Военни пак предупреждават Макрон за ислямизма

Те са готови да се принесат в жертва, пишат в писмо до президента
10 май 2021 11:12, Петя Славова
55
Военни пак предупреждават Макрон за ислямизма
Снимка: БГНЕС

Група френски воeнни публикува ново отворено писмо в консервативно списание, в което предупреждава президента Еманюел Макрон, че "оцеляването" на Франция е заложено на карта, след като той направи "отстъпки" на ислямизма, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Писмото, публикувано късно в неделя в консервативното списание Valeurs Actuelles, напомня тона на подобно писмо, отпечатано в същото списание миналия месец, което също предупреждава, че назрява граждански конфликт.

Още по темата

Предишното писмо, подписано от група офицери и около 20 пенсионирани, но все още работещи, генерали, предизвика фурор във Франция, като премиерът го нарече неприемлива намеса, а най-високопоставеният генерал на Франция се здарече стоящите зад писмото да бъдат наказани.

Не е ясно колко хора стоят зад настоящото писмо или какви са техните рангове. За разлика от предишното писмо, то също е отворено за подписване от обществеността.

"Не говорим за удължаване на вашите мандати или за завладяване на други. Говорим за оцеляването на нашата страна, за оцеляването на вашата страна", се казва в писмото, адресирано до Макрон и неговия кабинет.

Авторите се описват като войници на служба от по-младото поколение военни, така нареченото „огнено поколение“, което е виждало активна служба.

И са готови да се принсесат в жертва, "за да унищожат ислямизма, на който сте направили отстъпки на нашата земя."

Те добавиха, че също са служили в операцията за сигурност във Франция, стартирана след вълна от атаки през 2015 г. Авторите отбелязват, че за някои религиозни общности "Франция не означава нищо друго, освен обект на сарказъм, презрение или дори омраза".

В писмото се добавя: "Ако избухне гражданска война, военните ще поддържат ред на собствената си земя ... във Франция назрява гражданска война и вие го знаете отлично". Писмото идва в трескава политическа атмосфера във Франция преди изборите през 2022 г., където се очаква основният претендент на Макрон да бъде лидерът на крайната десница Марин льо Пен.

Премиерът Жан Кастекс бе определил рядката намеса в политиката от военни в писмото от миналия месец като "инициатива срещу всички наши републикански принципи, чест и дълг на армията".

Началник-щабът на въоръжените сили на Франция генерал Франсоа Льокоантре заяви, че тези, които са го подписали, ще бъдат подложени на наказания, вариращи от принудително пълно пенсиониране до дисциплинарни действия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наблюдавайки грешната политика на ЕС и толерастията на Макрон, плюс безотговорните действия на Танте Меркел и толерирането на новопристигащите и мнението на Попа в Рим, заявил, че Европа НЕ е християнска ерия, а принадлежи на всички, ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА наближава със страшна сила.Ще изчистим гнойта от цирея - имаме необходимата мощ, но ще паднат много жертви и от наша страна.
22
0
 
20
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Такава статистика не се води, защото е в разрез с либерастките мантри, но със сигурност сред имигрантите в Европа процента хора смучат социални помощи е много висок. Тук не става въпрос просто за мюсюлманите, те не са проблема, проблема е политическия ислям, той проповядва, че светската държава е враг, че трябва да се изгради държава на основана на религиозни догми! А гетата са отличен инкубатор на такива религиозни фанатици, те трябва да се разгромят или ще има напрежение, насилие и беззаконие.
21
1
 
20
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
От една страна Браво на доблестните военни - от друга какви писма пишат на юдея Макрон и какво толкова се церемонят с него? Военен преврат като в Мианмар и на *** евреина...
20
1
 
