Пандемията направи работата за секс работниците в Германия много по-опасна

Повечето са принудени да работят нелегално
Обновена: 10 май 2021 21:48 | 10 май 2021 21:25, Нели Христова
34
Пандемията направи работата за секс работниците в Германия много по-опасна
Снимка: БГНЕС

Секс работниците в Германия се оплакват пред BBC, че забрана за работа в индустрията в цялата страна е принудила мнозина да изпаднат в бедност и опасност.

Сексуалната работа обикновено е законна и регулирана в страната, но правителството затвари публични домове и забрани продажбата на секс като част от ограниченията срещу COVID-19. Много жрици на любовта признават, че нямат друг избор, освен да нарушат правилата.

Жана работи в бордей от 23 години. Казва, че обича работата си, но от една година вече е без работа заради забраната.

"В момента съм добре, тъй като имах помощ. Получавам помощ от държавата всеки месец, така че наемът ми и сметките ми са платени. Но трябва да имаме възможност да се върнем на работа. Ние сме нормални хора, имаме нормална работа, която е много важна за обществото. Не можеш да ни изгониш. Иначе бизнесът ще стане нелегален", казва Жана пред BBC.

Като много други Аиша, която работи на улицата, не се е регистрирала в общината. Тя няма друг избор, освен да продължи да работи.

"Не получавах помощи от държавата, но има благотворителни организации, които помагат с дрехи и храна. Не се страхувам от коронавируса... е, може би понякога", казва тя.

Привечер в квартала на Червените фенери в Берлин има поне дузина секс работнички, които пренебрегват забраната. Но притеснея събуждат онези, които не могат да бъдат видяни. Докато мерките срещу COVID-19 трябва да направят живота ни по-безопасен, те правят работата на жриците на любовта много по-опасна. Някои дори подозират, че мерките всъщност са атака срещу индустрията.

"Колкото повече време минавеше, толкова повече се чувствахме не само легално ограничени, но и дискриминирани на всички нива. Разбира се, може да е безопасно. Имаме охрана, контрол на хигиената, който не е по-различен от този във фризьорски и масажни салони", казва Андре Нолте - сексуален работник и говорител на индустрията.

Зузу, Каспър и Клео са транс секс работници. Те са част и от мрежа, която осигурява помощ на колегите им в беда.

"В началото на пандемията ни нарекоха суперразпространители, но дори и да се виждаш с много клиенти, няма много голям контакт в сравнение с други индустрии, които са отворени, като тези фабрики за месо, където има стотици работници на едно място", казва Клео.

"Сега е много по-опасно да работим. Всички се страхуват да се обадят на полицията, ако нещо им се случи, за да не получат глоба. Клиентите също знаят, че работим нелегално, така че могат да откраднат парите ви и да си тръгнат, защото няма какво да направим. Не можем да се обадим на полицията", споделя Зузу.

"Повечето хотели са затворени, така че се очаква да приемаме клиенти в домовете си, но те не дават много информация за себе си, така че трябва да решим - да вземем парите и да сме в опасност, за да платим наема си или да останем на улицата", допълва Каспър.

 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве много работят тия ве . Скъсаха си задниците от работа :))) И те като наш боко дебелогъзи дет ходи чак до САЩ да се надупи на Тръмп :))) Работа ,работа и пак работа :)))
23
0
 
1
 
! Отговори
Ето преди 1 месец
До АнонименЕто за такава ценност възприета като норма ЕС ще се разпадне.
22
0
 
2
 
! Отговори
ivailo преди 1 месец
Това на снимката , какво е ?
21
0
 
4
 
! Отговори
Че Гобара преди 1 месец
В България на тези им викаме "журналисти" и "политици".
20
0
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
Що да е опасна? Нали ваксината се предава по полов път? Ето бай Иван е ваксинирал всички моми в селото, а някои с втора и трета доза!
19
0
 
1
 
! Отговори
КЛ преди 1 месец
Баце да отпусне от бюджета по 5000 лв/2500 евро на всеки потентен мъж в България. Да подпомогнем братската немска икономика.А за Баце - миските, може и по-чернички. Той обича.
18
1
 
7
 
! Отговори
Перниканец преди 1 месец
"Жана работи в бордей от 23 години. Казва, че обича работата си..." Класици сте, ей
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зузу, Каспър и КлеоТова е същото като Странджата, Чбурашката и Сиднито.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ние сме нормални хора, имаме нормална работа, която е много важна за обществото."Никакъв морал няма в тая Европа никакъв!
15
5
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 1 месец
Това комунистите сте все извратеняци.
14
2
 
6
 
! Отговори
42 преди 1 месец
В селското стопанство няма ли работа? Ако едните, с по-голямото Фи, дрисскат повече, а другите събират шума, то може да произвеждат т0р и хумусна почва. След това ще засадят зеленчуци и дървета и с повече труд няма да умрат от глад.
13
1
 
18
 
! Отговори
Поредната преди 1 месец
изключително глууупава публикация на Нели Х. Докога бе, моме, ще се правиш на "журналист"???
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
диваци сме
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Германия ли работата на секс работниците е много опасна?Оня ден минавах с кола покрай Враца. И пеперудките бяха накацали по всички кръстовища както обичайно, преди изобщо да чуем за пандемията!Това ако не е опасна работа какво е? Без маски, а сигурно и без нищо работят!
10
6
 
1
 
! Отговори
Do 14 преди 1 месец
Хаха по скоро са българки нямат грам морал дори и в това не са добри щот им плащаш за час тя се прави на интересна след 30мин 😂
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Секс услугите не са индустурия, писарушки гербави!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затвор и лежат по 10 г.
7
4
 
19
 
! Отговори
Новоговор преди 1 месец
Секс работници??? Имате предвид пpocтитyтkи?
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
че и феминистки, смотаняци
5
3
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
В България проституцията е нелегална, но се предлага макар и незаконно.