Бунтовничка срещу локдауна печели регионалния вот в Мадрид

Аюсо остави отворени баровете и магазините въпреки COVID
5 май 2021 12:35, Елка Василева
19
Бунтовничка срещу локдауна печели регионалния вот в Мадрид
Снимка: БГНЕС

Консервативният лидер на испанската автономна област Мадрид Исабел Диас Аюсо печели регионалните избори, показват частичните резултати. Аюсо стана известна с това, че месеци наред се противопоставяше на лявото централно правителство и остави отворени баровете и магазините въпреки пандемията от COVID-19, предаде Ройтерс.

При преброени над 50% от гласовете данните сочат, че десните удвояват местата си в местния парламент в сравнение с вота от 2019 година. Партията получава 64 от общо 136 места. Опонентите им от Социалистическата партия на Педро Санчес имат едва 25 места, което означава загуба на 12 представители в сравнение с предишното гласуване.

Лидерът на Народната партия Пабло Касадо нарече Аюсо "лидерът, който Мадрид заслужава". Тя е един от основните критици на правителството на Педро Санчес и на политиката му по отношение на пандемията и получи широка подкрепа заради противопоставянето си на налагането на по-строги ограничения в столичния район, посочва Франс прес.

Междувременно лидерът на "Подемос" Пабло Иглесиас обяви, че се оттегля от политиката след слабото представяне на партията му на вота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Аз не съм чул досега, някой хем да управлява зле, хем буквално да помете на честно и демократично направените избори своите опоненти ! От този факт всеки разумно-мислещ може да си направи извода ! Сняг-мяг, резултатите са налице, това е !
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корона пландемията тепърва ще вземе много корумпирани управления за жертва!Хората които останаха верни на обещанията си и отказаха подаянията на СЗО и ООН ще управляват, останалите ще ходят на трибунал за престъпления срещу човечеството!!!
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колкото до снега 1) снегът не беше много 2) Испания има планински региони, в които има снегорини и много добре знаят как се чисти сняг 3) Мадрид не е по-голям от Ню Йорк 4) Ако се бяха мобилизирали, можеше да се изчисти снега след 2-3 дена, поне по-големите улици и магистрали. Така че поне линейките да имат достъп до спешни случаи. Давате ли си сметка какви глупости говорите? Снегът не беше толкова много, ледът беше неприятен, но можеше да се справят много по-добре. Това беше цирк.
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, сигурно се радвате и на идеите й да приватизира здравеопазването в Мадрид. Лично присъствах на един от протестите пред една болница. Много сте ми интересни. Живеете там, ползвате всички блага и при първа възможност започвате да зяете срещу емигрантите и социалните придобивки. И да защитавате кметицата откачалка, която буквално се държи като излязла от лудница. Ама то какво се изненадвам, същите гласуват и тук за ГЕРБ.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееех БСП БСП И В МАДРИД ЛЕВИЦАТА ГУБИ. СА ОТДЕК 6 148 180 МИЛИОНА па и сто четирсе и осем хиляди 180 лева ОТДЕКА.
14
1
 
4
 
! Отговори
До 11/12 преди 2 години
При това Мадрид е не само много голям, но и много разпръснат град, в който разстоянията са много големи - десетки километри между отделните квартали, а не всичко сбито на едно място като Барселона например. И това в разгара на корона-кризата ! Е хайде да бъдем повече реалисти, а не комунисти-утописти, вечно злословещи срещу неща, които самите те не могат да правят по-добре !
13
1
 
4
 
! Отговори
До 11/12 преди 2 години
Това е Мадрид, където никой не е подготвен за такова нещо, а не България или Финландия ! Направи сравнение с Атина или Барселона например, дали там биха се справили по-добре ! А относно задкулисната пропаганда срещу Аюсо, в последно време тя дори не беше задкулисна, а съвсем явна, особено по 1-ви и 6-ти канал ! Но както казах, явно избирателите там не са толкова прости, колкото се опитваш да ги изкараш - фактите говорят най--добре !
12
1
 
1
 
! Отговори
@10 преди 2 години
Такъв сняг? Ти извинявай българин ли си? Живял ли си в България? Знаеш ли какъв сняг пада и е падал тук? Или в Германия или в Швеция или в Италия или във Франция? Или в САЩ? Такъв сняг? Ще се гръмна. Снегът стана такъв, защото никой не си направи труда да го изчисти. Въпреки че е имало предупреждения, имаше статии за това как метереолозите са ги предупредили, и те са оставили всичко в тотален хаос. Нарочно. Падналите дървета нямат нищо общо с блокираното летище и неизчистените улици.
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква задкулисна пропаганда, нали половината ми семейство беше в Мадрид или се опитваше да стигне до Мадрид, когато 15см сняг доведоха до пълна блокада. Луди са хората, които не могат да свържат двете неща. Да отрежеш град като Мадрид от света за 2 седмици е за разстрел. Колко хора са умрели заради неизчистените улици? Животът не е само барове и ресторанти. Когато човек започне да си проектира седесарското мислене, върху държава, която няма нищо общо с България, няма как да му обясниш.
10
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Слепците са такива като теб, които сляпо вярват на медийната пропаганда, задкулисно водена срещу Аюсо от лявото правителство, но кой крив - кой прав, вече излезе наяве !
9
1
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
С такъв сняг, какъвто падна там - с толкова повалени дървета и стълбове, мислиш ли, че някой друг би се справил по-добре ?! При това в разгара на ковид-пандемията ?? Как си го представяш ти - просто да се махне с магическа пръчица, и.... готово - така ли ? Не, истината е, че слепците са такива като теб, а избирателите там изобщо не са толкова прости ! Относно затварянето на квартали (вместо цели градове и области, като на други места), тази тактика също се оказа правилна !
8
1
 
11
 
! Отговори
Само че преди 2 години
Не е просто някаква ''бунтовничка срещу локдауна'', а настоящата кметица на Мадрид, която наложи свой добре еквилибриран модел, и се справи много по-добре от управляващата държавата крайно-лява коалиция, и въпреки всичките спънки и нечисти атаки от тяхна страна ! На тези избори тя събра повече гласове, отколкото трите леви партии взети заедно - избирателите знаят защо !
7
0
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Тук само псевдо-бунтовниците печелят.
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся, при положение, че същата гениална президентка, остави цял Мадрид блокиран за 2 седмици заради снежната буря, включително затворено летище, пътища, всичко, определено това е лидерът, който Мадрид заслужава. Съжалявам, че хората са толкова слепи. Да не говорим брилятната идея да затваряш квартали за вируса, предимно на бедните (разбира се), така че хората да могат само да ходят на работа и до магазина. Като роби. Толкова беше хубаво. Браво на Аюсо. П.С. Освен всичко, е пълна откачалка.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
4
2
 
25
 
! Отговори
браво преди 2 години
в ЦЯЛ СВЯТ ще стане така! Адолф Меркел и другите подобни са за съд!
3
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ама обновете си инфото, още снощи излязоха 100% от резултатите
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, свободен човек!Не роб като бау!
1
36
 
3
 
! Отговори
Бау преди 2 години
глупава млада жена.