Борисов: Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес

Премиерът говори на Социалната среща на върха в Порто
7 май 2021 23:05, Петя Славова
145
Борисов:  Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес
Снимка: БГНЕС

"Държавите трябва да инвестират в дигиталните инструменти, в модернизация на учебния процес и в обучение на самите учители. Защото отмина времето, когато щом завършиш висше образование или защитиш специалност, с това да приключва обучението." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие онлайн в Срещата на върха по социални въпроси на ЕС в Порто.

В тази връзка премиерът Борисов изтъкна, че България подкрепя начертаната в Плана за действие за Европейския стълб на социалните права цел, според която до 2030 г. най-малко 60% от всички възрастни лица следва да участват в обучение всяка година.

Пред участниците във форума министър-председателят Борисов акцентира върху необходимостта в следващите години да се достигне високо ниво на дигитализация, което може да се реализира със залагането на този важен приоритет в програмата на правителствата на държавите членки.

Борисов посочи изключително важната роля на информационните технологии в съвременния живот и добави, че един от суперкомпютрите на Европа се намира в България, построен е и е готов за експлоатация.

В рамките на изказването си премиерът отбеляза, че българското правителство в последните години инвестира изключително много в образователните система и инфраструктура, постигна двойно увеличение на учителските възнаграждения и бе положена основата за успешно онлайн обучение във всички класове. „Така че съм оптимист, тъй като хората бързо разбраха, че трябва през целия си живот да се обучават, за да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда“, добави министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Бойко БорисовесПорто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
12
 
! Отговори
68 преди 2 години
сайта е продуктово позициониран
43
15
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Борисов е с мандат от *** да прочисти руските проксита, като Черепа, от трафика. За това ченгетата, които са и зад Черепа, и зад Радев, му правят преврат. Чалгарят също е с американците и Шиши, така че да обира протестърския вот. Между руснаците и US, е ясно че братушките губят и превратът няма да успее.
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавата умирачка е дълга и много развеселяваща!
41
3
 
16
 
! Отговори
Не извратен тип преди 2 години
Чакалите вече не бранят коруп бей -Борисов,те знаят че е той вече е пренесен в жертва,чакалите пазят себе си и мдела Доган.Борисов е предаден
40
1
 
17
 
! Отговори
Иван Пилето преди 2 години
Иван Пилето тъкмо се беше скрил в Турция - оказа се ,че е измамил пенсионни фондове и банки с около 60 милиона. А банките пипат грубо.Боко го върна обратно за да го защити от страшната Маяма.По-добре да не го беше правил...Иван Пилето разказа как ...Боко си плаща сам за ***.Герб са неква пародия на хора.
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бочко, извинявай за безпокойството, знам, че сигурно те боли менискусът. Обаче разбрах, че разбираш от ветеринарна медицина - котката ми нещо е зле, кога ще можеш да дойдеш да погледнеш какво й е?
38
4
 
4
 
! Отговори
Многонимен преди 2 години
Баце е Премиер - ветеран със най-малко прочетени книги но със най-добри умения за оцеляване във властта и чрез добре отиграни хватки отново да се добере до кокала ако евентуално му го отнемат ....
37
2
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 години
5000 минимална заплата .Или никакъв парламент
36
13
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Едно нещо никой не коментира: как така този див селянин идва с охрана на НСО, командвана от Радев. Значи ченгетата от стратегическия съвет имат организиран сценарий за преврат. Очаква се отговора на Борисов, а и за всички е ясно,че Чалгаря му е патреица. Американците подгониха Черепа, щото е с руснаците, а те държат президентството. Е тук е ясно, че Борисов е победителя.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 45СЛАБ 2 ,седни си т.р.о.л.еи!!!!!!!!!!!
34
2
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Не, като татко ти!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваня Костова почина, а този..., този...е жив!Несправедлив свят!
32
3
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Какво е инвестирал в образованието,като по улиците се движат подрастващи,които говорят нечленоразделно,крещят и не откъсват зомбираните си погледи от теУефоните..За онези,които вече са се обзавели с шофьорска книжка нямам думи.Ама нека другарят Борисов да си вярва,и да разнася славата на родното образование.
31
2
 
6
 
! Отговори
Не извратен тип преди 2 години
Помнете разпада на СС,вървите по стъпките им.Ще ви издирваме като чакали по дупките ви.ПРЕДАЙТЕ СЕ
30
2
 
15
 
! Отговори
Боко не знае преди 2 години
Боко не знае колко менискуса има.Не знае колко тома има Винету - единствената книга която е чел.Боко не знае кой му е поставил кюлчетата в шкафчето - дрона на Радев или Мата Хари.Боко вече и не знае кой ше гласува за него - баламиme свършиха.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. Колекционерът на златни кюлчета и 500-еврови банкноти коментира как ще развиваме високи технологии.И пак предъвкваме едно обучени през целия живот - ми да беше започнал с мърдите от администрацията бе, един чужд език да понаучат!
28
6
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 29, 30 преди 2 години
Да, ти слагаш минусите, нямаш пари и гледаш да заработиш нещо, но господарите ти са пътници...
27
1
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 2 години
Хора,покайте се,признайте си,свидетелствайте,разграничете се,следващите ще сте вие
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТи ли слагаш минусите, бре ? На заплата ли си ?
25
1
 
21
 
! Отговори
Иван Пилето преди 2 години
Иван Пилето каза буквално..Че Борисов сам си плаща за npocmumymkume. И за много повече от 5000хил лева.Можел да си го позволи.И това е човек който редовно играе белот с Борисов.Тия дето гласуват за такива cymeньори като Борисов са иguomu.