Борисов: Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес

Премиерът говори на Социалната среща на върха в Порто
7 май 2021 23:05, Петя Славова
145
Борисов:  Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес
Снимка: БГНЕС

"Държавите трябва да инвестират в дигиталните инструменти, в модернизация на учебния процес и в обучение на самите учители. Защото отмина времето, когато щом завършиш висше образование или защитиш специалност, с това да приключва обучението." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие онлайн в Срещата на върха по социални въпроси на ЕС в Порто.

В тази връзка премиерът Борисов изтъкна, че България подкрепя начертаната в Плана за действие за Европейския стълб на социалните права цел, според която до 2030 г. най-малко 60% от всички възрастни лица следва да участват в обучение всяка година.

Пред участниците във форума министър-председателят Борисов акцентира върху необходимостта в следващите години да се достигне високо ниво на дигитализация, което може да се реализира със залагането на този важен приоритет в програмата на правителствата на държавите членки.

Борисов посочи изключително важната роля на информационните технологии в съвременния живот и добави, че един от суперкомпютрите на Европа се намира в България, построен е и е готов за експлоатация.

В рамките на изказването си премиерът отбеляза, че българското правителство в последните години инвестира изключително много в образователните система и инфраструктура, постигна двойно увеличение на учителските възнаграждения и бе положена основата за успешно онлайн обучение във всички класове. „Така че съм оптимист, тъй като хората бързо разбраха, че трябва през целия си живот да се обучават, за да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда“, добави министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Бойко БорисовесПорто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От неговите уста звучи смешно. Той по какъв начин се е доусъвършенствал, че нещо не му личи. Образованите хора си личат по изказа. Човека няма как да ги разбира тези неща.
103
4
 
1
 
! Отговори
Неук от Банкя преди 2 години
Истината е криете а НастроЙВАТЕ ХОРАТА В. НАСИЛИЕ. МАЧКАЙ БОЙКО ЗАЩО НЕ ГО ПРЕМАХНАХТЕ ЕНИЧЕРИ ГОТОВНОСТ ИМАТЕ ДА МУ ЦЕЛУВАТЕ ПОД ШЛИВЕРА БЕЗУМЦИ
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лежи си Лойко като резан турчин, а му принасят Роял Салют/32г/кюлчета злато , плеймейтки, пачки 500 евракис и за кво му е образУвание и книги...
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Винету!? Що не вземеш да прочетеш поне буквара за първи клас преди да модернизираш?
100
0
 
3
 
! Отговори
МХМ преди 2 години
На каква социална среща говори тоя крадец. Вместо да е в ареста, той ходи да се излага из Европа. Ако бизнесмени от друга държава направят подобни разкрития, министър-председателя и целия му кръг ще бъдат в ареста още същата вечер. А него го пуснаха да ходи напред-назад. ЗАЩО???
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор и видеоклипове за тлъстата Мутра!
98
10
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
БРАВО на Бойко Борисов!
97
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАЧКАЙ БОЙКО, МАЧКАЙ КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Акъл море,глава шамандура.
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя щото дигитализира цяла България..та започна да дава акъл и на останалите.Че има и талива, които му вярват.
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като те знаят колко си образован,тутакси ще приложат челният ти опит.
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест да прочетат единия от томовете за Винету от Карл Май :))) Похвално е, че е прочел поне една книга, тъкмо готвех за премиер един клошар, който не може да чете, отказаха ме :))
92
1
 
1
 
! Отговори
lidia преди 2 години
taka e
91
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя започна да дава акъл и на другите държави.Щото ние сме цъфнали и вързали и в образованието и в медицината и във всички други области.Да не говорим,че електронното правителство го мъдрят десет години,похарчиха десетки милиони и накрая едно голямо нищо.
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕ ИНВЕСТИРАТ ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ПРАВИТЕЛСТВОТО ИНВЕСТИРА В СВОИ ХОРА И УСВОЯВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ
89
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо примитивен индивид успя единадесет години да бъде на върха на държавата или по-точно нейния гробокопач? Отговора е само един. Защото народът ни е много ***. И си избира прости мутри сводници да го управляват. Ето затова Бойко Борисов се превърна в сводника на България, защото институциите се превърнаха на проститиции роботеха като *** .Такава е реалността за управлението на държавата по времето на Борисов с бандитската му партия ГЕРБ.
88
1
 
16
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
Видя се, има експертиза в доста области. Последната, за която разбрахме е ветеринарна медицина.
87
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Галфона взе да дава акъл и на държавите?!?Тясно му стана в БГ - не може да разгърне "талантите" си, та взе да поучава де кой свари?
86
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз нали ги "опраска с 200 " сега ще ги образова - задържителен шопски диалект и мутрочалгарски изказ !Най-бедния народ ,ама с най-много милионери - да се учат БЕ !
85
0
 
24
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Безумец ти си никой вече оставаш едно ммутренско нищожество ИНДИВИД С КЮЛЧЕТА И ПАРИ НО НАРАМЕНЕНЕТЕ МУ СТОИ ЕДНА ПРАЗНА ТИКВА