9
 
! Отговори
A3 преди 2 години
nastana wreme radelno. ili si normalen chowek ili si tolerast nekrofil. kakaw mislite che e top franceto?
19
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа е обезкървена, феминизма я довърши, ние вече не се възпроизвеждаме, без имигранти ще изпаднем в тежка икономическа и социална криза, но вместо да се приемат само имигранти които ще работят, се приемат религиозни фанатици, престъпници, неграмотници, мързели клиенти на социалната система и т.н. ***.
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франчушките от високомерие и наивност ще се самоунищожат, а лошото е, че ще повлекат и други след себе си.Докато си играят на дипломация и политика, чepвеят гризе отвътре.Ислямът е войнстваща доктрина, а не дипломатически посланик да му правиш отстъпки.Въпросът стои така: или ние, или те.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е не толкова, че в Европа има много имигранти, проблема е че няма агресивни политики за асимилирането им, проблема е че нелегалните имигранти, вместо да се наказват тежко и да бъдат депортирани, се приемат като герои, проблема е че Европа си затваря очите за гетата и т.н.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До полковник КолевНа Макрон му дреме, единствено да остане на власт, на политиците им дреме за рейтинга им, те заради това чертаят розово безметежно бъдеще, защото това искат да чуе тълпата простаци. Днес ако кажеш истината ставаш лош, уволняват те, цензурират те, скоро и затвор ще има най-вероятно. Европа са провали, но не желае да си признае грешката, вместо това задълбочаваме проблема с либерастка пропаганда, с двойни стандарти, с издигане в култ на глупостта - това няма да продължи вечно.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция започва да се събужда. Сега е последният момент, в който Франция може да си върне държавата. Идва гражданска война във Франция и западна Европа. Ще има жертви, но ще е за добро. След края на войната всички ислямисти ще бъдат или избити, или депортирани в Африка и Азия.
14
0
 
20
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Сами си оaкаха държавата, чакат ги интересни дни на изтрезняване... :)
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още едно доказателство, че либерастията убива Европа! Проблема е много сериозен, най-големия проблемия пред който е изправена Европа, но никой не говори за него, защото не бил политкоректен! Предпочитаме да заравяме глави в пясъка, да се правим, че нищо не случва, но в един момент ордите варвари ще стана прекалени силни и ще хвърлят в хаос и беззаконие цели региони и държава - вече имахме такива случаи във Франция, както и в UK и САЩ. Часовника тиктака, ако не се вземат мерки, просто умираме.
12
3
 
11
 
! Отговори
Мечти преди 2 години
Ех и ако у нас военните бяха достойни хора а не продажници и *** на мутрата.
11
1
 
14
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
1,2,трети път са длъжни да вземат пушките и спасят Франция и да свалят тези продажници съсипа ли Франция.
10
1
 
15
 
! Отговори
Галски петел преди 2 години
Цвят-синкаво черен,сплескан нос,гОООлеми джуки,потен,миризлив,нискочелест и с две гънки в пилешкия си мозък покрит с ***...любимият петел на Макрон и компания...!
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи и франсетата скришно си отглеждат чаршафи за поддрържане на атмосфера на хаос. те всички правителства са така ако не си създадат изкуствен враг срещу който постоянно да се бият и да и да държат населението в страх, Овците могат един ден да решат, че да ги управлява една криминална пасмина от вълци може би не е добра идея:)))
8
1
 
21
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Френските военни патриоти предупреждават семитчето-ционист Макрон....на него обаче му дреме на пардесюто
7
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен 5Ще вкараме ДПС във властта, само ако не отидем да гласуване.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо ще ги наказвате. Тези млади военни са си рискували живота за Франция. Нима те нямат право на мнение? Аз казвам, че те са истински французи и патриоти. И във Франция има прекалено много индивиди, което място не е там. Визирам индивидите, които палят църкви и катедрали, оскверняват редовно гроба на Де Гол, извършват атентати и убиват граждани на Републиката. Време е за радикални промени. Франция е самия център на цивилизацията и ако тя падне, ще падне целия Запад.
5
4
 
5
 
! Отговори
Карнавалиев преди 2 години
Ами така и така ще бъде. Докато има коли ще има и катастрофи, докато има ислямисти ще има бум от време на време, но живота си продължава.
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, големо *** си 2!Исляма какво общо имал? Нищо, ако си в БГ и гледаш по всяка телевизия турски сериал, ако държавата ти е подвластна на ислямска партия, която дърпа конците и прави политически циркове само да не идват национални български партии на власт. Е, може би трябва да седем глава и да благодарим че не режат главите на учителите ни по история, които все още преподават за Батак. Но пък с новия избирателен закон ще вкараме ДПС точно в Батак! Иначе, какво пък толкова прави исляма!