Германски педиатри: Ваксините срещу COVID-19 при деца да не са задължителни

До края на лятната ваканция страната се готви за ваксиниране на подрастващите
12 май 2021 22:00, Петя Славова
60
Германски педиатри: Ваксините срещу COVID-19 при деца да не са задължителни
Снимка: БГНЕС

До края на лятната ваканция Германия възнамерява да започне ваксинирането на деца над 12-годишна възраст, независимо от съображенията на Постоянната комисия по ваксините. Лекарските организации също са скептични и смятат, че подобни планове са нереалистични, пише "Тагесшау".

На всички деца от 12 до 18-годишна възраст ще бъде предложена ваксина срещу коронавирус до края на лятната ваканция, потвърди вчера федералният здравен министър Йенс Шпа, предава БГНЕС.

Постоянната комисия по ваксините (STIKO), обаче, призова към търпение.

"При всички случаи искаме да изследваме всички данни за ваксините за деца, преди да има масово предлагане на ваксина за подрастващите", заяви председателят на STIKO Томас Мертенс.

Още по темата

Обсъжданите в момента аргументи, като ваканцията например, не могат да имат превес при вземането на решения от страна на STIKO. В случай, че бъде дадено одобрение за деца от 12 до 15 години, тогава децата със сериозни предшестващи заболявания трябва да бъдат ваксинирани първи, смята той.

Професионалното сдружение на педиатрите също има съмнения, че графикът може да бъде спазен. На първо място, ваксината срещу коронавирус на BioNTech / Pfizer за деца над 12-годишна възраст от дванадесет години трябва да бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата (EMA). Освен това последващото одобрение на STIKO може да отнеме известно време.

"Ето защо смятам обявените в момента графици за в края на лятото за прекалено амбициозни", каза президентът на професионалната асоциация на педиатрите Томас Фишбах. Не искаме спешен лиценз и не трябва да има задължителна ваксинация, категоричен е той.

EMA отговаря за основното одобрение на ваксината, припомня изданието. В края на април компаниите BioNTech/Pfizer подадоха молба за одобряване на ваксината им за деца над 12-годишна възраст. Очаква се EMA да вземе решение по този въпрос през май. Процесът може да бъде ускорен в зависимост от напредъка в оценката и може да приключи до края на месеца.

Затова медици настояват за точен график за ваксинационна кампания при децата и подрастващите. Началото на ваксинацията трябва да бъде добре подготвено, тъй като в противен случай процесът може да се забави. Младите хора се нуждаят от ясна перспектива, например от нормалното си училищно ежедневие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
26
 
2
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Аз още чакам д апочнат да падат гълъбите от предната 5G смешна конспирация и после ще почна да се притеснявам за следващата измишльотина за ковид и ваксините.
18
2
 
39
 
! Отговори
Станишката преди 2 години
Добър вечер, ***! Нали никой не ни задължава да ди боцкаме с фалшивите РНК препарати, с какво стана, дори за децата се правят намеци! Нещо по въпроса нискоинтелигентни Ковид-***?
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, тия са страшна работа, откак измислиха газовите камери не са мръднали.
16
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Производителите на ваксини вече полудяха от алчност. После ще измислят, че който се е ваксинирал веднъж, трябва да се ваксинира до края на живота си два пъти годишно.
15
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те за възрастните не са задължителни, че за децата. Дали някой се връзва на тези кликбейт статии. Може би само антиваксарите, хахаха!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно има голяма опасност за децата и ваксините са опасни.
13
3
 
13
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 2 години
Защо сменихте тона за един единствен ден????Днес нямаше нито една статия против Русия, с дежурните платени *** плюещи върху всичко това.Между другото, в най-скоро време възнамерявам да напиша имейл на Държавния Департамент на САЩ, лично адресиран до Блинкин, където ще му обясня, че точно тези елементарни и злобни коментари на платени *** на "Америка за България" и Козяк пораждат в ответна реакция и увеличават броя на русофилите у нас.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спорта е изключително ефективно идеологическо оръжие и влияе на масите. Западните фашисти много добре го знаят и го използват сега срещу Русия с допинг скандалите. На Хитлер и на Германия дават да проведе две Олимпиади именно за да издигнат имиджа на Хитлер и Германия, да убедят света в правотата на каузата да се унищожи Русия.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрана на партиите, политическите противници в концлагери, 1935г се расови закони (Нюрнбергкси закони) за непълноценните под-човеци (Untermenschen) евреи и славяни, eвреите да носят звезди и какво каза цивилизования Запад? Хитлер - човек на годината на Time, две олимпиади в Германия. Чудеса! Расисти и нацисти на власт в Германия, Германия е слаба, без икономика и без военна индустрия, и им дават първо една олимпиада, после и друга, когато могат да приключат с Германия за една-две седмици дори без война ами само като им наложат санкции.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1934та година Полша сключва договор за съюзничество с Хитлер. Тогава Полша има по-силна армия, по-силна икономика (Германия има армия символично - само жандармерия), в този съюз Полша е номер едно, Германия е номер 2. А когато питали Хитлер за териториите които Полша трябва да върне отнети от Германия през ПСВ, Хитлер отговарял - това сега не е актуално, сега е по-важnа дружбата с нашите велики съседи! Когато Пилзудски умира 1935 година, Хитлер обявава в негова чест национален траур в Германия.
9
0
 
6
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
германците са некомпетентни хора. германия се управлява от комунизъм където управляват три фамилии магазинери. Това е!!! Големите американски фирми ги помпат като група от 100 порно актьори разкрачели една "актриса". Познайте кой е актрисата и кои са ебачите? Германското злото от времето на ВСВ е при Американците. Тоново злато. Германците искат да достигнат Англия, а за Америка могат само да мечтаят.
8
1
 
27
 
! Отговори
Германия преди 2 години
Обикновен фашизъм.
7
15
 
3
 
! Отговори
Хомосексиалист преди 2 години
Германските християни подкрепят гей-браковете и хомосексуализма, само простата русофилка БПЦ не подкрепя подкрепя хомосексуализма защото е на управление от Москва!
6
1
 
42
 
! Отговори
Nona преди 2 години
Такаааа! За деца ваксините да не са задължителни значи?!? Демек за всички останали са ,така ли?!?Дойдохме ли си на думата, опа, това беше конспирация
5
0
 
17
 
! Отговори
Поне ни едно нема .. преди 2 години
Дето да се е разболяло от ковид, нопък ваксини ще им се набодат за спорта
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия полицията бие и арестува на улицата ако те хване без намордник.
3
26
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Германците са най-великия народ, не да прости като руснаците, германците прават мерцедеси и БМВта, а руснаците какво могат да прават? Щом германците казват значи е така, ние трябва да ги слушаме!
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извънредно разрешение при специални обстоятелства е многомного много много различно от ОДОБРЕНИЕ
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то при кой са задължителни?!