Борисов: Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес

Премиерът говори на Социалната среща на върха в Порто
7 май 2021 23:05, Петя Славова
145
Борисов:  Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес
Снимка: БГНЕС

"Държавите трябва да инвестират в дигиталните инструменти, в модернизация на учебния процес и в обучение на самите учители. Защото отмина времето, когато щом завършиш висше образование или защитиш специалност, с това да приключва обучението." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие онлайн в Срещата на върха по социални въпроси на ЕС в Порто.

В тази връзка премиерът Борисов изтъкна, че България подкрепя начертаната в Плана за действие за Европейския стълб на социалните права цел, според която до 2030 г. най-малко 60% от всички възрастни лица следва да участват в обучение всяка година.

Пред участниците във форума министър-председателят Борисов акцентира върху необходимостта в следващите години да се достигне високо ниво на дигитализация, което може да се реализира със залагането на този важен приоритет в програмата на правителствата на държавите членки.

Борисов посочи изключително важната роля на информационните технологии в съвременния живот и добави, че един от суперкомпютрите на Европа се намира в България, построен е и е готов за експлоатация.

В рамките на изказването си премиерът отбеляза, че българското правителство в последните години инвестира изключително много в образователните система и инфраструктура, постигна двойно увеличение на учителските възнаграждения и бе положена основата за успешно онлайн обучение във всички класове. „Така че съм оптимист, тъй като хората бързо разбраха, че трябва през целия си живот да се обучават, за да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда“, добави министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Бойко БорисовесПорто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати популиста! 12 години не се сети че има образование да развива. Само на поповете раздаваше щедро от парите ни. И се сетил предизборно кое е важно! Хайде къш, крадлив айдук!
83
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДАНС ,абе вие психиятри нямате ли ? Този индивид спешно принудително трябва да се лекува
82
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно е либе за китка ! Като виждаме ти колко си образован ....
81
0
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 2 години
Той не знае какво е модернизация, не знае какво е учебен процес. И до двете не се е докосвал никога, но това не е пречка да говори заучени фрази. Това е една от причините за провалената държава на Борисов - няколко мандата си пее заучени фрази, без да разбира какво прави. И имаше интереси само за едно - да си прекарва приятно времето, да се разхожда с ,,жипката" - човека толкова си можеше. За него върха е, че е успял да стане шофьор, това е максимума му!
80
0
 
23
 
! Отговори
Алтав гербер преди 2 години
Образованието в България започва и свършва с Винету
79
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес е събота и по стара традиция Боко би трябвало да е някъде с джипката "на инспекция" Чакаме да видим къде ще иде за последно... Или пък са му подарили пак някоя плеймейтка да олаби напрежението...
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#БайСтаврЧакада цъкат минуси троловете.
77
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
По принцип няма лошо, но в планово обучение на матряла може и да има.
76
0
 
17
 
! Отговори
Буци е новия Паисий преди 2 години
Ние учебен процес нямаме от 40г . Цялата система е бъркоч от нафталин и слаби преподаватели. Неизкарва никакъв продукт, а има големи вложения. Но няма проблеми всички родители продължавайте да мълчи те и да врякате, колко важно било под игото и 100 глупости , къде се учат. После децата ви,ще берат ягоди и ще бягат по света. Защото нестават за нищо :))
75
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го ли махнаха тоя вече?
74
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци,ти ли утрепа мутрите от прехода ??? Ти ами ,кой друг .Сега от страх се прави на Ентелигентен.
73
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко ,кажи на държавите , че министрите не са длъжни да се явяват н Парламента , че властимащите не са длъжни да дават отчет за похарчените пари, че премиера Лично помага на частни фирми - да видят държавите ние каква "държава" сме.
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчезвай тикво ! още ли си в бг-то, ходи при твойте авери в Южна Африка. Да не сме те видели в България повече.
71
9
 
5
 
! Отговори
Бойко член на БКП преди 2 години
В САЩ са на ясно какво става в България,натовска държава, в която се взривяват складове за муниции,приготвени за продажба в държави, които са въвлечени от Русия във военни конфликти,с цел откъсване на територии в полза на Русия,Герб и Патриотите с бездействието си поощряват тези процеси,не ги обявяват за терористични актове,с човешки жертви,това е краят на Борисов и Герб,САЩ ,всички натовски територии трябва да бъдат защитавани от тях и тези които са поели ангажиментите в НАТО
70
1
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Фурми за пилета)) после фурмите били продадени) после били подарени на БЧК - после от държавна сделка -стана частна сделка ) и все такива измами) Огромни ферми за пилета бяха унищожени-- за да остане само една _Гладус)) Гладус никога не е била Глобявана ! Кюлчета с форма на яйце) Коронакризата беше изкупуване на бизнеса в БГ- Затова бе цялата тази пропаганда!
69
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЪРЖАВИТЕ ДА ИНВЕСТИРАТ В МОДЕРНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯТ ПРОЦЕС. ИСКАМ И АЗ ДА ПОМОГНА НА ДЪРЖАВИТЕ ДА СЕ МОДЕРНИЗИРАТ КАТО НАС. ИМАМ ДВА ТОМА ВИНЕТУ ДО 8 КЛАС И ЕДИН ТОМ ВИНЕТУ ЗА 12 КЛАС. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ И ВИЕ НЕКА И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДА СЕ ОБРАЗОВАТ. ДАРЕТЕ ВИНЕТУ СПАСЕТЕ СВЕТА ОТ НЕГРАМОТНОСТ.
68
16
 
19
 
! Отговори
Бай коста98958 преди 2 години
Затвоооооооор
67
23
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малеее, срам! *** еднокнижник, да обяснява на останалия свят, какво е образование, при положение, че представлява страна с най-лошите бази за обучение. СРАМ!
66
26
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече ГЕРБ във властта.Нищо по-малко от това.Иначе същите лъжи и въртележки вече 30 години.
65
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя 2loop от собствен опит ли говори!?Научил е, как да управлява държава от джипка, но неговите калинки,са шампиони по купени дипломи май А суперкомпютъра!?"Готов за експлоатация"?Не ми казвай, че след толкова милиони стои като паметник, защото гeрбаджиитене знаят за какво да го използват...