Мадрид може да затвори центровете за ваксини, няма дози

Има неясноти около доставките всяка седмица
17 апр 2021 09:50,
28
Мадрид може да затвори центровете за ваксини, няма дози
Снимка: БГНЕС

Автономният регион на Мадрид не изключва възможността да бъдат затворени големите ваксинационни центрове срещу Covid-19, като стадиона Уанда Метрополитано, и да продължи да ваксинира само в болниците и поликлиниките, ако не получи достатъчно ваксини. Това обяви регионалният премиер Изабел Диас Аюсо в интервю за телевизионния канал Телесинко.

Притесненията на Изабел Диас Аюсо са свързани с неяснотата около доставките на ваксини всяка седмица.

Преди 3 дни пристигнаха 146 000 дози от ваксината на "Джонсън и Джонсън", но централното правителство я задържа в складовете до окончателното решение на Американската и Европейската агенция по лекарствата относно безопасността ѝ.

В момента региона на Мадрид разполага само с 3000 дози "АстраЗенека", 29 000 дози Модерна и 100 000 дози "Пфайзер", което е крайно недостатъчно за масова ваксинация.

Властите бързат заради тревожните данни на нарастване на заболеваемостта. Кумулативната честота в Мадрид вече се е увеличила до 372 случая на 100 000 жители.

В болниците има 2524 пациенти, от които 508 са в реанимация. Процесът на ваксиниране продължава в цялата страна с различни темпове.

Вече има 3 328 000 души - или 7,2 % от населението, на които са им поставени и двете дози и повече от 9 милиона или 19% от населението, които са с една доза.

Въпреки това проблемите с "АстраЗенека" и забавянето на "Джонсън и Джонсън" на европейско ниво ще са пречка в кампанията по ваксиниране в Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
До бау преди 3 години
Ей ***, при 10% плосък данък кви големи ползи от твойте доходи е видяло обществото....нямаш си и представа колко боли когато ти удържат 40% за доход над 50К
7
1
 
0
 
! Отговори
до1 преди 3 години
Ами то с тази анти-ваксърска пропаганда която медиите раздухват за рейтинг няма скоро да се оправим. Объркват хората като дават трибуна на всякакви. И това така от началото на пандемията.
6
5
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ЛешаПомагам с високите данъци, които плащам. Помисли си защо :D Прав си ... нормално е да не си особено образован и да работиш неквалифициран труд. Това е България :(
5
5
 
5
 
! Отговори
Леша преди 3 години
До БауТи като не си наивен, какво си помогнал на икономиката? Пропагандата от "офисите на лъжата" спонсорирани от сорос не вдига икономиката.Боцкай се яко и не ни мисли нас нормалните.
4
6
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До ЛешаТакива като теб пречат на държавата да си оправи икономиката. Вярва на всички скандални клипчета ... Наивен човек.
3
7
 
8
 
! Отговори
Леша преди 3 години
До 1Ваксинирай се ве! Кой те спира ве? Нали ще си защитен, какво скимтиш?
2
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДИЗАСТРА СЪСИРЕКА И ТОКСИК И ТОКСИК :D --------------------ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ГОЛЯМА ТЕЖЕСТ ОСОБЕНО В ИСПАНИЯ!!! ДОРИ В КОМЕДИЯТА : НОВИТЕ СЪСЕДИ - ИЗТЪКНАХА НА НЯКОЛКО ПЪТИ, ЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ ИМ СА МНОГО И ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ НЕЩО!---------АЗ НЕ БИХ ЛИКВИДИРАЛ ПЕНСИОНЕРИТЕ САМО ,ЗАЩОТО СА ФИНАНСОВА ТЕЖЕСТ НО ПОВЕЧЕТО ПОЛИТИЦИ СА БЕЗСКРУПУЛНИ!
1
7
 
10
 
! Отговори
Голяма преди 3 години
вълна-там ваксинират по 450 хиляди на ден, а тук??? Според WORLDOMETERS.INFO смъртността в Испания е 0.6 на 100 хиляди, а в Пакистан-пардон България е 24 души на 100 хиляди, съответно 151 болни на 100 хиляди в Испания, срещу 700 на 100 хиляди в България-и едно уточнение в Испания от септември миналата година всичко работи, училищата, магази, ресторанти не са били затваряни за разлика от Бибитколандия!!! Изводите остявам на просветлените българи, които разбират от всичко!!