Ще се стигне ли до сблъсъци в ЕП заради зеления сертификат?

Има сериозни разногласия относно предимствата на документа
29 апр 2021 08:00, Ния Христова
38
Ще се стигне ли до сблъсъци в ЕП заради зеления сертификат?
Снимка: Pixabay
Преговорите за бъдещия европейски зелен сертификат, който ще сертифицира дали носителят му е ваксиниран, има антитела от предишна инфекция или скоро е дал отрицателен PCR, предвещава сблъсък и разногласия между Европейския парламент и правителствата на Общността. 
 
Двете страни имат коренно различни позиции относно предимствата, които трябва да даде този документ, съобщава агенция EFE.
 
Тези несъответствия бяха обсъждани в дебат в Европейския парламент, преди евродепутатите да определят позицията си за преговори по документа. Очаква се да започнат разговори със страните следващата седмица, с намерението сертификатът да заработи до края на юни.
 
Европейската комисия иска до юни еднният докумет да започне да се прилага в рамките на съюза, за да подпомогне туризма. По време на дебатите в Европейския парламент, комисарят по правосъдието призова евродепутатите да не бавят приемането на удостоверението.

За по-бързото въвеждане на документа настояват южните страни-членки, които са силно зависими от туризма. Докато чакат общо решение обаче, някои от тях разработиха свой модел на сертификат. Според Брюксел това може да доведе до хаос.

"Рискуваме да имаме различни документи, които не могат да бъдат разчетени и проверени в различните държави-членки. Рискуваме и разпространението на фалшиви документи, а заедно с това и разпространението на вируса", посочи еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс.

Еврокомисията иска всички страни-членки да прилагат един вид сертификат, който да се издава по  три критерия - ваксинация, отрицателен тест или преболедуване. Документът ще има обща структура на данните и механизъм за кодиране, включително QR код. По този начин ще се гарантира, че ще може да бъде верифицирани навсякъде в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До АзРедукция на излишните! 7 милиарда на Земята явно са им много за контролиране, изхранване, обличане...! Елита е сметнал, че при това механизиране, роботизиране, дигитализиране .... няма нужда от работници, както досега! Има теории за робството и защо е изчезнало в по-ново време! Въпросите с главно В е : Кой ще определи кои са излишните!? Кои ще определи кои са необходимите?! Има и други интересни въпроси с интересни отговори!
22
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Когато няма да изискват подписана декларация за информирано съгласие - съм готов! Дотогава :"Прощавай Марче - ний сме разделени"! За да го направят ще трябва и промяна в конституциите на всички държави в ЕС!
21
1
 
24
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До анонимен :"А до какво води това постоянно сръчкване на имунната система...." Води до цитокинова буря, агресивни автоимунни заболявания, които ти виждат сметката много бързо. А, целта, каква е?
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При наличие на вакдини а ла мен гел е и дървени командни мозъци сблъсъците са неизбежни навсякъде.
19
2
 
22
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
То това е целта - ваксинирани с/у неваксинирани, богати с/у бедни, бели с/у черни и т.н. само и само еврейските кланове (Рокфелерови и Ротшилдови) да отклоняват погледа от себе си, и делата си...
18
2
 
22
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До Дискриминация : Вече не е модерно да си напълно здрав !
17
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До анонимен 18Означава също 0/НУЛА/ продажби!
16
4
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До ДимоНикой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец! То и от ваксините пак толкова! Или лъжат?! Това за неразбалите означава "боц" на всеки 6-8-12 месеца и ръчкане на съпротивителните сили на тялото ни, защото не поддържа в постоянна бойна готовност антитела за всеки какъвто и да е вирус - грипни, парагрипни, рино-..., коронавируси също! А до какво води това постоянно сръчкване на имунната система уважаемите производители няма да кажат, защото би било сепуку/демек ХАРАКИРИ/!
15
17
 
