Германски педиатри: Ваксините срещу COVID-19 при деца да не са задължителни

До края на лятната ваканция страната се готви за ваксиниране на подрастващите
12 май 2021 22:00, Петя Славова
60
Германски педиатри: Ваксините срещу COVID-19 при деца да не са задължителни
Снимка: БГНЕС

До края на лятната ваканция Германия възнамерява да започне ваксинирането на деца над 12-годишна възраст, независимо от съображенията на Постоянната комисия по ваксините. Лекарските организации също са скептични и смятат, че подобни планове са нереалистични, пише "Тагесшау".

На всички деца от 12 до 18-годишна възраст ще бъде предложена ваксина срещу коронавирус до края на лятната ваканция, потвърди вчера федералният здравен министър Йенс Шпа, предава БГНЕС.

Постоянната комисия по ваксините (STIKO), обаче, призова към търпение.

"При всички случаи искаме да изследваме всички данни за ваксините за деца, преди да има масово предлагане на ваксина за подрастващите", заяви председателят на STIKO Томас Мертенс.

Още по темата

Обсъжданите в момента аргументи, като ваканцията например, не могат да имат превес при вземането на решения от страна на STIKO. В случай, че бъде дадено одобрение за деца от 12 до 15 години, тогава децата със сериозни предшестващи заболявания трябва да бъдат ваксинирани първи, смята той.

Професионалното сдружение на педиатрите също има съмнения, че графикът може да бъде спазен. На първо място, ваксината срещу коронавирус на BioNTech / Pfizer за деца над 12-годишна възраст от дванадесет години трябва да бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата (EMA). Освен това последващото одобрение на STIKO може да отнеме известно време.

"Ето защо смятам обявените в момента графици за в края на лятото за прекалено амбициозни", каза президентът на професионалната асоциация на педиатрите Томас Фишбах. Не искаме спешен лиценз и не трябва да има задължителна ваксинация, категоричен е той.

EMA отговаря за основното одобрение на ваксината, припомня изданието. В края на април компаниите BioNTech/Pfizer подадоха молба за одобряване на ваксината им за деца над 12-годишна възраст. Очаква се EMA да вземе решение по този въпрос през май. Процесът може да бъде ускорен в зависимост от напредъка в оценката и може да приключи до края на месеца.

Затова медици настояват за точен график за ваксинационна кампания при децата и подрастващите. Началото на ваксинацията трябва да бъде добре подготвено, тъй като в противен случай процесът може да се забави. Младите хора се нуждаят от ясна перспектива, например от нормалното си училищно ежедневие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така както е написано заглавието, значи ли, че които не са деца за тях е задължително в германия? защото, ако е, цяла германия може да ги съди за експериментна ваксина, водеща до смърт и тромбози и куп още други
38
0
 
10
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
При никой няма да са. Долу либералната диктатура!
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лека полека ни внушават идеята, че ваксините ще станат задължителни. Истината-вече не сме собственици на собственото си здраве, ама ни го вкарват бавно и постепенно-не са задължителни, но ако не се ваксиниратееее...става лошо.
36
0
 
10
 
! Отговори
от Нюрнберг преди 2 години
Имам чувството, че нашия полузаспал град Нюрнберг скоро ще се съжеви и световната общественост ще чуе отново за него. Защо ли ?
35
1
 
12
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Eins Zwei Drei Ich bin CORONA Frei! На австийчетата над 10 год. ще им правят тестове на всеки три дни и ще им дават стикерче да си го лепнат в картончето с горния надпис. Иначе няма училище, кино, басейн и прочие. И даже намекват че ако родителите откажат да тестват детето, ще им пратят Агенцията за закрила на детето. А по-нататък ще кажат - ако са ви омръзнали тези тестове, ваксинирайте детето. Та да се знае какво ни чака като дремем и се правим на умрели лисици.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ли ваксинира оня тарикат от банкя не ме занимавайте с никакви ваксини
33
1
 
13
 
! Отговори
Не! преди 2 години
А на бас, че от догодина в училище неваксинирано дете няма да стъпи! Конспирация, а?
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е в Германия, но тук нашите лекари са повече за принципа всички под ножа
31
0
 
10
 
! Отговори
лапландеца преди 2 години
Революция, грабвайте пушкала и брадви!
30
0
 
15
 
! Отговори
Марина преди 2 години
Тази огромна манипулация с живота и здравето на хората ще спре. Внезапно и смайващо за тези, които си играят на спасители за човечеството. Така е , защото целите им са материални, свързани с много пари. Те са се побъркали за печалби и нищо не може да ги спре. Но, всъщност, има кой. Те са едни нещастници в своята душевна нищожност и нечистоплътност.
29
0
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ама... те задължителни ли са?
28
0
 
13
 
! Отговори
ff преди 2 години
До loves2driveНикои не ви пита вас,от такива нас.....ни като вас и на 6-12 годишните ще сложат.Тичаите още да се бодете.После кои ми се с.......а в гащите.
27
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто се чудя как може да си набиваш неизвестни субстанции, че и да претендираш колко си умен. Това е много тревожен сигнал, че човечеството отива към доброволно затриване.
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гледам сороските *** и през нощта дежурили - не бе, не са антиваксърите, всеки с малко мозък в главата е против вашия свински продукт дето му викате ваксина, но никой не знае какво е. Последно гледах един професор дето цял живот се е изхранвал от ваксините как ви нареждаше шефовете, че са престъпници
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксини от Ковид срещу деца...
24
3
 
34
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Всеки, който иска да набоде с не-ваксината деца или жени под 40 години, е извършител на тежко криминално престъпление срещу човечеството и трябва да бъде арестуван и даден на прокурор за криминални обвинения!
23
0
 
14
 
! Отговори
loves2drive преди 2 години
Ние се ваксинирахме, но на децата няма да сложа. Те не са в рискова група.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека зайде Със пътниците му
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бухал ваксини на германските лапета. Ако гътне някое - гътне. Нали не са от машите? Ползите наистина превишават рисковете. Хахахах.
20
1
 
26
 
! Отговори
. преди 2 години
Що бре? Педиатрите не подкрепят ли стерилизирането на немчетата?