Платноходка под БГ флаг с мигранти заловена край Бари

Тя е отплавала от турско или гръцко пристанище
4 май 2021 08:38, Елка Василева
11
Платноходка под БГ флаг с мигранти заловена край Бари
Снимка: архив, БГНЕС

Служители на Финансовата гвардия на Италия прехванаха и задържаха в териториалните води на страната платноходка с 35 мигранти на борда, плаваща под български флаг.

Плавателният съд е бил засечен на 10 км в морето източно от намиращия се северно от Бари курортен град Виесте, пише „Монитор“. Според непотвърдени сведения платноходката била подала сигнал за бедствие поради силно вълнение,  след като  била засечена от радарите на бреговата охрана. Два нейни катера след това конвоирали плавателния съд с развято българско знаме до пристанището на Виесте, където той стига безпрепятствено.

На неголямата лодка са били натоварени 35 мигранти, девет от които са жени, а 15 деца. Всички те са афганистанци, като са настанени живи и здрави в нарочен приемателен център.

Според разказите на някои от мигрантите те били натоварени в малко турско пристанище и плавали до Италия три дни. Ако се вярва на някои други информации, може би афганистанците да са били качени и в гръцко пристанище на Адриатическо море.

Екипажът на платноходката се състои от двама украинци на 35 и 41 години, които вече са вписани в регистрите за последствени с обвинението трафик на хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
решили да изкарат някой лев, криза е...
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от спонсорите на герб
5
3
 
11
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ГЛЕДАЙТЕ сега бума на мигранти от Турция у нас.Нема правителства, нема закони, нема охрани..СЕГА Е ВРЕМЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ПАРИ ОТ ТРАФИК НА ХОРА....ЗА 2-МЕСЕЦА ШЕ НАПЪЛНИМЕ БЪЛГАРИЯ!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво като са под български флаг? Българи няма на платноходката. Нека да намерят собственика!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайнов !
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Каракачанов?!!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Екипажът на платноходката се състои от двама украинци на 35 и 41 години, които вече са вписани в регистрите за последствени с обвинението трафик на хора."Сега ги впишете още веднъж и по живо по здраво!