Поне 78% хората до 64 години трябва да имат работа до 2030 г.

Амбициозната цел си поставиха лидерите на страните от ЕС
Обновена: 8 май 2021 09:17 | 8 май 2021 08:28, Камелия Цветанова
63
Поне 78% хората до 64 години трябва да имат работа до 2030 г.
Снимка: БГНЕС

Поне 78 на сто от хората между 20 и 64 години трябва да имат работа до 2030-та година - това е една от целите, заложена в подписания социален ангажимент по време на срещата на европейските лидери в Порто. Така участниците подкрепиха плана за действие на комисията за Европейски стълб на социалните права, информира БНР.

Другите залегнали цели до 2030-та година в документа са поне 60 на сто от всички възрастни хора да бъдат обучавани всяка година, както и броят на хората в риск от бедност или социално изключване да бъде намален с поне 15 милиона, в т.ч. и най-малко 5 млн. деца. Ангажиментът бе поет в присъствието на председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейския парламент Давид Сасоли.

"Наистина, преди 5 години в Гьотеборг ние проведохме първата социална среща на върха и заложихме принципите. Но сега, съвсем за първи път, не само всички социални партньори присъстваха тук, но и подписаха ангажимента. Така че не става дума само за принципи, които също са важни, а за действия, както и за резултати, които да се дадат на хората", каза Фон дер Лайен.

Тя уточни, че обучението е необходимо във връзка с промяната на работните места заради зеления и дигиталния преход и определи механизма за възстановяване от пандемията от Covid-19 "Следващо поколение ЕС" като "по-голям от плана "Маршал", който е в размер на 750 милиарда евро.

Според нея това е огромна инвестиция в Европа.

Председателят на европейската комисия отново призова страните-членки да ратифицират споразумението за собствените ресурси, за да може той да бъде задействан.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че за втори път след срещата в Гьотеборг през есента на 2017-та година, европейските лидери имат възможност да изпратят много силен сигнал,  че повече от когато и да било социална Европа трябва да се превърне в реалност.

Държавните и правителствени ръководители ще подготвят и срещата на върха ЕС-Индия, която ще се проведе утре на фона на драматичните мащаби на пандемията в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: работаеквъзрастни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
8
 
! Отговори
. преди 2 години
Върви ли проектирането на световния концлагер, върви ли?
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което ни готвят е методично хуманно избиване на възрастните хора и поробване на младите които не ходят на училище цяла една година а и да ходят са повърхностни и негодни за каквото и да е било освен за безропотно подчинение а щом се подчиниха на безумието К19 са готови за роби че и робчета народили най умните от тях. Горделивоста поробени чалгаджии.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да хранят бедните с моите данъци! Съжалявам, но тази лудост няма да продължи дълго!
23
4
 
13
 
! Отговори
1234 преди 2 години
човечеството е на път да се самоубие, машинин изместват хора навсякъде не в името на човека а в името на богатството, човека е излишен.. но преди това ще има граждански войни повсеместно
22
2
 
6
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 2 години
Ако погледнеш опростенчески ще рече , че 22% не трябва да имат работа. ВБългария мисля че сме изпълнители петилетката
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва времето за работа до гроб - еврогейската идеология за безкрайни помощи за сакатите и болните + гейщината и фалшивата еманципация които водят до тотален демографски срив + раздутата бюрокрация на новия соц блок си имат цена - работа до гроб!
20
5
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
до 2030 има само 2 възможни сценария1. ЕС се е разпаднал, след ФрекЗит2. Европа е под Китайско комунистическо р0бство със 100% безработни, защото белите са р0бе на новите Заселници на Европа - чистите Китайски Арийци на Император Жи
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия решения какъв е този социализъм и тези планове за ежегодно обучение на възрастните хора. Не стига че убиха толкова народ с измислен и пуснат от тях вирус ами сега ще ги убиват с обучения не ви ли е неудобно, лидерите на на ЕС са едни есесовци едни хитлеристи и фашисти. Те са престъпници и са за затвора.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си бачкам. Умните хора инвестират и живеят по 10 поколения от тези инвестиции.И това е добро!
17
3
 
6
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
е като след 64 годишен не ми гарантирате работа, как ще се пенсионирам?! освен това явно е, че до 64 годишни нормализиране 22% безработища - вие имате ли си идея какво са 22% от населението на Европа без работа?!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема не е в социалната политика, нито в нов план маршал.Проблема е, че има излишък на вожд и все по малко индианец.И консуматорските отношения създават все по голям дисбаланс. За сценария преди план маршал, трябва разруха, която да върне населението към упорит труд. Тази роля, се пада на европа. Ингилизите се измъкнаха, може би и част от скандинавските хрантутници. Останалите след войната, ще повтарят плана Маршал.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
19,'oния като Урсулата ти крадат живота на децата'САМО БАЛЬЦИТЕ СЕ ЖЕНЯТ/ИМАТ ДЕЦА
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кредити доживот! Само дето новите ислямоевропейци хич не са мераклии.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
западНАЛИТЕ реформатори твърдо си вярват че могат да вкарат всички под фантазият наречена 'демокрация', която е изградена на нищо повече от данъци, такси, глоби и задължения.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама не сте прави. Урсула трябваше да седне до Ердоган като гювендията на султана, а Шарл Мишел на диванчето като придворния евнух!
11
3
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До ПопайДано не плъзнат терористични банди,както по времето на "великата"френска революция.Тогава са били избити стотици хиляди,и до днес това е тема табу във Франция.
10
2
 
5
 
! Отговори
Станишоглу ефенди преди 2 години
Който е луд да работи, че да има и за мен.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На полетата за аспержи в Германия ли бе Урсула?
8
2
 
12
 
! Отговори
Кадията преди 2 години
Урсуло, какво стърчиш пак, я марш към кухнята да свариш кафето, а после ще поседнеш на диванчето.
7
5
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 години
Искаме и вечен живот и базов минимален доход от 5000 на месец ....ОТ ДРУГАТА СЕДМИЦА !!!