В деня на труда: Протести в цяла Европа

Хората излязоха на демонстрации въпреки пандемията
1 май 2021 23:00, Нели Христова
44
В деня на труда: Протести в цяла Европа
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора се включиха днес в традиционни демонстрации за Първи май във Франция, предаде Ройтерс. Протестиращите се събраха въпреки ограниченията заради коронавируса. Те настояха за социална и икономическа справедливост и изразиха съпротивата си срещу правителствените планове за промяна на помощите за безработица. Близо 300 демонстрации бяха организирани в Париж и други градове, включително Лион, Нант, Лил и Тулуза.

Повечето протести бяха мирни. В Лион обаче полицията разпръсна група от около 200 човека, които хвърляха пиротехнически средства, заявиха властите. В Париж, където бяха разположени 5000 полицаи, бяха арестувани 17 души. Облечени в черни дрехи демонстранти с качулки влязоха в сблъсъци с органите на реда или хвърляха камъни и кофи за боклук. Полицията каза, че е попречила на анархисти да се групират.

В германските градове бяха разположени хиляди полицаи, които са в готовност преди очакваните по-късно днес демонстрации в цялата страна по случай Първи май, предаде ДПА. Масови акции ще проведат както крайнолеви, така и крайнодесни. Общият брой на митингите и шествията ще е около 20. Над 5000 полицаи ще са по улиците на Берлин, където миналата година митингите на този ден бяха съпроводени с насилие, особено след смрачаване.

Турската полиция разпръсна със сила демонстранти, които се опитаха да отбележат Първи май на централния площад Таксим в Истанбул. Съобщава се за над 200 арестувани и десетки ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
17
 
! Отговори
P. преди 2 години
Разберете, че в къщи и стените помагат! Където и да отидем, ние имаме Източноевропейски акцент (другите емигранти имат друг акцент) и за съжаление, до 14 годишна възраст мускулите на говорния апарат са оформени, нищо не може да се промени, спомнете си една личност, бивш г-р, имаше частен учител за произношение. Mисълта ми беше, когато твоето произношение има тази спесифика, незнаещи дори и една дума в който и да е втори език, те считат за нещо по-долу от тях. Жалко за хубавото ни и безплатно обр
13
1
 
20
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
"Macron degage" означава Макрон Оставка...
12
1
 
8
 
! Отговори
P. преди 2 години
До P.Да де, ама тези работи не ги пише по смартфоните, трябва да се прочете някоя книжка или да си го преживял (ти и/или твоите родители). И сега гордо ги наричат селяни!
11
1
 
7
 
! Отговори
P. преди 2 години
5 декара и пращаш собствениците на аграрна земя да работят за жълти стотинки и да създават блага за бившите голтаци, превърнали се в панелни плъхове, цоцайки евтина храна, разни услуги за гражданеещите се и за техните деца.
10
3
 
6
 
! Отговори
P. преди 2 години
Как беше при Ал. Стамболийски - забрана за притежаване на земя над 300 декара! Е да, ама тези ги убиват...
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9Ще се крие в землянка като нацист.----------Злетак, нацистите владеят САЩ и в момента се връщат в Европа. Всички джендърски правителства ще бъдат срутени. Само ретардите вярват, че WW2 е приключила.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е паниран кашкавал. вие да не сте скочили и на някоя ферма за кокошки носачки. следващия път остаете шашкавала ми набарайти халумито. на огън в землянката че заспи. идеално е за мизе на ваксинките на пфайзър. *** да не се дупчити, като шотчета. нападнете някоя болница и си земете няколко стотин литра да имате.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не го лигализират този празник и да се приключи!-:))) И без това го празнуват!-:)))
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън обеща на американците да ги направи комунисти.Вдига данъците на богатите американски Андрешковци, които не искат да плащат данъци.Андрешкото Тръмп ще му отнемат половината пари, ако се хвали колко е богат. Ще се крие в землянка като нацист.
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрана за милиардерите ,национализация на всичко !
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗНАЕМОк, сега видях, че за Брюксел все пак има нещо. Но за Лондон - нищо? Кофти.
3
1
 
39
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 2 години
За колосалните протести в Лондон не писахте. За огромните протести в Брюксел- нито дума. Жалки сте, Нелка. И бъдещето на своите деца продавате за стотинки. Но ние знаем. Дори да се правите, че няма нищо.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко разбирам, само едно не мога да асимилирам " хвърляха кофи за б ....ок у к". Какви са тези кофи? Как ги хвърлят?
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и в България