2
 
! Отговори
Димо преди 2 години
До Анонимен"Производителите на ваксини не обещават да не се заразите след ваксиниране."Пич, ти как си представяш че работи която да е ваксина срещу която и да е болест??Създава силово поле около теб и вируса не може да стигне до теб?Или подготвя имунната ти система да се справи с такъв вирус когато влезне в организма ти?Айде малко мислете с тези глави, вместо да повтаряте глупости!
14
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нямa дa имa крaй! Aкo нe e кoрoнaвируca щe e нeщo другo! Цeлтa e тoтaлeн кoнтрoл нa чoвeцитe! Oт cмaртфoнa мoгaт дa ти знaят кръвнo, пулc, нacтрoeния дoри! Ще е интересно как правят контрол на населението, ако в eдин дeн всички си зае+Б+ем cмaртфоните на жълтите павета! Ще имат една камара електронни шпиони с падащи батерии и близко до нула население за контрол! Щото има и пристрастени към фейсване, туитване...!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленитежщ сертификати - рецепта с гаранция за светло бъдеще без ес.
12
1
 
4
 
! Отговори
копи-пасте преди 2 години
Да довърша: - ще плащат държавите от данъците на народонаселението зa "кoрoнни" зaceгa! Зa пo-нaтaтък щe видим!+ Нa мяcтoтo нa + вceки кoмeнтaтoр мoжe дa пocтaви прoизвoдитeл нa вaкcинa и мяcтo нa мутирaнe!
11
1
 
32
 
! Отговори
ss преди 2 години
Оруел ряпа да яде.... от това което са замислили, представете си да ви бяха казали че са необходими тези паспорти преди да го има вируса, дали си ваксиниран за болести и др неща и от какво си бил болен, кой щеше да иска такова нещо - никой. Създадоха проблем излезе решение на проблема ваксината и хоп паспорти който няма няма мърда, който има и майчиното мляко ще му пише вътре....конспирациите бледнеят пред реалността...
10
1
 
16
 
! Отговори
копи-пасте преди 2 години
Каквото и да си пишем тук за ваксините - и "коронните" ваксини са за пари, тъй както са противогрипните! С противогрипните не ни зарибиха да се ваксинираме всяка есен-зима масово! Сега ще искат да има сегрегация на база "ваксиниран-неваксиниран" за коронавирус, ама май и коронавируса бил мутирал като грипните вируcи и мутанта от ++++ ваксината нa ++++ май не го "хващала"- няма проблем бустер/демек подсилвач подкарвач/за старата или пък нова ваксина ще ви направим! И ни намериха цаката : след като народонаселението не щe дa дава пари за грипни ваксини - ще плащат държавите от данъците на народо
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За оцелелите ваксинирани гаранцията е, че страничните ефекти мяма да ги подминат и че гарантирано са заразоносители за неопределен брой месеци след вакса.
8
2
 
15
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 години
За няма и 40 лева получаваш документ за ПЦР + или - ! Какъвто си го поръчаш! И със сертификатите ще е същото! Само дават хляб на фалшификаторите! Целта изобщо не е здравето, а контрола! Те още отдавна си знаят, че ПЦР тестовете имат някаква сигурност до 70%! Остават около 30% фалшиво /+/ или /-/! Също и въпроса с бързите тестове за антитела - доколко хващат само и единствено на КОВИД-короната антителата!? Имаше и някакво изгъбаркване с папая и коза в Танзания преди време! Имаше и скандал с ПЦР тестовете в Швеция, но кой им обръща внимание в голямата вълна на корона-психотерора!?
7
3
 
35
 
! Отговори
Дискриминация преди 2 години
Чиста дискриминация! Вече разделяме хората на преболедували и ваксинирани, ами останалите хора, които са напълно здрави...
6
9
 
4
 
! Отговори
темата на нова преди 2 години
Нищо няма да фалшифицираш,не разбираш от блокчеин,те са го мислили мислили,един телефон може да предвиди какво си мислиш,и да ти покаже раклама за която си си помислил,всичко което четеш и пишеш го предаваш на гугъл,всяка мисъл.Ясно им е кои какво мисли,така че си зависим,а и няма значение дали си го карал дали имаш ваксина и.т.н.Сертификат ще има за всички,как ще заличат националността.Със сертификат и регисрация в брюксел.до година.Ще важи само Сертификата като Идентификация,честито ни
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще е лична позиция на евродепутат или ще като на представител на страната, че не знам някои от нашите да са ни питали
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това беше целта от самото начало н всичките тия измишльотини. Да се ограничи правото на човек, който по здравословни причини не може да бъде ваксиниран. Прав си е Мангъров-медицински фашизъм.