Симеон обеща и декларира че магистрала Струма ще е готова за Олимпиадата в Атина-2004та! Е ? Самият Симеон ,,договори " португалският консорциум за магистрала Тракия ! Е ? И в двата случая въпросът е :Какво се свърши и къде са парите?Това са само два случая.Днес /може да има кражби и присвоявания/но на мегдана е видно че яко се строи !Ботевград-Видин-гърми планината ,трудно е но истински път се прокарва!
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДО 29 1/32Аз не говоря конкретно за един политик, тъй че не знам защо толкова се палиш за Борисов.Ако трябва да кажа за него конкретно, той това, което показва е популистка отчетност. Никой реално не получава идея как се строи и за колко. Мога да ти кажа от личен опит, че има доста корупция при него, но това не е уникално само за него, в България хората по начало са си корумпета (не само политиците). Има и доста, които не са, но те са по-малко.
33
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До пияница мистикАз говоря за задаване на дневния ред на обществото.Между другото, и за това, за което говориш си има начини, но не сме стигнали до тях. Преди това трябва други неща. Например, да залегне в ИК, че избраните депутати са ДЛЪЖНИ да имат приемно време за избирателите си ВСЯКА СЕДМИЦА.Но това са малко непознати неща по нашите географски ширини.:)
32
1
 
7
 
! Отговори
Чич'тиВрущял преди 3 години
Нас от *** и власт от комунист се взима само с дране!И тоя трябва да мине под ножа,също като нашите комунисти,но народеца ни слаб.Мишки,които се крият по дупки.Цял живот ще страдаме,защото сте пасивни оли.гофрени.щ,които ядат комунистически и руски ***.
31
1
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ДО 25Да, чувале сми го това изявление. КАза, че Има толкова и толкова мaнгалестe, пенсионери и маргинали един вид, младите са избягали и накрая завърши: ВИЖДАТЕ С КАКЪВ МАТЕРИАЛ ТРЯБВА ДА РАБОТЯ !!! Никога не е казвал, както вие комунистите лъжете и то за нещо, дето го има в Тубата, че в БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ЛОШ МАТЕРИАЛ. Ето това сте вие комунистите. Мизерници и лъжци, ама ви се връзват само простите, това поне е добре. Другите знаем как се пускат клипчета и слушаме точно какво е казал
30
1
 
2
 
! Отговори
ДО 29 1 преди 3 години
Противоречиш си ! Когато ББ казва и ПОКАЗВА това което е сторил не е ли отчетност!Веднага скачат че било хвалба.Като имаш смислен въпрос към твоя избранник задай му въпрос публично но КОНКРЕТНО ,а не със тази бля-бля просто..тия която се шири във социалните мрежи за да проумеят и те подкрепят /или не /всички.Демокрацията е и обсъждане на проблемите ,а не само отрицание и сляпа омраза и обиди!!!
29
1
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 1И какво ми пречи, ако примерно стана аз политик, да ти дам някаква отчетност, която ще е писана от някой млад, надъхан и умен студент, амбициозен и искащ кариера в политиката и всичко написано вътре, да е тотална лъжа? Ако ти кажа, че сме дали 20 милиона за 10 километра магистрала, а съм направил 8 километра за 10 милиона и фирмата изпълнител ми е бутнала рушвет 1 милион, ти как ще разбереш? Е на ти отчетност :))) Хахахах. В БГ пич, няма такова нещо. Всеки сам се спасява
28
5
 
5
 
! Отговори
ДО 25 преди 3 години
За какво дело говориш бе юнак? Ако за всяка лъжа и клюка се води дело,то трябва всеки ден да се оборва поредната измислица !.Ами има го в Гугъл истинското изявление на ББ в Чикаго за материала и всеки може да го види и чуе. А я помисли как е бил в затвора ,ама е бил тук пред очите ни 30 години.Като малко дете ли е бил там?.....Вълкът не се влияе от мнението на овцете,момче!!!
27
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До пияница мистикНе четеш.Аз не искам нищо ОТ ДЪРЖАВАТА. Аз искам да има ОТЧЕТНОСТ на политиците към избирателите, а не избирателите да са само легитимация на властта, пък нататък каквото "тия горе" решат. Такова положение не е присъщо за мисленето на свободни индивиди, а на крепостни, които мислят, че нищо не зависи от тях.
26
3
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 26Остави ги бе, да се самонадъхват със собствените си измислици. Бойко казва: КАто дете любимата ми книга беше Винету. Комунистите си го перифразираха, че само една книга чел. Същата тъпотия и с лошия мат'рял. Тпй едно казва, те друго чуват, че и лъжат и втълпяват. За разни отключени чекмеджета, като има каса на 2 метра пък съвсем не искам да говоря. Мани, ами то и нямаше кой знае колко пари в него :))) Всичко им е фейк, лъжи и манипулация на комунистите. Толкова си могат де.