В Германия планират имунизация и на деца над 12 години

За ваксинираните влизат в сила ред облекчения на ограниченията
7 май 2021 11:54, Елка Василева
39
В Германия планират имунизация и на деца над 12 години
Снимка: архив, БГНЕС

Германия възнамерява да започне имунизации срещу COVID-19 на деца над 12 години до края на август. Това може да стане след одобрение на препарат от европейския регулатор, съобщи германският министър на здравеопазването Йенс Шпан. В контекста на ускорената ваксинационна кампания в страната може да отпаднат редица ограничения за имунизирани срещу COVID-19, предаде БНТ.

На среща на здравния министър Йенс Шпан с колегите му от 16-те федерални провинции в Германия беше постигнато съгласие, че може да бъде предложена имунизация на всички германски граждани над 12 години. Тази седмица Европейската агенция по лекарствата започна оценка за използването на ваксината на "Пфайзер" при 12 до 15-годишни деца.

Още по темата

"Ако ваксината бъде одобрена за над 12-годишна възраст, искаме да предложим имунизация за всички младежи между 12 и 18 години и да започнем да ги включваме в реда за ваксинация - ако това е възможно още от края на август", заяви Йенс Шпан, министър на здравеопазването на Германия.

Засега нито един препарат срещу COVID-19 не се прилага при деца. Те са засегнати в по-малка степен от тежко протичане на болестта и досега не бяха приоритетна група за ваксинация. Според експерти обаче, тъй като те представляват значителна част от обществото, имунизирането им ще помогне да се ограничи разпространението на коронавируса.

Германия чувствително засили имунизационната кампания през последните седмици. Беше взето решение да отпадне правилото ваксината на АстраЗенека да се поставя само на хора над 60 години и тя да е достъпна за всички възрасти.

Още от утре ваксинираните може да се възползват от редица облекчения на коронавирусните ограничения. За хората с две дози например няма да важи вечерният час и няма да е необходимо представяне на негативен тест при посещение в магазини.

Новата мярка ще позволи на тези хора да се срещат без ограничения в броя на участниците. Всичко това ще стане възможно обаче, ако и горната камара на германския парламент одобри предложенията за смекчаване на ограниченията за ваксинирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Само преди дни СЗО обяви, че безсимптомните не са заразни. Норманите здрави общества са оцелявали с приоритетна грижа към следващото поколение, дори животните така оцеляват!
28
7
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Сами се закопават от близо вече век.---Толкова съм закопан, че с един надник мога да си купя средностатистически бугаропитек, да го разфасовам и да го разпродам на части.Не го правя, защото повечето сте тотални щети... цирози, белият дроб - черен, и т.н. И за това не ставате :)
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисти си бяха, такива си и останаха. Няма как да им се помогне. А вероятно няма и смисъл. Сами се закопават от близо вече век.
26
2
 
3
 
! Отговори
do 17 Христо Христов преди 2 години
Проблема с този принцип е, че при Корона-вирус имунния отговор е изключително слаб. Те и затова дават на ваксината официална ефективност около 50-60%, много по-ниска от останалите. А колко е реалната е под въпрос.На същия принцип работи и ваксината срещу бяс. Поинтересувай се там за какво яко бодене става дума.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24 И училищата в Бг работят, частните много отдавна са ежедневно присъствено!! Гимназистите ходят на дискотека и после в школото, никакви мерки в Бг!
24
0
 
17
 
! Отговори
. преди 2 години
Шъ ги кастрират яко. Само война може да сложи край на това безумие и да, войната е по-добър изход от тиранията, която ни гласят!
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам още с раждането и боц против корона , за едно с другите ваксинки.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тнтточно така пребири се тука, поне в БГ и да няма училище всичко друго работи и децата ти ще могат да отидат на дискотека, бар и ресторант
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем птевъртяха с тия ваксини. А от "игли" досега никаква налична зполза за здравето на агнетата. Дори напротив. Шило в торба не седи.
20
1
 
21
 
! Отговори
така де преди 2 години
Продължавайте с експериментите върху хора, да видим докъде ще се докарате....То преди време имаше един луд с мустачки, който също правеше опити с хора, ама сегашните ще го минат по масовост ...
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
намаляване на населението, хора. Толкова е логично, че е плашещо. Тези ваксинирани деца нямат шанс за живот, за репродукция - 100% никакъв. Курбан са, жертвоприношение за боговете на сатанистите!
18
0
 
15
 
! Отговори
Pen преди 2 години
А тия дето са здрави ще имат ли "привилегии" или те са много опасни хора ? Жълти звезди или нещо подобно ще се слага ли на ваксинираните или не ваксинираните ?
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея в Германия и да, мога да потвърдя - този път може Българяи да се сравнява с тях. Това са 2те държави, които сигурно най-зле се справят с нещата от цяла Европа, но по свой си начин. В България счупихме световните рекорди по смъртност, а германците си разбиха икономката и луднаха хората с безконечни ограничения, без особен ефект, и като за капак приеха мракобесни закони на бундес-ниво, наречени "Notbremse" - аварийна спирачка.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия вече близо век еводеща държава по политика за геноцид. Нищо изненадващо няма в тази информация.
15
1
 
19
 
! Отговори
Германия преди 2 години
се узложи много. Всипко затворено оня ден 30 хуляди заразени. Срамота вижте в Испания от септември училищата отворени, ресторантите и баровете също пълно с хора на всякъде!!!Жалко, че немогат да се качват снимки тук!!!Заразените са 229 на 100 хиляди, което е нищо. Но както казва един коментаращ по-надолу в Германия имат опит с анти хуманните мерки!!!
14
3
 
4
 
! Отговори
do 9 ГЕРМАНИЯ преди 2 години
Какво за Сейшелите? Те са ваксинирани с китайската ваксина, която пък е правена по принципа, измислен преди повече от 100 години от Пастьор -умаломощен вариант на вируса. Даже и руснаците ползват по-авангарден метод.
13
1
 
25
 
! Отговори
тнт преди 2 години
В момента тука се ходи на училище само с тест, с жената сме против училищните тестове, отказахме да ги правим и сигурно ще правим ПСР-и защото са безплатни и не са толкова травмиращи за децата. Иначе така или иначе децата не са стъпили в училище цяла година. Учим си ги вкъщи. Ако от Септември искат да ваксинират и деца, се прибираме в БГ. Политиците тука, с нашите пари от данъци са накупили ваксини и тестове и искат да ги слагат на децата. Не на експерименталната химия принудително върху деца!
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До DemonazАко беше комунизъм, щеше да е окей, но си е фашизъм. Разликата е огромна ;)
11
2
 
13
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Долу медицинския комунизъм.
10
4
 
6
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Бодете ги тия малки келешчира, та да вземът да млъкнат, че много ме изнервят