Еврокомисията привика посланика на Русия Владимир Чижов

Ще се обсъждат контрасанкциите срещу ЕС
62
Еврокомисията привика посланика на Русия Владимир Чижов
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия привика посланика на в ЕС Владимир Чижов да се срещне с генералния секретар на Европейската служба за външна дейност във връзка с въвеждането от Русия на контрасанкции срещу европейски служители.

Това съобщи на бирифинг говорителят на външнополитическата служба на ЕК Петер Стано.

"Да, по отношение на руските санкции, ние поканихме постоянния представител на Русия, който ще се срещне с генералния секретар на Европейската служба за външна дейност днес следобед," каза той.

Стана известно, че външните министри на страните от ЕС ще обсъдят на предстоящото заседание на Съвета на ЕС на 10 май действията на Русия, включително контрасанкции срещу граждани на ЕС и служители на ЕС.

"Европейският съюз винаги предпочита да намери общ отговор, този въпрос ще бъде обсъден на предстоящото заседание на Съвета по външни работи на ЕС следващия понеделник," каза той.

Тази тема ще бъде обсъдена и на срещата на върха на ЕС на 25 май./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намуаа ли им го Руснаците. С контрамерките им еаа макята на триполовите. Руснаците си имат всичко. Ако им спрът и газта триполовите ще отидат в каменната ера. Защото играят по гайдата на оня падащият по стълбите некро.лог. Ако съм на Путин ще скъсам всички дипломатически отношения ще им спра и газта само за месец да ги видя къв ще го дъвчат.Само за месец без газ през зимата и ще из.*** като кучета. Докато докарат втечненият газ от кравария половината ще са излетели през комина.
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Значи Франция и Англия финансирали Хитлер, за да срине половин Франция"Не, не значи. Хитлер не е сривал никаква Франция и не е водил война срещу Франция. Французите са пострещали немските войници с цветя, а за френските момичета е било гордост, да се похвалят с немски приятел. Това историците го наричат "блиц крийг", а не война. Докато в същото време германците палеха цели маселени места в Русия, избиваха населението до крак от старец до пеленаче а жените изнасилваха преди да ги обесят..
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега се чудя,кой е учител по наглост - (ф)ЕС,или Тиквун?!Егати мръсната робовладелска империя,която ние,оФФчото стадо се самонапъхахме!Тези наглеци, могат да вият срещу Русия и налагат санкции,а когато Тя им отвърне, почват да пищят точно,както Тиквуняков реве та се къса сега,когато се задава изхвърлянето му от властта!И в тая сговняна и разкапваща се империя за пореден път се напъхахме,за да изживеем поредната национална катастрофа - и както върви,последната,след която няма да има и следа
19
3
 
18
 
! Отговори
komitata преди 2 години
ЕС си мисли че Русия е Черна Гора но с е е объркала отново ,спирането на само няколко основни суровини /без петрола/ще блокира икономиката им фатално .Проваленита либерална демокрация ги кара да търсят отклоняване н а вниманието н а общественоста но края е близко и тов а се вижада в Германия където коалицията на Меркел вече е втора политическа сила
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30, оказва се, че руските контрасанкции са отговор на европейски санкции, въведени от ЕС на 22 март срещу Русия. Генералният секретар на Европейската служба за външна дейност ще пита посланика на РФ в ЕС Владимир Чижов "Нас за какво ни санкционирате? Ние европейците се смятаме за непогрешими, цивилизовани и изключителни".
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишейки "привика посланика на в ЕС Владимир Чижов във връзка с въвеждането от Русия на контрасанкции срещу европейски служители" би трябвало да поясните за какви контрасанкции става дума.Добре, че успяхме да уточним.На 30 април, МИД РФ публикува списък на граждани на страни - членки на Еесовската Зона, на които бе ограничено влизането на територията на Русия. В този списък от 8 души влизат председателят на Европарламента Давид Сассоли и еврокомисарят по вопросите на транспарентността.
16
3
 
15
 
! Отговори
Фашес преди 2 години
Значи те могат а Русия не можеФашисти+Нацисте = ЕС
15
4
 
11
 
! Отговори
ЕС преди 2 години
Фашисти!
14
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРуснаците никога не са твърдяли, че са освободили Европа от Хитлер. В руската история се говори за Германия, а не за Хитлер. А Германия беше финансирана от САЩ и Англия и Франция. Да твърдиш, че Русия е спасила Европа от фашизма и Хитлер, все едно да твърдиш, че някой спасил майката от детето си, като унищожи детето! Европа роди фашизма и сама си го отгледа и укрепи именно за да унищожи Русия.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото е че и двете страни имат Нобелова Награда за МИР ? Боли ме зъб та куцам
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е бедна изостанала страна без канализация и с оскъдица от кадри в разузнаването и за това използва двама едни и същи агенти и методи за да отровят Скрипал в Солзбъри, да хакнат изборите в САЩ, да отровят търговеца на оръжие Гебрев в София, за да подпалят склада в Чехия и масовите палежи в България. Агентите са известни поименно, както са известни отделите в които служат.
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз знам за какво ще си говорят ? - За форхенд и слайс бекхенд или за втората световна война . - Ама ние победихме. Освободихме ви от Хитлер ? - Нещо нямам културата в движенията ?
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Студената война никога не е свършвала. И Западът вече губи, няма шанс.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е непредсказуем. Той нареди превземането на Крим, въпреки препоръките на съветниците си. Това беше неочакван ход и подейства като магия. Също така, той помля Грузия, след като през 2008 г. Саакашвили превзе Южна Осетия. Това също беше изненадващ ход, който беше по-успешен, отколкото изобщо някой е очаквал. Ако украинците се опитат да си върнат Донбас, руската армия ще ги удари тежко и ще продължи към Киев. Присъствието на натовски войски няма да откаже Путин.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жозеп Борел започнаха открито да изискват Сърбия да наложи санкции на Русия, намеквайки, че това е единственият начин сърбите да станат част от ЕС. Защо Европейският съюз премина към открито изнудване, от което преди се свенеше?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много Старо ! Почти като Григор Димитров
6
5
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Грешка в преводО... Привикахме... Поканихме... Най-ми билО молихме... :))
5
3
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Какви са тия 22 държави на Русия?
4
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това ли е? Тия диваци като им взеха от пазара на оръжия наши фирми и пращат хора да ни взривяват складовете и да тровят хора. Който се е хванал с руснаци не е прокопсал.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези думи като "привика" може да ги ползвате само ако привикваш разни клошари и престъпници...