Остава в сила влизането ни в Германия с отрицателен PCR

Електронната регистрация и карантината остават до 12 май
10
Остава в сила влизането ни в Германия с отрицателен PCR
Снимка: БГНЕС

Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от България в Германия продължава да бъде в сила до 12 май 2021 г. включително, въпреки че от 2 май 2021 г. Германия намали нивото на риск по отношение на България от държава с висока честота на заразяване на рискова държава, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Берлин до 12 май включително продължава да важи сегашният режим за влизане в Германия. Освен предоставянето на отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 48 часа, е необходима регистрация в електронната система - www.einreiseanmeldung.de. Задължителна е и 10-дневна карантина, като в зависимост от режима на отделните федерални провинции са възможни различни специфики.

До 12 май 2021 г. като цяло е валидно изискването пътуващите с въздушен транспорт към Германия задължително да представят негативен тест преди качване в самолета.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон:​+49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15 и e-mail: Consulate.Munchen@mfa.bg


10
Още по темата: Германиякарантина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в пср -а има нишки кухи влакна поликапролактон които се забиват в лигавицата на носа и изливат съдържанието си от хидрогел!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
Аз бих забранил влизането на такива като вас, с отрицателен тест за интелигентност.Но никой не ме пита мен, за съжаление :(
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Yyyyy нацитааааа!
7
0
 
1
 
! Отговори
Асен преди 1 месец
До 123Напротив, точно във Варна навсякъде си пише всичко, даже реално правят на немска фирма от Йена тестовете, които са първите тестоте в списъка с признати в сайта на немското здравно министерство.
6
1
 
6
 
! Отговори
Eдин от Германия преди 1 месец
Снимката въобще не отговаря на съдържанието на статията, само дето е от Германия, но се отнася за забраната от вчера на исламистката организация Ansaar International.За такава груба грешка трябва да се търси отговорност от автора на статията. Аз не съм нито журналист, нито кореспондент, но съм сигурен, че по-точно ще информирам читателите.
5
1
 
5
 
! Отговори
Един от Германия преди 1 месец
В сайта на РКИ rki.de пише, че БЪРЗ АНТИГЕНЕН ТЕСТ е достатъчен, освен това карантината се преустановява, ако на 5-тия ден след престигането си направете антигенен тест в Германия и той е негативен. Признават се всички видове Антигенни тестове, направени в страните на ЕС.
4
3
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Объркал си се. Във Варна няма нито една лаборатория, която да пише какъв е антигенния тест и дали изпълнява немските изизсквания... да не са луди да се минат с 20-30 лв, вместо със стотина!
3
2
 
8
 
! Отговори
Киро преди 1 месец
Стъга лъгахте, не е нужно да е ПСР, антигенен тест е доататъчен ако изпълва изискванията, а всички лабораторни тестове в БГ изпълват изискването. Отделно карантина има в някои случаи, в доста няма.
2
7
 
6
 
! Отговори
z-rock преди 1 месец
Хитлер ако беше жив, сега щехме да пишеме на немски и щяхма да сме провинция на Германия с излаз на три морета!!
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хитлер ако беше жив щеше да се гордее с Меркел.